Liigat

”Markus Olkkonen räpsii mestaruusmaalin rystyllä”

16.04.
2016
0 Kommenttia
2
Liigat
Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Pääkallo.fi pisti miesten Superfinaalin kunniaksi pystyyn perinteisen toimittajagallupin. Miten lajia tiiviisti seuraavat toimittajat näkevät Classicin ja Oilersin kohtaamisen? Kumpi vie – ja miksi? Entä kuka ratkaisee?

Kysymykset:

1. Kumpi joukkue voittaa miesten finaalin? Ja mitkä ovat lukemat?

2. Kuka ratkaisee miesten Superfinaalin?

3. Mitä odotat eniten Superfinaali-tapahtumalta?

Tomi Auremaa, Ilta-Sanomat

1. Classic voittaa maalilla. Henkisten poppakonstien mestari Nykky on ladannut ryhmänsä siihen iskuun, että Tampere saa ensimmäisen miesten kultansa sitten vuoden 1988. Yksittäisessä pelissä, valtavan yleisömassan edessä, osa sortuu paineisiin ja osa saa siitä lisää virtaa. Classic kestää kattilan porinan nyt paremmin – niukasti.

2. Krister Savosen päätä ei huimaa kovassa(kaan) paikassa. Iskee maalin jollain poikkeuksellisen mielikuvituksellisella tempulla päätöserän lopussa.

3. Tapahtuma on tosiaan se avainsana, eli mielenkiinnolla tarkkailen ja arvioin, mitä kaikkea pelien ympärille on keksitty. Luonnollisesti yleisömäärä kiinnostaa. Se on myös Salibandyliigalle tärkeä mittari, kun arvioivat, kannattaako tätä ensi kaudella jatkaa. Vähintään 10 000 siellä pitää olla paikalla. Alle sen on iso pettymys.

Jyri Kivimäki, Yle

1. Erä- ja Happee-sarjojen perusteella hurjasti yhteen hiileen puhaltava Esport Oilers juhlii Suomen mestaruutta. Jatkoajalla se mestaruus irtoaa ja lukemat ovat 5-4. Yksittäisessä ottelussa erikoistilanteet ovat suuressa roolissa, ja niillä uskon öljymiesten kampeavan mestariksi.

2. Casper Pfitznerin pyssy puhuu. Vasemmasta laidasta räväkkä nousu maalia kohti, puolustaja polvilleen ja tarkka kuti takayläseen.

3. Odotan suurella mielenkiinnolla Superfinaali-tapahtumasta tehtävää tv-lähetystä ja sitä, minkälaista nostetta salibandy saa tapahtumasta tv-lajina. Sellainen tuntuma on valmisteluja seuranneena, että lauantaina saadaan kokea salibandya uudella tasolla myös television välityksellä. Hyperhidastuksista ainakin voidaan kaivaa somekohuja tarvittaessa…

Tuomo Reponen, freelancer

1. Classic. 8–6. Vaikka molemmat jengit osaavat puolustaa hyvin ja tolppien välistäkin löytyy osaamista, luotan hetkittäisiin hurlumhei-vaiheisiin, joissa maaleja mätetään. Vaaka kääntyy Classicille sen ykköskentällisen vuoksi, joka on liigan paras. Vänttinen tekee viimeisen tyhjiin.

2. Nico Salo. Classicin ykkösen moottori. Ehkä tekee maalin, ehkä syötön. Ehkä ei saa tehomerkintöjä lainkaan. Rytmittää peliä loistavasti ja nappaa muutaman ”kakkossyötön”. On tärkein yksittäinen pelaaja.

3. Iloisia ilmeitä, mukavia kohtaamisia, ja viihdyttäviä otteluita.

Timo Mäkynen, Urheilu-Sanomat

1. Toivon ja odotan tasaista ottelua. Classic on ollut ykköskenttänsä johdolla liigan vakuuttavin joukkue koko kauden, mutta nyt lauantaina Oilers voittaa 5-4 jatkoajalla.

2. Olipa helppo kysymys. Patrick Wardi pujottelee jatkoajalla kahden Classic-pelaajan välistä ja jatkotilanteesta Markus Olkkonen ratkoo ensimmäisen mestaruutensa omasta reboundistaan.

3. Yksinkertaisesti sitä että pystyisi laittamaan kaiken tällä kaudella itse peliin liittyneen epäolennaisuuden taka-alalle edes muutamaksi tunniksi ja keskittymään itse peliin ja hienoihin yksilösuorituksiin.

Tommi Roimela, Keskisuomalainen

1. Koska kaikki kuitenkin vastaa, että Classic voittaa, niin jo siitä syystä haluan olla erilainen nuori, vaikken nuori olekaan. Puolustus on hieman hutera, mutta Oilersin liikkuminen teki välieräsarjassa vaikutuksen ja jotenkin espoolaisten voitto on tarinanakin parempi. Laitetaan vaikka 6–4 Oilersille.

2. Markus Olkkonen. Olen aina pitänyt tämän ukon pelistä ja nyt tulee palkinto. Ratkaisumaalissa läpsii riparin rystyltä sisään.

3. Oikeastaan odotan sitä, että tapahtuma onnistuu niin hyvin, että kaltaiseni kyynikotkin hiljenevät. Ei ole mikään salaisuus, että olen ollut alusta yhden finaalin mallia vastaan, koska urheilullinen puoli kärsii ja printtimedian näkökulmasta ottelusarja kertoo yleensä paljon kiehtovampaa tarinaa. Mutta olen usein väärässä ja ihan mielelläni olen nytkin.

Jani Hakkarainen, Pääkallo.fi

1. Classic voittaa 6-3. Classicillä on parempi ykköskenttä, alivoima ja valmennus kuin Oilersilla.

2. Ratkaisija on Mikko Leikkanen ylivoimalla. Leikkasen ”leka” on huimassa vireessä ja Classicin ylivoima jäätävän kovaa.

3. Kovaa meininkiä kentällä ja katsomossa.

Tero Hakola, Helsingin Sanomat

1. Classic on parempi, mutta Oilers voittaa. Näkemys perustuu puhtaasti intuitioon: Nyt on yllättäjän päivä, ja sellainen hytinä, että mestaruus palaa pääkaupunkiseudulle.

2. Sylvester Raikamon päivä. Asenne ja tunne tuottavat ison tuloksen.

3. Valitettavasti peli jää väliin, kun perheloma vei Lontooseen. Hienoa, että Säbäliitto järkkää superfinaalin. Upea urheilullinen tapahtuma, hyvä pr-tapahtuma lajille ja sopiva haaste muille sisäpalloillulle. Kannatan!

Joel Siltanen, Pääkallo.fi

1. Classic voittaa 6-4. Ykkösvitjan kova vire ja erityisen vahva erikoistilannepelaaminen ratkaisevat ottelun Classicin eduksi. Tilanne pysyy kuitenkin tiukkana loppuun saakka ja viimeinen niitti isketään tyhjään rysään. Tämä arvio muodostui puhtaasti kauden tähänastisten esitysten perusteella.

2. Mikko Leikkanen laukoo pysäyttämättömän hirmukudin viivasta ajassa 52.16. Lassi Vänttinen niittaa pallon lopussa tyhjiin.

3. Uskon, että näemme kaksi erittäin laadukasta salibandyottelua, ja se on itselleni tärkeintä. Voittajilla ei ole merkitystä omasta näkövinkkelistä. Hienoa, että erityisesti miesten finaaliin jälkeen maassamme on iso liuta uusia lajin Suomen mestareita.

Linkki:
Kaikki olennainen Superfinaalista – katso jättimäinen ennakkopaketti ja seurantaohjeet

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.