Liigat

Mestarivalmentaja Lasse Kurronen: ”Tunne on huikea”

16.04.
2016
0 Kommenttia
6
Liigat
Mestaruusvalmentaja Lasse Kurronen. Kuva: Anssi Koskinen

Mestaruusvalmentaja Lasse Kurronen. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten Salibandyliigan kausi 2015-2016 päättyi NST:n kultajuhliin. Joukkueen mestaruuteen johdattanut valmentaja Lasse Kurronen istutettiin heti finaalin jälkeen Pääkallo.fi:n haastattelupisteeseen.

Kurronen oli tuore kultamitali kaulassaan tunteellinen:

– Tunteet hiukan pinnassa. Viime keväänä heitin hanskat naulaan ja ilmoitin kaikille jo joulukuussa, että tämä on viimeinen kausi. Viimekautisen pronssipelin jälkeen oli aika haikeat tunnelmat. Kuitenkin huhtikuun edetessä soittelin Ukkosen Tiialle Sveitsiin mitä aikoivat tehdä ja alettiin pohtia yhdessä, jos vielä kerran kasattaisiin sellainen ryhmä, millä mestaruus otetaan.

Joukkueen kasaaminen eteni kesän aikana ja tavoitteet asetettiin korkealle:

– Lopulta Mäkelä, Ukkonen, Kokko, Karjalainen ja Suoreijus lähtivät mukaan ja oli aika nopeasti selvää, että tämän joukkueen tavoite on Superfinaalissa ja lähteä siitä ulos voittajana. Nyt se on tässä ja tunne on huikea. Kuusi vuotta olen ollut tässä mukana ja karvaita tappioita ollaan kärsitty monta kertaa, mutta nyt tuntuu hyvältä.

Superfinaalitapahtuman urheilullisessa puolessa Kurronen näkee selkeitä kehittämisen aihioita:

– Superfinaalissa oli karnevaalitunnelma. Ensimmäisellä kerralla mentiin vähän show edellä, eli urheilullisissa asioissa on kehitettävää ensi vuodeksi. Oli pitkiä taukoja alkulämmittelyn ja pelin välillä, eikä ollut esimerkiksi oheistilaa, jossa aikaa olisi voinut käyttää. Nämä saadaan kuitenkin varmaankin ensi kaudeksi viilattua kuntoon.

Lähitulevaisuuden suunnitelmat Kurrosella on jo selvänä:

– Hetki tässä ehditään nauttia. Keskiviikkona kokoonnutaan naisten maajoukkueen valmennusryhmän kanssa ja sitten kohta on tyttöjen MM-kisat Kanadassa. Kyllä kevääksi ohjelmaa riittää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.