Liigat

Nähdäänkö lauantaina salibandyhistorian ensimmäinen videotarkistuksella hyväksytty maali?

14.04.
2016
0 Kommenttia
6
Liigat
Kuva: Esa Takalo

Kuva: Esa Takalo

Lauantaina Hartwall Arenalla lauantaina pelattavissa miesten ja naisten loppuotteluissa on käytössä maalikameratarkistus epäselvissä tilanteissa. Asiasta kertoo Salibandyliiton floorball.fi-sivusto.

Kyse on Salibandyliiton kokeilusta, johon lupa on saatu Kansainväliseltä Salibandyliitolta pari viikkoa sitten. Kokeilu koskee vain tämän kauden miesten ja naisten loppuotteluita.

– Haluamme antaa tällä kokeilulla kaiken mahdollisen tuen finaalien erotuomareillemme. Kokeilua puoltaa vahvasti myös Hartwall Arenalla jo valmiina oleva maalikamerajärjestelmä, Salibandyliiton erotuomaripäällikkö Mika Saastamoinen kertoo.

Salibandyliigassa on tällä kaudella ollut käytössä videotutkintapyyntö tapauksissa, jotka liittyvät kurinpidollisiin kysymyksiin. Superfinaaleissa tehtävällä maalikamerakokeilulla puututaan nimenomaan epäselviin maalitilanteisiin. Sen sijaan mahdollisissa rangaistuslaukauksissa tapahtuvaa pallon taaksepäin siirtymistä ei maalikamerajärjestelmällä tarkisteta, sillä tähän IFF:ltä ei saatu lupaa.

– Videotarkistus voidaan tehdä pelkästään tilanteissa, joissa on epäselvää, onko kyseessä maali vai ei.

– Epäselvissä maalitilanteissa erotuomarit päättävät, haluavatko he käyttää maalikameratarkistusta vai eivät. Käytännössä tarkistus tehdään samaan tapaan kuin jääkiekossa eli toimitsijapöydältä erotuomareilla on yhteys videojärjestelmää käyttävään henkilöön, jonka paikka on Hartwall Arenan ylätasolla. Hän tarkistaa tilanteet kuvanauhalta erotuomareiden pyynnöstä. Maalikamera kuvaa tilanteet suoraan maalien yläpuolelta.

Lopullisen päätöksen tekee kuitenkin aina tarkistusta pyytänyt erotuomari kuultuaan videotarkistajan lausunnon.

Maalikamerajärjestelmää käyttää lauantaina pitkän linjan salibandyerotuomari Rainer Ehro, joka toimi kuluvalla kaudella Jokerien KHL-liigaotteluissa vastaavissa tehtävissä.

Koska kyseessä on kokeilu, Salibandyliitto raportoi kokemukset Kansainväliselle Salibandyliitolle, jossa videotarkistuskäytäntöä kehitetään jatkoa silmällä pitäen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.