Liigat

Nyt on tosi kyseessä, kun Jussi Pihakin laukoo

05.04.
2016
7 Kommenttia
2
Liigat
Syöttökone Jussi Piha jäi tiistaina vailla tehopinnoja. Sentterin Pihan ketjun peliä hidasti huomattavasti se, että maalitykki Sami Johansson ei ollut kokoonpanossa. Kuva: Esa Takalo

Syöttökone Jussi Piha jäi tiistaina vailla tehopinnoja. Sentterin Pihan ketjun peliä hidasti huomattavasti se, että maalitykki Sami Johansson ei ollut kokoonpanossa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Viikingit kohtasivat tiistaina Tampere Areenalla. Classic olisi edennyt voitolla Superfinaaliin, mutta Viikingit oli ottelussa parempi maalein 3-8.

Eritoten ensimmäisen ja kolmannen erän vahvat alut siivittivät vieraat voittoon. Classic-kapteeni Jussi Piha näki joukkueensa ongelmiksi haluttomuuden sekä passiivisuuden.

– Kaveri oli nälkäisempi. Oltiin vähän liian passiivisia tänään. Ei oikein haluttu mennä maalipaikoille. Jossain vaiheessa taisi olla paikatkin iskeä, mutta silloin ei menty tarpeeksi sota-alueelle. Vähän pitää olla enemmän nälkää. Kaveri oli tänään tehokkaampi maalipaikoissa, analysoi Piha Pääkallo.fi:lle.

Kuudes välierä pelataan perjantaina Pasilassa. Seuraavaan otteluun lähdetään taas siitä lähtökohdasta, että Classic on voitolla superfinaalissa.

– Ei varmaan mitään ihmeellistä seuraavan ottelun valmistautumisen suhteen. Oltiin latauduttu ja keskitytty tähän peliin. Normaalit palauttelut laitetaan käyntiin ja viisaat valmentajat kertovat miten jatketaan treenien osalta sekä miten huolletaan muuten kropat kuntoon. Pitää virittäytyä isommin tuohon seuraavaan peliin. Pyritään siinä laittamaan poikki. Eli siinä laitetaan taas kaikki peliin. Pitää olla nälkäisempi perjantaina, linjasi Piha.

Tuttua Jussi Pihaa. Millintarkkoja ja ovelia syöttöjä – ja laukausta pantataan viimeiseen asti. Kuva: Esa Takalo

Tuttua Jussi Pihaa. Millintarkkoja ja ovelia syöttöjä – ja laukausta pantataan viimeiseen asti. Kuva: Esa Takalo

Classic hallitsi tiistaina pallollista peliä lähes läpi ottelun, mutta Viikingit puolusti tiiviisti ja iski vahvasti vastaan. Viikinkien maalivahti Santtu Strandberg torjui kuin muuri ajoittain.

– Meidän pitää vielä tarkempia olla tuolla omassa päässä. Ei saisi antaa vastustajan olla noin paljon mukavuusalueella. Osittain vähän helpolla päästettiin Viikingit tänään. Oltiin liikaa mukavuusalueella myös pallon kanssa. Se on meidän vallan väline ja meidän pitää hallita sitä. Se ei saa olla kuitenkaan näennäistä. Meidän pitää mennä sinne maalintekopaikoille ja laittaa veskariakin vähän ahtaalle. Päästettiin vieraiden maalivahti ihan liian helpolla tänään, kritisoi Piha.

Pihalla on kulkenut pudotuspeleissä vahvasti henkilökohtaisella tasolla. Runkosarjassa pelintekijä naulasi pisteet 2+26 24 ottelussa. Pudotuspeleissä Piha on iskenyt pisteet 4+10 kymmenessä ottelussa, joka on tuplasti enemmän kun aikaisempi miehen pudotuspelien ennätyspistemäärä (2+5).

Maalimäärä on nyt tuplaantunut runkosarjan jälkeen. Tiistain ottelussakin oli havaittavissa, että Piha haki henkilökohtaisia ratkaisuja totuttua selkeästi ahnaammin. Sentteri myöntää, että ei hirveästi laukonut runkosarjassa, mutta on nyt pyrkinyt paikoin yllättämään vastustajia.

Jussi Piha siirtyi aikanaan Oilersista Classicin riveihin. Kuva: Esa Takalo

Jussi Piha siirtyi aikanaan Oilersista Classicin riveihin. Kuva: Esa Takalo

– Sanotaan, että ei ihan hirveästi tullut edes lauottua runkosarjassa. Nyt on sitten tullut kokeiltua ja tehtyä vähän enemmän omiakin ratkaisuja. Vastustajat ovat varmasti lukeneet, että ihan hirveästi ei ole tullut lauottua, ja sen vuoksi niitä vetopaikkoja ei tarvitse peittääkään. Rinnalla on toki sen verran kovia maalintekijöitäkin, että ne vievät oman huomionsa. Osittain sen vuoksi aukeaa vetopaikkoja.

– Minulla on toki ollut myös enemmän maalinälkää. Omasta mielestäni runkosarja ei mennyt henkilökohtaisesti kovin vahvasti, mutta nyt on löytynyt pelihuumori, ja olen saanut jalat parempaan kuntoon. Nyt myös pääsee vähän paremmin paikoille, kun tossu liikkuu ja niin edelleen. Sen vuoksi sitä yrittää itsekin välillä vähän ratkoa, pohti Piha.

Linkit:
Tampereella jälleen hurja välieräkamppailu – Viikingit siirsi ratkaisua
Ottelutilastot
Topi Naskalin ottelukuvat
Esa Takalon ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
S72
06/04/2016
Alkaa paineet kasvaan Nykyllä ja sairaanhoitaja Salinilla, näille kahdelle maksettu isot rahat mestaruudesta.
S72:lle
06/04/2016
Classic on toinen finaali jengi, mutta parhaan tuloksen tuosta surkeasta superfinaalista saisi irti kun finaalissa olisi Viikingit ja Oilers.
Talous kuralle
06/04/2016
Mikä on kun Classic ei saa nykyään yleisöä peleihin, 800 on surkea luku välierävaiheessa.
Hesus
06/04/2016
Vaikka Pihalla pehmeät kädet onkin ja ovelia syöttöjä, niin pitää silti antaa risuja.. Luvattoman paljon on herra antanut harhoja ja menettänyt palloa pahoissa paikoissa. Propsit siitä että uskaltaa vetää kun saa paikan, vaikka veto ei olekkaan herran vahvuus.
Kuoma
06/04/2016
Pihan vedot ei ole mitään huonoja, vaikka usein valitseekin syötön. Syöttö on "oma ratkaisu" siinä missä vetokin...
Junnu#8
06/04/2016
Niinhän joku viisas on aikanaan sanonut että syöttö on aina riski:D Harvemmin tosin lisääntyy maalisarake jos et lauo ottelussa...
Täh
06/04/2016
Ei oo nälkää ja halutonta? Hyvänen aika voitolla finaaliin ja porukalla ei oo nälkää?! Mikä vaivaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.