Liigat

Lajilegenda hyvästeli rakkaan seuran haikeudella: ”Iso kiitos Viikinki-perheelle, faneille ja läheisille”

11.04.
2016
7 Kommenttia
6
Liigat
Mikael Järvi ei vielä sunnuntaina osannut sanoa mitään uransa jatkosta. Kuva: Salibandyliiga

Mikael Järvi ei vielä sunnuntaina osannut sanoa mitään uransa jatkosta. Kuva: Salibandyliiga

Viikinkien kapteeni ja ylivoimainen miesten liigan kaikkien aikojen pudotuspelien pisteykkönen Mikael Järvi päätti kautensa ensimmäistä kertaa ilman mitalia sitten kevään 2003. Seurahistorian viimeisen pelin jälkeen olo oli ymmärrettävästi haikea, eikä uran mahdollisesta jatkumisesta ole vielä tietoa.

Happee oli parempi sunnuntain pronssipelissä jatkoajalla 8-7, ja näin Viikingit jäi ensimmäistä kertaa ilman mitalia 13 vuoteen. 38-vuotias Järvi antoi voittajalle tunnustuksen.

– Parempi voitti, sitä on turha jahkailla. Ei auta kuin keitellä uudet sopat, ja katsotaan sitten jatkossa, miten mennään. Jatko on iso kysymysmerkki, ja sitä se on myös itselle, Järvi totesi EräViikinkien fuusioon liittyen.

Viikinkien kautta voi pitää hyvänä, sillä cupissa tuli finaalipaikka ja mestaruuskin jäi kolmen voiton päähän. Hyvän ja erinomaisen välillä on kuitenkin eronsa.

– Harmitus on suuri ja pettymyshän tämä oli totta kai. Tässä ryhmässä oli iso potentiaali, muttemme saaneet sitä valjastettua käyttöömme kuin hetkittäin. Se harmittaa ehkä eniten, että potentiaalia oli paljon parempaan, Järvi valitteli.

Järven mieletön liigaura starttasi kaudella 1996-1997 Vantaan VFT:n paidassa, ja palkintokaappiin on kerääntynyt 20 kauden aikana 10 kultaa, neljä hopeaa sekä kolme pronssia. Viimeiset 16 kautta Järvi on ollut Viikinkien kantavia voimia, joten viimeisen taiston jälkeen kipparin pusero oli melko tyhjä.

– Iso kiitos Viikinki-perheelle, kaikille Viikinkien faneille ja läheisille, jotka tässä ovat olleet vuosien varrella mukana. Yhden kauden olin HIFK:ssa vuosituhannen taitteessa, mutta nyt on oltu jo 16 vuotta Viikinkien mukana. Tunteikas taival se on ollut, pakko myöntää. Paljon hienoja hetkiä, ja nyt on aika tyhjä olo, pudotuspeleissä 189 ottelussa hurjat 268 pinnaa raapinut Järvi kuvaili.

EräViikinkien fuusiosta ilmoitettiin ennen välieräsarjaa Classicia vastaan, ja ilmoituksen ajankohta herätti tietysti keskustelua. Tieto oli pelaajillekin yllätys, ja Järvi myönsi sen näkyneen otteissa hetkellisesti.

– Ensimmäinen peli Tampereella oli aika huono meiltä, siinä oli vielä tunnemyrskyissä. Sen jälkeen käännettiin ja väännettiin ja yritettiin kääntää se positiiviseksi asiaksi viemällä vielä viimeinen viikinkimatka sinne, minne halutaan. Ei se kuitenkaan onnistunut. Ei se vain aina onnistu.

Pudotuspelien ajaksi Viikingit halusi rauhoittaa tilanteen, ja toiveena oli, ettei pelaajilta kysyttäisi fuusiosta mitään kesken kauden. Taistojen tauottua siihen oli mahdollisuus, ja Järvellä oli myös esittää asiaan oma kantansa.

– Iso ratkaisuhan se oli. Tämä oli managerin (Kurt Westerlund) valinta, ja tavallaan ymmärrän häntä. Pienellä ryhmällä on vaikeaa pyörittää organisaatiota, ja tässä on taustalla jo monen vuoden asiat. Sitä en osaa sanoa, onko se oikea vai väärä ratkaisu, mutta nyt oli resurssien kannalta parempi tehdä näin. Elämä jatkuu joka tapauksessa, ei tämä nyt sen vakavampaa ole, Järvi muistutti.

Viikingit on niittänyt menestystä 2000-luvulla, ja nyt se saa kylkeensä Erän organisaation. Järven mukaan töitä on tehtävä, jotta menestystä tulisi jatkossakin.

– Muut ovat nostaneet tasoa, ja se vaatii myös sitten uudelta organisaatiolta sekä joukkueelta sen, että hommia pitää tehdä vielä paremmin. Ketä siellä sitten pelaakaan.

Voidaanko 498 runkosarjapeliä ja 721 pistettä tehnyt Järvi siis nähdä EräViikinkien paidassa vielä ensi kaudella?

– En osaa sanoa yhtään, tässä on nyt niin monta kysymysmerkkiä, Järvi tiivisti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Naama
11/04/2016
Siinä olisi hyvä kapteeni viemään fuusioitumisen läpi pelaaja puolella. Puhumattakaan siitä, että kyseessä on varmastikkin yksi salibandyn historian kiistattomista voittajista.
V-M K
11/04/2016
Kova Ukko.
S7
11/04/2016
Mikke on yksi suurista! Hieno pelaaja ja hieno äijä muutenkin. Varmasti moni junnu sanoo samaa, kun tää kaveri moikkailee junnuja, jotka olleet hänen leireillään!!
ek
11/04/2016
Kyllä tuosta mielestäni paistaa läpi harmitus fuusion ilmoitus ajankohdasta. Hieno pelaaja
Pro Mikael
11/04/2016
Älä lopeta vielä. Salibandy tarvitsee sinua!
ViikinkiSydän
11/04/2016
Mikke on hyvä esikuva kaikille - junnusta liigapelaajaan. Jos hänellä on motivaatiota jatkaa, on EräViikingeillä todellakin helpompaa pelaajapuolella ajaa toimintaa pystyyn. Uusi joukkue tarvitsisi kokeneen kapteeniston. Kiitos Metsuri näistä kuluneista Viikinki-vuosista!
VJ
11/04/2016
Hoh luulin jo että kyse oli järven lopettamisesta mutta ei.. harmi..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.