Juniorit

Pääkalloennakko: A-nuorissa yksi kaikkien aikojen finaalisarjoista – mestaruus palaa Helsinkiin

07.04.
2016
7 Kommenttia
4
Juniorit
Runkosarjan voittanut Erä on pelannut pudotuspeleissä korkealla suoritustasolla. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Runkosarjan voittanut Erä on pelannut pudotuspeleissä korkealla suoritustasolla. Kuva: kaljupapparazzi.kuvat.fi

Torstaina käynnistyvissä A-junioreiden finaaleissa Suomen mestaruudesta taistelevat Tapanilan Erä ja Turun Palloseura. Joukkueet erottuivat jo runkosarjassa kilpailijoistaan ja ottivat kärkitilat haltuunsa. Kummallakin oli sarjan lopussa 29 pistettä ja Erä vei ykköstilan vain lokakuisen 6-5-jatkoaikavoin turvin. Edessä onkin erittäin mielenkiintoinen finaalisarja.

Lähtökohdat:
Runkosarjan voittanut Erä ei ole TPS:n lailla hävinnyt vielä kertaakaan tämän kevään pudotuspeleissä. Lisäksi joukkue vahvistui vielä merkittävästi, kun Erän edustusjoukkueen pelit päättyivät Salibandyliigassa. Laadukkaaseen ja laajaan materiaaliin nojaava helsinkiläisryhmä on nyt entistä vaarallisempi, kun se sai edustuksesta mukaansa esimerkiksi puolustaja Aaro Kosken.

Välieräsarjassa Classicia vastaan Erä käytti laajuutta hyväkseen ja välillä esimerkiksi nuorten maailmanmestaruuden voittaneet Henri Luoma ja Miska Mäkinen eivät olleet otteluiden alkaessa kolmessa ensimmäisessä ketjussa. Tehot jakautuivat myös monille eri pelaajille, mutta eniten tahtipuikkoa heilutti kolmosketjussa pelaava Antti Aarnio, joka on saanut pelin kulkemaan tehokkaasti yhdessä keskushyökkäjän Riku Holopaisen kanssa. Aarnio on ollut koko pudotuspelien paras pistemies tehopistein 11+5=16.

Palloseuran tie finaaleihin oli lähes yhtä vakuuttava, kun Esport Oilers ja Tampereen Koovee kaatuivat otteluvoitoin 3-0. Erän tavoin joukkue sai pudotuspelejen aikana vielä muutaman täsmävahvistuksen Salibandyliigasta. Puolustaja Olli Laine on TPS:n alakerran herra ja Hidalgo. Eero Jalo ja Waltter Mahlberg puolestaan pystyvät vahvalla yksilötaidollaan kääntämään otteluita ja ratkaisemaan niitä. Lisäksi erinomaisessa vireessä pudotuspeleissä jatkaneet Tatu Kanervisto, Joakim Ervast ja Sami Tuominen mitataan toden teolla, kun edessä on kauden kovin haaste.

Kanervisto on iskenyt kuudessa pelaamassaan ottelussa 5+4=9 pistettä ja on näin ollen TPS:n pörssikärki. Erä on hieman edellä turkulaisia laajuudessa, mutta myös Palloseuralta löytyy ratkaisijoita jokaisesta kolmesta kentästä.

TPS on saanut pudotuspeleihin mukaan henkisen kuudennen kenttäpelaajan, kun puolivälierissä ja välierissä lehterit täytti nyt jo perinteinen, äänekkäästi kannattanut faniryhmä. Välierissä tunnelataus läikkyi jopa kentän puolelle. Mikäli TPS:n pelaajat saavat pidettyä oman keskittymisensä pelissä, antaa ylimääräinen huuto ja kannatus varmasti lisäpotkua.

Kummankin joukkueen valmennus uudistui täksi kaudeksi. LaSBissa kovaa tulosta tehnyt Jussi Sihvonen on Erän johtava ja TPS:n penkin takansa häärii FBC Turussa kannuksensa ansainnut Lari Molkka. Lisäksi Erä Akatamian kauden päättymisen myötä Jarmo Härmä on nähty vielä loppukaudella A-nuorten valmennusryhmässä.

Jo runkosarjassa näiden joukkueiden kohtaamiset olivat erittäin tasaisia, joten samaa sopii odottaa finaalisarjan väännöistäkin. Erä on materiaalin puolesta hiukan edellä, mutta voittaminen Turun huutomyrskyssä tulee vaatimaan nappionnistumisen. Varmaa on ainakin se, että finaaleissa hallit tulevat olemaan tupaten täynnä ja ennakkoasetelmat huomioiden luvassa voi olla kaikkien aikojen finaalisarja A-nuorissa.

TPS-fanit tuovat oman lisänsä finaalisarjaan. Kuva: Anssi Koskinen

TPS-fanit tuovat oman lisänsä finaalisarjaan. Kuva: Anssi Koskinen

Taistelupari:
Tolppien välissä nähdään ehkä kaikkein ratkaisevin taistelu. Sekä Erän Santeri Kainulainen että TPS:n Santtu Ylänen ovat molemmat sarjan huipputorjujia. Ylänen kävi jo kokemassa liigavauhtia TPS:n miesten maalilla puolivälierissä Happeeta vastaan ja esiintyi edukseen. Turkulaisvahti on ennakkoon ajateltuna hieman kollegaansa edellä, mutta Kainulainen on yhtä lailla valmis nappaamaan kruunun huikealle kaudelleen.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
28.10.2015, Erä-TPS 6-5 ja.
23.01.2016, TPS-Erä 4-4

Näin pelataan:
To 07.04.2016, 18:30 – Erä-TPS, Mosahalli livestream
La 09.04.2016, 17:00 – TPS-Erä, Leaf-Areena livestream
Ma 11.04.2016, 18:30 – Erä-TPS, Mosahalli
Ke 13.04.2016, 18:30 – TPS-Erä, Kerttulan Liikuntahalli (tarvittaessa)
Pe 15.04.2016, 18:30 – Erä-TPS, Mosahalli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Edellisen kerran keväällä 2013 A-nuorten Suomen mestaruutta juhlinut Erä palaa kultakantaan. Materiaalin leveys ratkaisee äärimmäisen tiukan ja tasaisen ottelusarjan lopulta voitoin 3–2. Nykymuotoisen Tapanilan Erän viimeiseksi jäävä finaalisarja kruunaa näin uudistuvan seuran kunniakkaan juniorihistorian.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hohoi pääkallotoimitus
07/04/2016
BSM pleijareista ei oo tullu juttua, vielä kerkeäis ennen Lauantaita vähä ennakkoa mitalipeleistä!!
Silvio B.
07/04/2016
Aika rajusti kirjoitettu otsikko - sen perusteella voisi mouhompi luulla molempien finalistijoukkueiden olevan Helsingistä. Ei ole, ja kyseessä on vain toimittajan arvio sarjan lopputuloksista. Ja tietysti myös Silvio-sedän toive ;-)
TEEPEEÄSS
07/04/2016
Innolla odotan TPS fanien Helsingin valloitusta! Pystyvätkö he saamaan myös Stadissa samanlaiset karkelot aikaiseksi kuin böndellä?!
Terhi
07/04/2016
Onneksi tässä pelataan sentään finaalisarja! Ja ihan samaa mieltä ennakon kanssa. Tästä voi tulla kaikkien aikojen finaalisarja A-SM:ssä. Kaiken tämän TPS-fanien hypettämisen jälkeen, uskon Mosallekin tulevan tänään kunnon faniryhmä huutamaan TPS:ää kumoon. Tai ainakin toivon.

Kolmannesta ottelusta lähtien saadaan ihan livekuvaakin otteluista Fanseatin kautta, mikä on hieno asia. Vielä hienompi tosin olisi, jos pelit tulisivat ilmaisena streamina, kuten joskus mennä vuosina vielä oli tapana.
Veivi
07/04/2016
Tämän illan matsi ilmaiseksi SportTV.fi, vaatii vain rekisteröitymisen...myös lauantain Turun matsi tulee Tepsin toimesta streamina....
Tipsun tapsun
07/04/2016
Se voittaa, kummalla puolustus ja maalivahtipeli toimii paremmin. TPS
Terhi
07/04/2016
Iso kiitos, veivi!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.