Liigat

Ilkka: Mika Kohonen ei jatka Seinäjoella – ”Ymmärrän hänen päätöksensä”

08.04.
2016
15 Kommenttia
1
Liigat
Mika Kohonen ei pelaa Seinäjoen Peliveljissä kaudella 2016-17. Kuva: Juha Käenmäki.

Mika Kohonen ei pelaa Seinäjoen Peliveljissä kaudella 2016-17. Kuva: Juha Käenmäki.

Seinäjoen Peliveljet pelasivat kehnon kauden. Runkosarjassa sijoitus oli vasta kuudes ja pudotuspeleissä takkiin tuli jo puolivälierissä Viikingeiltä voitoin 4-1. Nyt Seinäjoella on surutyöt tehty ja katseet käännetty tulevaan, kertoo sanomalehti Ilkka.

– Olemme pohtineet sitä, mikä meni pieleen. Itse olen tullut siihen tulokseen, että joukkueessa ei ollut riittävän nälkäisiä pelaajia. Liekö edellisen kauden mestaruus jättänyt jälkensä ja hyvänolon tunne leijui edelleen mielessä, analysoi Koponen Ilkka-lehden artikkelissa.

Ensi kautta ajatellen SPV on jo aloittanut sopimusneuvottelut pelaajien kanssa. Pääkallo.fi uutisoi aiemmin Mika Kohosen pohtivan Ruotsiin palaamista ja nyt Koponen vahvistaa, ettei MM-kisoihin edelleen mielivää veteraania nähdä ainakaan Seinäjoen punaisissa ensi kaudella.

– Se on tiedossa, että Mika Kohonen ei jatka seurassa. Ymmärrän hänen päätöksensä, sillä perhe asuu Ruotsissa.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Koponen on kartoittanut Pohjanmaata laajasti, etsien pelaajia alemmilta sarjatasoilta SPV:n kesätreenirinkiin, josta tulee huomattavasti laajempi kuin aiempina kesinä. Sopimuksiakin kuitenkin on jo allekirjoitettuina usean runkopelaajan kanssa.

– Tarkoitus olisi ottaa mukaan enemmän nuoria pelaajia ja ajaa heitä sisään ensi kauden aikana. Koko joukkuetta ei siis voi vaihtaa. Meillä on voimassa olevat sopimukset Mikko Kohosen, Ville Kuuselan, Sami Kosken, Jukka-Pekka Pelto-Arvon, Teppo Mäkelän, Henri Urmaksen, Jyrki Holopaisen ja Harri Karjalan kanssa. Lisäksi neuvottelemme muiden ns. runkopelaajien kanssa, Koponen kertoi Ilkka-lehdessä.

Ilkka-lehden artikkeli aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Huoh
08/04/2016
Eli mikään ei juuri muutu ensi kaudella. Koposen arvostus ei hirveesti noussut jos toi on ainoo huono asia minkä löysi. Vuoden päästä ihmetellään taas samaa asiaa.
alakatsomo
08/04/2016
Edellisen notkahduksen jälkeen tuli mestaruus. Kai siellä jotain kokemusta on virheistä oppimisestakin?
Huohille
08/04/2016
No aika iso kokonaisuus on kylläisyyden tunne. Se vaikuttaa käytännössä kaikkeen tekemiseen, joten yksi asia saattaa tässä tapauksessa riittää.

Käytännössä vain Holopainen oli koko kaudella ajoittain omalla tasollaan, muut selkeästi alle. Tämä kielii juuri tuosta kylläisyydestä.
niinnononii
08/04/2016
Olihan siellä spvllä nyt onnistujia muitaki: Hakonen, kuusela ajoittain, divarista nostettu veska jne
Veteraani
08/04/2016
....MM-kisoihin edelleen mielivää veteraania ....olisikohan aika antaa tilaa nuoremmille¨?
Nappo
08/04/2016
Joo kyllä vois jo lopettaa noi mm höpinät! Saku Koivuki sen teki viime olympialaisis et kieltäytyi kutsusta, ku uskoi ettei pystyisi parantamaan joukkuetta.. Toki Saku teki sillon väärin, olis ollu ilmanmuuta vahvistus:)
JooJoo
08/04/2016
Kyllä Miha on pelimiehiä. Tais olla vaan, että Speve ei pelaa kuten ruotsalaisseurat.
Vihjasihan Koponen vähän sitäkin, että osa pelaajista oli "viettänyt mestaruusvuoden", ja lusmuillut kesäharjoitteista ihan itse.

Väsynyttä ja päämäärätöntähän tuo vähän oli, mutta ei aina mee kuten yrittää. Pelit on pelejä vaan, ei sen suurempia.
Karvanoppa
08/04/2016
Sen verta tartun Nappon juttuun, että taisi Koivu kieltäytyä olympialaisista sen takia, että satsasi kaiken SC:n voittamiseen.

Mutta kyllä Kohosella alkaa olemaan parhaat pelit jo takanapäin, eikä omasta mielestäni ole tarvetta enään maajoukkuepaitaa kantaa. Itsekkin kyllä olisin nuorennosleikkauksen kannalla.
Pyöräkatu
08/04/2016
No ei kai ku mihuha menee vaasaan.
S7
08/04/2016
Mutta eihän noilla tämän kauden näytöillä pitäis olla mitään asiaa majuun! Kyllä nyt Suomesta löytyy heittämällä 3 parempaa sentteriä. Mika oli joskus tossa kastissa, ei ole enää. Jos tarvitaan kokenut sentteri mukaan, niin sitten houkutellaan Harri Forsten kisoihin. Varmaan Mihulle on kova paikka, kun oli maailman paras(suoritus mitä pitää aina arvostaa ja mihin ei kovin moni pysty), mutta ei vaan enää ole. Jokaiselle pelaajalle seinä tulee vastaan, vaikka kuinka haluaisi ikuisesti olla paras ja ratkoa mestaruuksia.

Mitä tulee Koposeen, niin mä en usko, että on viimeistä sanaansa sanonut säbässä! Turha on kaveri lytätä, kuitenkin yksi tärkeimmistä valmentajista, jotka uusivat peliä--> tapa mitä alkuun arvosteltiin, mutta nyt kaikki huippujengit osaavat kääntää pelin nopeasti. Koponen vaan ehken vei kääntämisen "liian" pitkälle ja kun tietyt tuon pelin erikoismiehet ei oo enää parhaassa iskussa, niin pitäis keksiä muitakin vaihtoehtoja? Sinänsä jälkiviisaana helppoa sanoa, että Hulmi ois ollut parempi vaihtoehto kuin Mihu.

Mutta niinkuin aina voittava joukkue tulee aina tiensä päähän ja uudistuminen ei ole koskaan helppoa. Eikös siellä spevessä ole kuitenkin ihan hyviä junnuja tulossa? Toki aina se vie aikaansa ennenkuin junnut alkaa pärjäämään ja dominoimaan liigatasolla...
tatska
08/04/2016
Koponen pyllisti omalle joukkueelle peluuttamalla väkisin veljeksiä keskenään ja nyt kertoo syyn olevan juurikin muussa joukkueessa. Ok. Hienoa analisointia. Mestaruuskoutsin pojot laski huolella tämän kauden jälkeen. Jos tähti laitetaan ennen joukkuetta ni joo. Tuntuu toimivan, älä muuta mitään. Ei maksanut kuin vähintään mitalin.
Nappo
08/04/2016
Karvanopalle: väännetään ny loppuun asti vaikkei tänne kuulukkaan:D Koivu kirjotti sillon sen kirjeen, mihinä totes että kunto ei oo loukin jälkeen semmonen että pystyis pelaamaan parhaita vastaan, mut kuiteski pelas samaan aikaan hyvillä tehoilla änäris
Nyt kesähessuille tilaa?
08/04/2016
H.Johanssonin sopimus päättyi Nokian KrP:n kanssa.
Banzai
08/04/2016
Operaatio SM Suomessa ei onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta. Aika vaan ajaa ohi huipuistakin myös Jagarista. Menestys tänä vuonna SPV:ssä ei ollut tosin Mikasta kiinni.
tieto
10/04/2016
Miksi jaktkaisi? En tiedä oonko joka kritisoi veljeksien peluuttamisessa ihan väkisin samassa kentässä. Nyt jälkikäteen voi sanoa et ratkaisu hajotti ykkösen ja jpukkueeseen härinää. Tommy haki julkisesti syitä vaikka mistä, mut tähän ei ilm tarvinnut keskittyä. Yksittäisenä tekijänä rikkoi joukkueen ja mahd mitaleille. No kukin tavallaan ja saa olla eri mieltä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.