Divarit

Lappi nousi divarikartalle – lyhin pelimatka 535 kilometriä

21.04.
2016
3 Kommenttia
14
Divarit
Sarjanousu maistui rovaniemiläisille. Kuva: Santa's United

Sarjanousu maistui rovaniemiläisille. Keravalainen Blackbirds kaatui karsinnoissa otteluvoitoin 2-0. Kuva: Santa’s United

Naisten salibandyn 1. divisioona saa ensi kaudeksi todellisen pohjoisen ulottuvuuden, kun rovaniemeläinen Santa’s United nousi mukaan valtakunnalliseen sarjaan. Joukkue kukisti reilu viikko sitten karsinnoissa keravalaisen Blackbirdsin suoraan otteluvoitoin 2–0.

– Nousu asetettiin tavoitteeksi jo kauden alussa ja se alkoi vain vahvistumaan kauden mittaan, kun pelit lähtivät sujumaan hyvin. Se ikään kuin ruokki itse itseään, Santa’s Unitedin Heidi Hämäläinen kertoo.

Hämäläisellä on ollut tällä kaudella tuplarooli: kentällä hän oli varakapteeni ja sen ulkopuolella joukkueenjohtaja. Ensi kaudella hänen tavoitteenaan on jatkaa ainakin pelaamista, mutta rooli taustoilla on vielä
auki.

– Meillä tahdotaan jakaa vastuuta niin, että sitä olisi jokaisella pelaajalla – siinä mielessä en ole ehkä ollut ihan perinteinen joukkueenjohtaja. Helpointa tietysti olisi, jos saataisi jatkossa jojon hommaan joku muu kuin pelaaja.

Rovaniemi nähtiin naisten divarikartalla jo kaudella 2013–14, kun RSB-Team nousi silloin kabinetin kautta. Visiitti jäi ranskalaiseksi, kun RSB putosi sarjasta yhden pisteen erolla. Viime kesänä RSB-Team ja toinen rovaniemeläisseura Napapiirin Salibandy fuusioituvat Santa’s Unitediksi, ja tämä kausi oli ensimmäinen uudella nimellä. Nousijajoukkueen kokoonpanosta yhdeksän pelaajaa oli mukana tuolloin RSB:n divarikaudella.

Kuva: Miika Hämäläinen

Kuva: Miika Hämäläinen

Santa’s Unitedin lisäksi tämän kevään karsinnoissa naisten 1. divisioonaan nousivat AFC Campus Turusta ja Crusaders Mustasaaresta. Divaria pelaavat myös ensi kaudella liigasta pudonneet Joutsenon Kataja ja Kotkan Crackers.
Näiden lisäksi ykkösdivisioonassa jatkavat ÅIF Sipoosta, Sheriffs Kaarinasta, HuKu Salosta, SB Vantaa, KaPa-65 Uudestakaupungista, Mikkelin Hatsina ja Pirkkalan Pirkat.

Santa’s Unitedilla on edessä melkoisesti matkustamista. Lähimmälle vieraspelipaikkakunnalle Mustasaareen on 535 kilometriä.

– Ei me hätkähdetä sitä, se on tiedossa ja siihen on totuttu. Näkövinkkeli täältäpäin Suomea on ehkä vähän erilainen, Hämäläinen vakuuttaa.

Ensi kauden matkustusmuodot tarkentuvat kauden lähestyessä. Blackbirds-karsintapeliin Vantaalle Santa’s United matkusti junalla ja bussilla.

RSB:n divarikaudella joukkue myös lensi joihinkin peleihin, mutta talous sanelee tietysti aina omat ehtonsa.

–Lähtökohta olisi, että saataisi yhteistyökumppanitkin puhuttua mukaan ja sitä kautta olisi mahdollista budjetoida matkustamista järkeväksi, Hämäläinen kertoo.

Kuva: Miika Hämäläinen

Kuva: Miika Hämäläinen

Toisaalta käänteisesti, Rovaniemi on sarjan muille joukkueille hankala vierailukohde ja kotietu voi olla melkoinen. Tämä nähtiin jo pari kautta sitten RSB:n pelatessa naisten divaria: kauden 18 pisteestään lappilaisjoukkue sai kotikentällään 14.

Myös ensi kaudella kotietu on varmasti yksi Santa’s Unitedin aseista, mutta Rovaniemellä tehdään töitä sen eteen, että niitä olisi muitakin. Uusien pelaajien saaminen on Lapin korkeudella haasteellista, mutta helpotusta toivotaan esimerkiksi kaupunkiin saapuvista korkeakouluopiskelijoista.

Divaripaikan vakiinnuttaminen on napapiiriläisten selvä tavoite, ja siihen on sitoutunut myös koko Santa’s Unitedin organisaatio.

–Kun palailtiin ratkaisevasta karsinnasta silloin maanantaiaamuna, seuran työntekijät olivat asemalla vastassa ja kukittamassa. Se oli mukavasti hoidettu. Myös seura on meidän takana ja auttamassa tavoitteessa, että olisi hyvät puitteet lähteä pelaamaan ja divaripaikka säilyy, Heidi Hämäläinen myhäilee.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Twitter: @ipairola
Junnu#8
21/04/2016
Se on hieno juttu aina kun Pohjoisen joukkue pärjää!!! Vaikka en naisten sarjoja seuraa!
Sivusta seuraaja
21/04/2016
Meneeköhän tälläkin kaudella oikeasti syksyyn ennen kuin tiedetään ketä tuolla naisten divarissa oikeasti pelaa.
Fuuusio
21/04/2016
Ainoa asia joka Rovaniemelle meniki fuusiossa nappiin oli naisten joukkue. Junnutoiminta kilpailujoukkueissa on surkea ja miesten edustus ei ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen ole nousemassa divariin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.