Liigat

Liigan huippuveskari koko kauden päättäneestä vammastaan: ”Ei ollut tarvetta kiirehtiä kentille”

05.04.
2016
5 Kommenttia
2
Liigat
Tomi Ikonen on omien sanojensa mukaan näillä näkymin jatkamassa liigakentillä torjumista. Arkistokuva: Salibandyliiga

Tomi Ikonen on omien sanojensa mukaan näillä näkymin jatkamassa liigakentillä torjumista. Arkistokuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigan parhaimpiin maalivahteihin jo useina kausina kuulunut Esport Oilersin Tomi Ikonen aloitti tämän kauden vahvasti espoolaisten maalisuulla. Runkosarjan kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen häntä ei ole kuitenkaan kokoonpanossa näkynyt. Pääkallo.fi kysyi Ikoselta, mikä vei hänet sivuun kentiltä.

2. lokakuuta pelattu Oilers–Erä-ottelu jäi 32-vuotiaan Ikosen osalta viimeiseksi tällä kaudella. Sen jälkeen hänet on nähty Tapiolan Urheiluhallin katsomossa. Syyksi selvisi ikävä loukkaantuminen.

– Syksyn lajitreenissä oikeasta olkapäästä repeytyi pari jännettä ulkokiertäjästä (alempi lapalihas) ja loitontajasta (ylempi lapalihas), Ikonen taustoittaa.

Kyseessä ei ollut hänen mukaansa vanhasta vammasta, mutta tauko peleistä osoittautui heti alussa pitkäksi.

– Olin kolme kuukautta sairauslomalla työelämästä. Mutta vamman varoajaksi arvioitiin noin puoli vuotta.

Oilersin ykkösmaalivahtina kauteen lähtenyt Ikonen tiesi, ettei paluu pelikentille tulisi kysymykseen pitkään aikaan. Hän kuitenkin ajatteli, että olkapää tulee saada kuntoon kaikessa rauhassa, ilman hötkyilyä.

– Osasin asennoitua siihen, että kausi on mahdollisesti ohi. Ei ole ollut tarvettakaan kiirehtiä kentille, kun on katsonut Kaltiaisen pelejä, Ikonen naurahtaa viitaten Oilersiin uuteen ykkösmaalivahtiin.

Hänen mainitsema Joonas Kaltiainen on noussut ison vastuun myötä liigan kärkitorjujien joukkoon, eikä välierissä pelaava Oilers ole kaatunut Ikosen loukkaantumiseen.

Kaltiaisen ohella koko joukkueen peliotteet ovat tehneet vaikutuksen lehtereillä istuneeseen Ikoseen.

– Vähän erilaisesta näkökulmasta on nyt päässyt katsomaan pelejä, kun on istunut katsomossa. Tekeminen on näyttänyt hyvältä Akseli Ahtiaisen kanssa, ja joukkue on hitsautunut yhteen kesästä asti hyvin. Työn tulos alkaa näkyä nyt keväällä.

KonkarivahtI Ikonen kehuu Oilersin Joonas Kaltiaisen otteita espoolaisten tolppien välissä. Arkistokuva: Salibandyliiga

KonkarivahtI Ikonen kehuu Oilersin Joonas Kaltiaisen otteita espoolaisten tolppien välissä. Arkistokuva: Salibandyliiga

– Joonas on ottanut saappaat haltuun todella huikeasti. Siinä on Oilersille moneksi vuodeksi ykkösveskari, jos vain hänellä on haluja jatkaa. Hän ei varmasti tule taantumaan, Ikonen hehkuttaa.

Konkarimaalivahti ei ole kuitenkaan tyrmää omaa jatkoaan espoolaisten riveissä ensi kaudella. Liigauran jatkuminen onkin todennäköistä, kun hän on saanut olkapäänsä kuntoon.

– Näillä näkymin juu, jatkan. Ei ole ainakaan mitään lopettamispäätöksiä vielä tehty. Oilersista en pysty kommentoimaan vielä oikein mitään.

Ikonen oli voittamassa Göteborgin MM-kisoissa 2014 hopeaa, ja vielä viime kesänä hän oli mukana maajoukkueen leiriryhmässä. Joulukuussa siintävät Riian MM-kisat eivät ole kuitenkaan pyörineet ajatuksissa liikaa.

– En ole oikein ajatellut. Katsellaan, miltä itsestä tuntuu. En ole pystynyt antamaan näyttöjä tällä kaudella, joten en pysty oikein mitään odottamaankaan. Mutta mikäli pelaan hyvin ja hommat lähtevät käyntiin, niin mikäs siinä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Espoo
05/04/2016
Tsemppiä Ikoselle, toivottavasti nähdään syksyllä öljymiehissä.
fyt
05/04/2016
Toivottavasti jatkaa. Kaltiainen & Ikonen ehkäpä paras veskaritandemi mitä tästä maasta löytyisi!
Maku
05/04/2016
Kertokaas tietämättömälle, että mihin Eero Nuutinen on kadonnut?
Jalat maassa
06/04/2016
Siinäpä ihailtavan tervejärkinen kaveri!!
eräviikinki kolmonen
06/04/2016
Nuutinen toipunut leikkauksesta. Nähty A junnujen treeneissä Myllypurossa mutta ei vissiin ihan pelikunnossa vielä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.