Liigat

Liigajoukkue laittoi lakimiehet asialle: ”Salibandyliitossa on sössitty kummallisella tavalla”

07.04.
2016
42 Kommenttia
1
Liigat
Onko Otto Tikka sittenkään pelikiellossa? Pääkallo.fi selviteli tapausta hiukan lisää. Kuva: Esa Jokinen

Happee on ottanut lakimiehet avukseen Otto Tikan pelikieltoon liittyvissä asioissa. Kuva: Esa Jokinen

Pääkallo.fi tavoitteli Happeen edustajaa Otto Tikan pelikieltoon liittyen. Tikka sai sunnuntain välieräottelun jälkeen yhden ottelun pelikiellon, mutta sai pelata keskiviikkona, koska valitusprosessi oli kesken.

Seppo Pulkkinen vastasi yhteydenottoomme, mutta ei ollut järin halukas kommentoimaan asiaa. Pulkkinen sanoi kuitenkin, että tällaisten prosessien pitää mennä lakien ja pykälien mukaan. Pulkkinen kehotti ottamaan yhteyttä Esa Puraseen, joka toimii jyväskyläläisessä Puranen & Kiviluoto -asianajotoimistossa.

Esa Puranen, miksi lakiasiaintoimisto hoitaa tätä tapausta?

– Ihan siksi, että tämä tapaus on saanut niin käsittämättömiä piirteitä. Sen vuoksi asiaa on nyt pakko hoitaa ihan oikeudellisella asiantuntemuksella. Ihan suoraan voin sanoa, että tämä on sössitty siellä Salibandyliitossa niin kummallisella tavalla, että pakkohan tätä on hoitaa ihan asiantuntijan toimesta.

Onko asia viety tai ollaanko se viemässä eteenpäin urheilun oikeusturvalautakuntaan?

– Totta kai se viedään. Tässä on siis kyse siitä, että tapauksessa oli määrätty käytäntöönpano keskeytettäväksi. Valituslautakunnalle oli ilmoitettu, että heti kun saamme lisäinfoa siitä miten prosessi oli todellisuudessa mennyt, niin me täydennämme valitusta. Valitusaikaa on ensi tiistaihin saakka. Kun valituslautakunta saa tietää, että valitusta täydennetään, niin eihän se voi mennä keskeneräisessä vaiheessa ratkaisemaan juttua. Ja nyt se teki sen.

– Toisin sanoen se henkilö joka ottaa valituslautakunnalle menevän postin vastaan, ei ollut ymmärtääkseni toimittanut sitä tietoa eteenpäin. Eli tietoa ei ollut, että asia on vielä vaiheessa. Se tässä on jutun juoni. Eihän siinä mitään jos asianmukaisessa järjestyksessä määrätään rangaistuksia, niin totta kai niin pitää tehdä. Sen pitää kuitenkin tapahtua siten kuten säännöissä sanotaan.

– Kun oli tehty päätös täytäntöönpanon keskeyttämisestä mikä olisi tarkoittanut sitä, että niin kauan kuin valitusaikaa on jäljellä, ja valitusta täydennetään, niin myöskään pääasiallista kysymystä ei voida ottaa käsittelyyn. Nyt se otettiin, vaikka tiesivät, että toimitamme vielä lisää materiaalia. Tässä prosessissa on tapahtunut virhe.

Onko mahdollista, että Otto Tikka pelaisi huomenna?

– Siihen tässä pyritään.

Jos juttu siis on oikeusturvalautakunnan käsittelyssä, niin onko niin, että Otto Tikka saisi siinä tapauksessa pelata?

– Tämä täytäntöönpanoprosessin keskeytys on näissä aina se oma kysymyksensä. Sen suhteen en rupea tekemään minkäänlaisia veikkauksia. Onko täytäntöönpanon keskeytys voimassa vai ei siis. Muutenhan pallopeleissä rangaistukset laitetaan aina seuraavassa vaiheessa käytäntöön.

Salibandyliitosta ei osattu kommentoida aiheeseen liittyen sen tarkemmin tässä vaiheessa.

Haastattelimme asian tiimoilta aiemmin liigapäällikkö Jyrki Paajasta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Sössitään juu
07/04/2016
Eiköhän tässä ainoa sössijä ole Otto Tikka joka taklasi poikittaisella Lindforsia niskaan. Häpeän Happeen yritystä siirtää Tikan ansaitun rangaistuksen ensi kauden puolelle eli kyllä tuo Happeekin menee sössöpuolelle. Toki jos tällaiseen on säännöissä mahdollisuus niin mikä ettei. Mutta tosi säälittävän kuvan antaa seurasta.
Aina Liiton Vika
07/04/2016
Liiton syyksi on aina kaikki helppo laittaa. Liitto sitä ja liitto tätä. Hävettävä taktiikka Happeella. Toivottavasti häviää.
Kenelle kenkää?
07/04/2016
Liiton/liigan kurinpitojärjestelmästä on aina puuttunut ammattitaito. Tuo prosessivirhe on hämmästyttävä. Ja näitä tapahtuu joka kaudella. Kavereitten lisäksi lafkaan voisi palkata edes yhden juristin.
Timppa
07/04/2016
Käsittämättömän säälittävää toimintaa Happeelta. Hamekansaa koko porukka. Jos yhdellä pelillä tosta selviää niin kannattais tyytyä siihen. Nyt meni myös maine. Tosin on toi koko liitonkin porukka sekaisin sääntöjensä ja varsinkin tällaisten asioiden käsittelyjen kanssa!
Edellisille
07/04/2016
Edelliset kommentoijat todellisia idiootteja, tottakai jokainen joukkue käyttää kaikki keinot. Jokainen joukkue toimisi samalla tavalla, turha täällä on jeesustella.
Lasse T Aurasta
07/04/2016
Valot päälle siellä Jyväskylässä! Käsittämätöntä itkemistä päivän selvästä törkeydestä. Todella ala-arvoista lähteä pelleilemään. Päävalmentaja sanoo vielä "en kommentoi". Huh huh! Tikalle kuuluu tilanteesta vähintään kolme peliä penalttia. Ei ole eka kerta kun hirvet sortuu tälläiseen.
Jiihaa
07/04/2016
Hyvä että viedään. Kommentoin jo asiaa toiseen ketjuun ja kyllä se tarkoitushakuinen taktiikka taitaa olla muualta kuin Happeesta lähtöisin. Toivottavasti voittaa ja Otto tekee voittomaalin, huomenna tai sunnuntaina.
suositus
07/04/2016
Olisi kannattanut palkata Savolaisen juristi, sillä on parhaat näytöt.
Terhi
07/04/2016
Toivottavasti Happee saa tästä episodista riittävästi maksettavaa, ettei tällainen pelleily vaan toistu. Ihan selvä ja törkeä tapaus kuitenkin kyseessä.
Espoo
07/04/2016
Nyt on Happeen pojilla fokusointi mennossa oikeaan suuntaan, ottakaa vielä se lakimies vaihtoaitioon, voi tehdä sieltä suoraan valituksen tuomareille muotovirheistä.
Samaan aikaan öljymiehet voi rauhassa keskittyä heille tärkeämpään eli neljännen täplän metsästykseen.
Suosittelen happeen pojille että ottavat ne pannat pois päästä kun tuntuu kiristävän nuppia liikaa, tai oikeesti onhan ne hienot..
Tietämätön
07/04/2016
Oisko kellään linkkiä kyseiseen videoon jossa näkyy toi tilanne
Jukka Tanner
07/04/2016
Kuka Tikka..?? Puulaakipelejä..Mitä nää tyypit on
Juristi
07/04/2016
Taitaa valituslautakunnan PJ olla juristi, kurinpitäjä rikospoliisi ja videotuomari autokauppias. Aika linjassa siis menee =) Mielestäni ainakin kolmen pelin kiellon arvoinen rike. Vähällä Happee selvisi.
ben matlock
07/04/2016
Vastaus KenelleKenkää:-Eiköhön liitolla ole listoillaan ihan pätevän oloinen juristi. Urheiluoikeuden ammattilainen Olli Rauste on kurinpitoryhmän pj.
Osku
07/04/2016
Eihän tässä ole enää mitään järkeä, jos jenkkityyppisesti voidaan kaikki annetut päätökset mitätöidä jälkeenpäin jossain oikeusistuimissa. Olisiko nyt syytä allekirjoituttaa edes liigaseuroilla jonkinlainen sopimus miten näitä asioita jatkossa hoidetaan. Aika nolo veto Happeelta.
Huh huh
07/04/2016
Kyllä on taas liitossa joku sössinyt oikein kunnolla. Keskeneräisiä asioita mennään hätiköiden päättämään.
Kerta liitossa on säädökset kuinka nämä etenee niin miksi ei ole tehty niin ?
Liitto voisi kerrankin myöntää tehneensä virheen ja perua pelikiellon.
Virhe on tapahtunut, oikeus voittakoon!
Toivottavasti Tikka saa pelata.
Onnea joukkueille huomiseen koitokseen.
Runk Kari
07/04/2016
Nukutaa ja mennää eteepäi sanos Juti.
Finnwear
07/04/2016
Hameet päälle Happeen poijaat...
Kommentoija
07/04/2016
80% kommentoijista ei tainnut ymmärtää ollenkaan mistä tapauksessa on kyse. Rike on Tikan tekemä, mutta liiton virhe rangaistustoimenpiteen käsittelyssä on samaa luokkaa kuin jos rangaistus olisikin täytäntöönpantu kymmenkertaisena tuomioon nähden. Kyse ei ole säälittävästä toiminnasta, lähinnä Oilersin kannalta epäonnekkaasta Liiton itsensä tekemästä virheestä josta Happee luonnollisesti hyötyy.
JooJoo
07/04/2016
Siinä meni Happeen maine vessasta alas.
Darra-Simo
07/04/2016
Hamekangasta jokaiselle. Tottahan se on, ettei ketään saa tappaa, invalidisoida tai loukkaannuttaa tarkoituksella, mutta onhan tuo nyt jo aika paksua tilanteita ei katsota yhtään tilannekohtaisesti. Jos kosken sormella kanssapelurin niskaa, ei tilanteessa ole välitöntä louukaantumisvaaraa. Jos työnnän kaveria noin 200g painoisella hiilikuituputkella "niskan alueelta", tarkemmin sanottuna hartiaseudulta ei tilanteessa ole merkittävää halvaantumisriskiä. Ymmärrän toki huolen ja tiukan linjan, mutta jos muutaman metrin säteellä oleva päätuomari katsoo tilanteen pelille ominaiseksi maalialueen puolustamiseksi, pidän kurinpidolle asian viemistä täysin ottelun ulkopuolisena politikointina, jonka ainoana tarkoituksena on saada vastustajan pelaaja pois kokoonpanosta. Jos kurinpidolta jää kauden aikana useampi lätkätyylinen vahingoittamisyritys ja päähän kohdistuva avokentän pommi tuomitsematta on erikoista, että työaikaa riittää tämänkaltaisiin tuuppaisuihin. Tämä vain hamekangkaan jakoon liittyen.
Matlockille
07/04/2016
Eipä liiton toiminta tässä asiassa kovinkaan ammattimaiselta näytä. Päätös on tehty antamatta asianosaisen lausua kaikesta asiaan liittyvästä. Tuskin on juristin työtä.
Timppa
07/04/2016
Darra-Simolle tuplahame ja kotiin kasvaan. Kyseisestä poikittaisesta voi todellakin joutua pitkälle sairaslomalle. Nyt samalla tutkintaan myös Peter Kotilaisen poikittainen niskaan sarjapelissä ja siitäkin pitkä kakku! Missä senkin video viipyy? Wahelle samalla kenkää!!!
Naiskatsoja
07/04/2016
Tämä on nyt off-topic, mutta pakko on kirjoittaa.
Voisitte, "kovat äijät", joskus vähän tarkistaa kieliasuanne. On todella väsyttävää lukea tähänkin urheilulajiin aina jossain muodossa liittyviä, seksistisiä kommentteja. Miksi arvostelun kohteena olevia miehiä täytyy kutsua naisiksi, neideiksi tai hameväeksi? Ettekö ole tarpeeksi älykkäitä kehittämään jotain muuta? Kritiikkiä voi esittää halventamatta asiaankuulumatonta sukupuoliryhmää. Kielenkäyttö on myös vallankäyttöä. Tässä maailmassa on paljon pikkuneitejä, jotka kuuntelevat puhettanne, ja päättelevät olevansa huonoja ja mitättömiä, koska teidän maailmassanne neidit ovat aina epäonnistujia. (Ja vaikka kyse on urheilusta, se ei tee tästä vallankäytöstä yhtään vähemmän vakavaa seurauksiltaan.) Miettikää sitä pieni hetki. Tyttö, nainen tai neiti ei ole haukkumasana, keksikää jotain muuta.
Juuso
07/04/2016
En olisi uskonut Happeesta. Luulin pulkkisen kunnioittavan omaa lajia ja muita pelaajia. Todella vaarallisen näköinen isku niskaan ja kehdataan valittaa.
Hävettää Happeen puolesta
08/04/2016
Toivotaan että tämä sarja ratkeaa pelaamalle eikä näillä kyseeenalaisilla keinoilla joita happee on nyt tuonut myös salibandyyn. Yleensä se kääntyy itseään vastaan kun unohdetaan mikä on urheilun ydin.
Pelaajien peli ja jos muut keksii pelin ulkopuolisia keinoja kun resurssit ei riitä kentällä niin metsää menee hirvet.
Oilers on jo nyt moraalinen voittaja.
Neutraali osapuoli
08/04/2016
Kummallista itkemistä kommenttiketju pullollaan. Olihan Tikan temppu törkeä, enkä arvosta pelaajaa millään tavalla, kyllä. Mutta Happee tekee aivan oikein tehdessään kaikki mahdollinen, jotta saa Tikan pelaamaan. Happeen pisteet omissa silmissä ei tästä ainakaan vähene.

On "rikos" mikä hyvänsä, se ansaitsee reilun "oikeudenkäynnin". Jos tästä joltain pitää pisteitä vähentää, olkoon se liitto.
Dani California
08/04/2016
Kukaan ei ole varmastikaan edes Happeen leiristä kiistänyt sitä, etteikö Tikan teko olisi ollut törkeä. Rangaistuksensa ansaitsee ehdottomasti. Jokainen joukkue olisi kuitenkin tehnyt myös saman mitä Happee nyt tekee saadakseen parhaat miehet käyttöönsä. Lisäksi todettavaa on, että jokainen ansaitsee reilun oikeudenkäynnin. Tässä tapauksessa niin ei ole menetelty. Kannatan ehdottomasti Tikan penaltia, mutta toivon todella, että asia ratkaistaan oikein ja sääntöjen mukaisesti kuten ei toistaiseksi ole toimittu.
Huh huh
08/04/2016
Kukaan muu joukkue ei ole varmaan koskaan tehnyt samaa ??? Joka vuosi sama laulu..
Liitto herätys
08/04/2016
Kyllähän tää on ihan yllätyksetöntä jatkumoa liiton puuhasteluille. Kurinpitäjä Wahe on varmasti jo siviiliammattinsa puolesta valveutunut näissä asioissa toimimaan järkevällä tavalla, mutta näissä muissa "lautakunnissa" pyörii kyllä kaiken maailman sankareita, joilla ei ole riittävää ammattitaitoa oikeustuntemusta ja tämän tapauksen kaltaisten prosessien hoitamiskykyä vaativissa tilanteissa.

Happeelta täysin oikea päätös lähteä näyttämään liitolle, että näitä juttuja ei voi hoitaa vasurilla, vaan on oltava tarkka ja johdonmukainen. Vaikeita sanoja joillekin liiton toimijoille...ja niille ketjun "lukijoille", jotka Happeeta haukkuvat, yrittäkää ymmärtää tekstin pointti. Kuten jotkut onneksi jo korjanneet, Happee ei kiistä Tikan tehneen väärin, vaan haluaa vain, että asia hoidetaan oikeudenmukaisesti - toisin kuin nyt oli käynyt.
Espoo
08/04/2016
Kun Happee on siis myöntänyt että Tikan teko oli rangaistuksen arvoinen, niin mistä nyt valitetaan? Haluataanko suurempi rangaistus kun nyt on annettu, ei varmaan.
Happee haluaa että Tikka saa pelata nyt kun on pudotuspelit. Juuri tässä kohdassa mennään kyllä sääntökirjankin vastaisesti ja rangaistaankin Oilersia epäoikeudenmukaisella menettelyllä.
Uskon että öljymiehet saavat tästä happeen kikkailusta vaan lisää sisua ja vastaavasti happeen johto kaivaa itselleen hautaa ja hämmentää joukkueen keskittymistä ottelluun jossa ollaan jo muutenkin hankalissa asemissa.
Tämä voi olla hyvinkin happeen kauden viimeinen ottelu (poislukien pronssiottelu), kauden jälkeen voi happee miettiä menikö kaikki oikein.
Voi jestas
08/04/2016
Hoi kommentoijat: tästä ketjusta löytyy vain muutama ASIALLINEN kirjoitus, niissä oivalletaan mikä on tämän asian ydin (esim. Dani California). Suurin osa kommenteista on siis aivan hatusta temmattua keskenkasvuisten jokellusta, varsinainen asia kun ei ole auennut läheskään kaikille. Kannattais varmaankin paneutua ensin asiaan ja sääntöihin paremmin, ennenkuin alkaa kommentoimaan. Oikeista asioista ku ei kannata mututuntumalla jokeltaa.
happeva
08/04/2016
Vielä hauskempaa olisi että Happee selviää superfinaaliin, ja sen Tikka sitten huilaa. Varmasti hieno kokemus katsomossa.
Tuikku
08/04/2016
Tilanteeseen en ota kantaa. Oli mikä oli ja jos rangaistus on oikea niin sitten on. Hyvä esimerkki vain salibandyliiton kurinpitolautakunnan leväperäisestä tai ammattitaidottomasta tehtävästä. Asia on selkeä. Viikon on antanut liitto aikaa antaa selvitys. Vasta kun määräaika umpeutuu niin päätös voidaan tehdä. Ei siitä säännöstö Happeeta voi syyttää. Ei se pelaajista hamekansaa tee. Järki käteen. Ensi kaudeksi varmaan lyhenee selvityspyyntö aika jos liiton hamekansa tästä jotain haluaa oppia. Antaa miesten pelata ja parempi voittaa, joka tekee pelissä enemmän maaleja.
Kommentaattori
08/04/2016
1. Tilanteessa tuomari vihelsi Happeelle vaparin. 2. Molemmat pelaajat jatkoivat normaalisti peliä. 3. Pelin jälkeen joku ulkoinen taho teki selvityspyynnön tilanteesta (ei kumpikaan joukkue). 4. Liitto määritellyt selvitysajat. 5. Asiasta ei ole tehty rikosilmoitusta. 6. Liiton ohjeistusten mukaan edetään, eikä niistä voi poiketa mikään taho. Jos poikkeaa soppa on valmis hämmennettäväksi.
Ihmettelevä sivullinen
08/04/2016
Miten mulle tulee Happeesta mieleen vaan parin kauden takainen episodi lisensseistä? Jotenkin silloin kerrottiin, ettei tää ole niin vakavaa ja ammattimaista.
Saatanpa toki olla myös väärässä Happee-mielikuvani kanssa.
Tuikku
08/04/2016
Oilersin kannattaja olen. Ei voi muuta ku tuntea myötähäpeää liittoa kohtaan nyt. Asiasta on laitettu vireille selvityspyyntö maanantaina. Joten Laskujeni mukaan selvitys aikaa on ollut Happeella ensi viikon maanantaihin. Jos Happee on antanut vastineen ja siitä on ollut oikeus valittaa niin eihän liitto voi lätkäistä pelikieltoa, ennen kuin asian määräaika umpeutuu. Onko tämä urheiluhengen mukaista, ei ole koska päätös on selvä. Sanktiota tulee pelaajalle tilanteesta varmasti, mutta jos sääntöjen ja määräysten mukaan edetään niin tämä on mahdollista. Ei se Happeen syy ole vaan sääntöjen ja määräysten. Niin ja ihan sama pelaako se Tikanpoika tänään vai ei parempi joukkue, joka tekee enemmän maaleja voittaa.
Turisti
08/04/2016
1. Tikalle on määrätty rangaistus jonka kaikki ovat jo hyväksyneet.
2. Nyt pelataan pudotuspelien loppuvaihetta jossa pienet marginaalit ratkaisevat
3. Happee valittaa muotovirheseen vedoten jonka ainoa tarkoitus on että Tikka saa pelata loppukauden ja tuomio siirtyy ensi kaudelle.
Jos Tikka pelaa tänään niin rangaistusta ei siis toteutettu sääntökirjan mukaan, eikä myöskään ole toimittu reilun pelin mukaisesti.
Hynynen kertoi hyvin edellisen espoon pelin jäkeen että housut pitää pestä ja ripulilääkettä tarvitaan. Ainoa äijä koko Happeen organisaatiossa, näköjään koska taas ollaan samassa tilanteessa.
Jyskälästä
08/04/2016
Jyväskylän uusi slogan: Happee on Häpee....
ben matlock
08/04/2016
Kokonpanot on iulkaistu: O Tikka ei mukana!
Hei Tikka ei pelaa!
08/04/2016
Kokoonpanoista nähtyä. Oliko muuta valittamista?
Juuso
08/04/2016
Oikea ratkaisu ja nyt ei vahingossakaan osu huili superfinaalin, jos Happee sinne pääsee. Ei Tikan poissaolo joukkuetta juuri huononna.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.