Mestaruuden torjunut Kainulainen onnistui tärkeässä paikassa – ”Varmaan tämä oli kauden paras peli”

Maalivahti Santeri Kainulainen (38) oli avauserän jälkeen ohittamaton, ja se oli yksi iso tekijä Erän mestaruudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

Maalivahti Santeri Kainulainen (38) oli avauserän jälkeen ohittamaton, ja se oli yksi iso tekijä Erän mestaruudelle. Kuva: Juhani Järvenpää
Maalivahti Santeri Kainulainen (38) oli avauserän jälkeen ohittamaton, ja se oli yksi iso tekijä Erän mestaruudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

A-nuorten Suomen mestaruus ratkesi perjantaina Tapanilan Erän 4–2-voittoon Turun Palloseurasta. Viimeisen finaalin ehdottomia huippuja oli helsinkiläisten luottotorjuja Santeri Kainulainen. Kuten yleensä ratkaisuotteluissa, maalivahtipeli nousi suureen arvoon Tapanilan illassa.

2–0-johtoon menneen TPS:n maalivahti Santtu Ylänen vaikutti ottelun alussa olevan kolleegansa terävämpänä ja varmempana kauden tärkeimmässä ottelussa. Koko muun Erä-joukkueen tavoin myös Kainulainen paransi otteitaan, mitä pidemmälle ottelu eteni, eikä toisessa erässä enää irtopalloja ollut tarjolla sankarivahdin edessä.

Ottelun jälkeen Kainulainen summasi hienon hetken ytimekkäästi. Erä palasi A-junioreiden valtiaaksi kahden vuoden tauon jälkeen.

– Saimme, mitä haimmekin tällä kaudella. Loistavat fiilikset tällä hetkellä, Kainulainen avasi.

Runkosarjassa 16 ottelua pelannut Kainulainen sai kantaa vastuun myös pudotuspelien ajan, eikä miesten liigajoukkueessa pelaavaa Markus Laaksoa tarvittu tolppien väliin. Pudotuspeleissä 1997 syntyneen Kainulaisen torjuntaprosentiksi jäi vakuuttava 85,43.

Kainulainen oli syystäkin tyytyväinen kauteen. Viidennessä lopppuottelussa torjuntoja kertyi yhteensä 23.

– Pelit menivät niin itseltä kuin koko joukkueelta tällä kaudella tosi hyvin. Varmaan tämä oli itseltä vielä se kauden paras peli, maalivahti arvioi.

– Saimme käännettyä tappion johdoksi siksi, että jaksoimme jatkaa taistelua ja omalla tasolla pelaamista koko ajan.

Selkään taputtelijoita riitti sankoin joukoin joukkueen juhliessa kentällä yhdessä perheiden ja ystävien kanssa.

– Katsotaan, minne tästä suunnataan. Eiköhän meille jotkut juhlat ole järkätty.

Linkit:
Ottelutilastot
A-nuorten SM-sarja huipentui viidenteen finaaliin – Erä juhlii mestaruutta
Erä-hyökkääjä huudatti loppuunmyytyä Mosahallia ratkaisevassa finaalissa – ”Uskoimme koko ajan voittoon”
A-nuorten SM-kultavalmentaja Sihvonen: ”Olisi valtavan hienoa, jos suurempi yleisö näkisi näitä otteluita”

6 comments

  1. Mikä muu seura jättäisi Markus Laakson tasaisen pelaajan ulos viimeisenä juniorivuotenaan? #respect

  2. Olisihan se valtavan hienoa jos suurempi yleisö näkisi näin tylsiä pelejä, yksikään peli ei tarjonnut suurta viihdettä ja mosakin on paikkana täysi vitsi, vai halutaanko edelleen pelejä vetää paikoissa jonne ei mahdu kaikki sisälle. Pitääkö fanit rajata ja syynätä heitä kuin rikollisia ja samalla antaa muiden juosta kentällä ?

  3. Erä jätti myös B-junnuissa käyttämättä A-junnuissa pelaavia B-ikäisiä. Tämän takia pitkälti Erä joutui tyytymään pronssiin, erittäin typerä ratkaisu valmennukselta.

  4. Peksille.KVee muuan Koljonen ei mahtunnut kokoonpanoihin kun löytyi paljon parempia senttereitä omasta juniorituotannosta!!!!!!!!!!

  5. Erä B saavutti kaudella pronssia, juuri niillä pelaajilla, jotka kuuluivat joukkueeseen ja olivat tehneet koko kauden töitä sen eteen. Ei huono.