Maajoukkueet

Maajoukkuehyökkääjä siirrostaan Ruotsiin: ”En voisi olla enempää innoissani”

07.04.
2016
0 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Jami Manninen edusti Suomea Göteborgin MM-kisoissa 2014, ja mies haluaa olla myös Riian joukkueessa joulukuun karkeloissa. Kuva: Salibandyliiga

Jami Manninen edusti Suomea Göteborgin MM-kisoissa 2014, ja mies haluaa olla myös Riian joukkueessa joulukuun karkeloissa. Kuva: Salibandyliiga

Alkuviikosta selvisi, että maajoukkuehyökkääjä Jami Manninen vaihtaa Sveitsin SV Wiler-Ersigenin Ruotsin Superliigaan ja ”suomalaisjoukkue” FC Helsingborgiin. Pääkallo.fi tavoitti Mannisen kommentoimaan seurasiirtoa.

Sveitsissä mestari vaihtuu, sillä hallitseva valtias SV Wiler-Ersigen sysättiin laulukuoroon Esa Jussilan valmentaman Alligator Malansin toimesta. 28-vuotiaan Mannisen oma kausi oli tehopisteiden valossa hyvä, sillä mies oli runkosarjan pistepörssin kuudes tehtyään 45 (23+20) pinnaa ja pudotuspeleissäkin mies ehti kerryttämään pistepussia 8 (4+4) paunan verran. Nyt osoite vaihtuu siis Sveitsistä Ruotsiin, mutta Helsingborg ei ollut ainoa vaihtoehto ensi kauden pelipaikaksi.

– Tulevaisuutta on mietitty kotona tosi tarkasti pidemmän aikaa ihan viime viikkoon asti, ja tavoitteena oli löytää tyttöystävän kanssa molemmille mieluinen paikka. Wilerin jääminen oli myös totta kai yksi vaihtoehto, mutta hyvistä mahdollisuuksista päädyimme Helsingborgiin, Manninen kertoo.

Suomi ei kuulunut vaihtoehtoihin, joten Salibandyliiga saa odottaa ”Taikurin” paluuta.

– Suomeen paluuta ei mietitty, koska kova halu on vielä pelata ulkomailla, Manninen vahvisti.

Mannisen lisäksi suomalaisista Tatu Väänäsen sekä Riku Kekkosen tähdittämän Wilerin kausi oli joukkueena pettymys, eikä Manninen täysin tyytyväinen omiinkaan otteisiin ollut.

– Henkilökohtaisesti kausi oli aika kaksijakoinen. Alku oli tosi hyvä ja pääsin hienosti mukaan joukkueeseen, mutta sitten tuli sairasteltua enemmän kuin omiin tarpeisiin. Tuon jälkeen oma pelaaminen oli vuoristorataa. Joukkueena oli myös rikkonainen kausi, paljon loukkaantumisia ja muita poissaoloja, ja joulun jälkeen ei enää saatu laivaa siihen kurssiin mitä olisi haluttu, Manninen kertaa.

Mannisella oli kokemusta Sveitsistä jo aiemmalta keikalta, kun hän pelasi Alligator Malansissa Petteri Nykyn alaisuudessa kaudella 2010-2011. Sveitsin tämänkertaiselta retkeltä jäi taas oppia mukaan etenkin henkiselle puolelle.

– Totta kai kun kausi päättyi ennen aikojaan pettymykseen, niin jäi vähän hapan maku, mutta hieno kokemus tämä taas oli enkä kadu tänne tuloa. Ehkä Sveitsin NLA-liigassa on hieman liikaa heikkotasoisia pelejä runkosarjassa, mutta kärkimatsit ovat tosi hyviä fyysisiä vääntöjä. Joka kausi yritetään kehittyä ja mennä pelaajana eteenpäin, ja uskon, että niin myös kävi. Varsinkin henkistä pääomaa jäi taas taskuun.

Entä sitten Ruotsi ja Superliiga? Monesti kuulee ja näkee toiveita siitä, että suomalaiset lähtisivät vielä hanakammin kokeilemaan siipiään länsinaapuriin, mutta toisaalta kaikille siellä ei ole oman roolin pelipaikkaa tarjolla ja suomalaisia huippupelaajiakin on rajallinen määrä. Manninen odottaa seuraavalta kokemukselta paljon.

– Onnistunutta ja hyvää kautta toivon sekä odotan tietysti. Organisaatio ja olosuhteet ovat aivan viimeisen päälle. Liiga on maailman kovin, ja nyt pitää olla valmis laittamaan kaikki peliin sen eteen, että menestystä tulee, Manninen pohtii.

Joukkueen ja liigan vaihtaminen MM-kisakauden alla on omanlainen haasteensa, ja Manninenkin tiedostaa asian. Juuri nyt oli kuitenkin oikea hetki siirrolle Ruotsiin.

– Ei se tietenkään ole optimaalista vaihtaa toista kautta putkeen joukkuetta, mutta uskon, että nyt oli oikea aika siirtyä Ruotsiin. Se on kuitenkin ollut tavoite jo pitkään. MM-kisat tuovat aina extraa kauteen, mutta se antaa vain lisää motivaatiota. En voisi olla enempää innoissani tulevasta. Lähdetään tekemään täysillä hommia ja nauttimaan kovista peleistä, Manninen päätti.

FC Helsingborgin viime kauden suomalaisista myös seuran urheilujohtajana työskentelevä Juha Kivilehto jatkaa, mutta Asser Jääskeläinen ja Mika Moilanen eivät pelaa joukkueessa ensi kaudella. Monivuotisen luottosentterin Jani Kukkolan tilanne on vielä auki.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.