Divarit

Pääkalloennakko: Näille joukkueille povataan nousua Divariin

09.04.
2016
15 Kommenttia
3
Divarit
Aku Kuikka on FBC:n tärkeimpiä pelaajia. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Aku Kuikka on FBC:n tärkeimpiä pelaajia. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Miesten Divari-karsinnat ovat edenneet kolmannelle ja ratkaisevalle kierrokselle. Jäljellä on kuusi joukkuetta, eli kolme paria. Kaikkien parien voittajat nousevat ensi kaudeksi Divariin. Pääkallo.fi ennakoi parit seuraavasti.

FBC Turku – Soittorasia
Turkulainen ”BeeCee” on eittämättä tämän parin suvereeni ennakkosuosikki. Viime kaudella se kompastui KeLyyn, joka tiiviillä puolustuksella ja ahnaalla vastaiskupelillä käänsi sarjan edukseen. Tässä sarjassa vastaan astelevalla tamperelaisella Soittorasialla ei lähtökohtaisesti ole samanlaisia avuja haastaa FBC:tä.

Soittorasia ei pullistele taitavilla ja ovelilla pelaajilla, vaan suorittaa tasaisesti. Kokoonpanosta löytyy pelaajia, joilla on tälle tasolle mainio liike. Moni Sisä-Suomen joukkue on tällä kaudella kokenut, miten hankala vastustaja ahnaasti yrittävä, repivä ja raastava Soittorasia on.

FBC Turku on ollut suvereeni koko kauden. On melkoinen suoritus vetää 18 ottelun Länsirannikon kakkosdivarilohkon sisäisine playoffeineen tappioitta läpi. Myös edellisen kierroksen kamppailut Kirkkonummi Rangersia vastaan turkulaiset veivät puhtaasti voitoin 2-0. ”BeeCee” ei ole siis hävinnyt tällä kaudella vielä peliäkään.

Seuraa heitä:
FBC Turku: Aina nostellaan framille pistemiehiä, mutta pakko se on FBC:stä puhuttaessa mainita Aku Kuikan nimi. Ollut läpi kauden joukkueensa paras pistemies niin runkosarjassa kuin karsintavaiheessa. Myös viime kaudella Saksan pääsarjassa pelannut puolustaja Jussi Hoikkala on myös seuraamisen arvoinen pelimies. Tärkeä lenkki joukkueelleen.

Soittorasia: Aleksi Hänninen, joka itse asiassa niin ikään on pelannut Saksan Bundesliigassa, on yksi tasaisen joukkueen johtohahmoista. Myös Toholammin Urheilijoiden kasvatti Antti Kortetmaa tulee olemaan tärkeässä roolissa tamperelaisten maalinsuulla, mikäli tamperelaiset mielivät Divariin.

Näin pelataan:
La 9.4. 19:00 FBC Turku-SR Sport Garden
Su 10.4.17:00 SR-FBC Turku Tamppi Areena
Su 17.4.16:00 FBC Turku-SR Sport Garden (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
FBC Turku-Soittorasia 2-0. Turku kahdella, ei runsasmaalisella voitolla Divariin.

Juhliiko Keravan Blackbirds nousua takaisin Divariin kauden päätteeksi? Kuva: Juhani Järvenpää.

Juhliiko Keravan Blackbirds nousua takaisin Divariin kauden päätteeksi? Kuva: Juhani Järvenpää.

HIFK-Blackbirds
Tässä parissa nähdään Etelä-Suomen kohtaaminen, kun Helsingin IFK kohtaa Keravan Blackbirdsin. HIFK:n peleissä on totuttu näkemään maaleja kumpaankin päätyyn hurja määrä kauden aikana ja Blackbirds on pelannut huomattavasti vakaammin.

HIFK osoitti kovuutensa kaatamalla O2-Jyväskylän suoraan kahdessa ottelussa, vaikka muun muassa ykköspistemies Marko Vaitio ei pelannut kuin toisen peleistä ja toiseksi tehokkain pelaaja Ville Räkköläinen oli totuttua tehottomampi tehden kahteen peliin ”vain” neljä pistettä. Laajuutta siis on, eikä HIFK ole näissä peleissä yhden kentällisen joukkue.

Blackbirdsin pelit olivat VehVeä vastaan tuloksellisesti tiukempia, mutta se ei syö ”mustarastaiden” vakuuttavuutta. Joukkue on huomattavasti IFK:ta kokeneempi ja tietää tasan tarkkaan, mitä Divari-tasolla pelaaminen vaatii. Blackbirdsin kovuudesta kertoo omalla tavallaan myös se, ettei täksi kaudeksi kakkosdivariin tipahtanut joukkue Pääkallo.fi:n tietojen mukaan lähtenyt hakemalla hakemaan nousua takaisin heti, vaan enemmänkin ”se tulee, jos on tullakseen” -asenteella. Nyt he ovat tässä vaiheessa, eli kauaksi Blackbirds ei ainakaan jää, vaikkei nousujuhlia Keravalla juhlittaisikaan.

Seuraa heitä:
HIFK: Mikäli Marko Vaitio pelaa, on runkosarjan 21 ottelussa tehot 57+37 tehnyttä herraa vaikea olla nostamatta esille. Häntä komppaa mainiosti 59+29 -tehopinnat iskenyt Ville Räkköläinen. Tapanilan Erän liigaryhmässäkin aikanaan olleen Räkköläisen läpimurto liigatasolla jäi monien katsomoasiantuntijoiden mielestä tekemättä heikon asenteen vuoksi. Oli miten oli, kyseessä on todella tehokas ja taitava pelaaja, jolla on äärimmäisen hyvä laukaus.

Blackbirds: Joni Liikanen on ehkä hieman yllättäen ollut Blackbirdsin paras pistemies tällä kaudella. Todella monipuolinen, monikäyttöinen ja isokokoinen pelaaja voi pelata niin pakkina kuin hyökkääjänä ja on joukkueelleen suuri voimavara rauhallisella otteellaan. Joukkueen nuoremmasta kaartista tulee nostaa etenkin aikanaan SSV:ssäkin peliminuutteja tileilleen keränneet Eetu Sirkka ja Tommi Kokkonen.

Näin pelataan:
La 9.4. 18:30 HIFK-Blackbirds Campo Sport
Su 10.4.14:00 Blackbirds-HIFK Campo Sport
Su 17.4.19:00 HIFK-Blackbirds Campo Sport (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Viime kierroksella meni vihkoon, kun veikattiin O2-Jyväskylän puolustuksen pitävän HIFK:ta vastaan. Nousuun saakka ei kuitenkaan löydy luottoa. Blackbirds takaisin Divariin voitoin 2-1.

LeBa-96 on vakuuttanut tämän kevään Divari-karsinnoissa. Arkistokuva: Jari Turunen.

LeBa-96 on vakuuttanut tämän kevään Divari-karsinnoissa. Arkistokuva: Jari Turunen.

Lehmo Balls -96-Nurmon Jymy
LeBa-96 ja Jymy ovat omalla tavallaan samantyyppisiä joukkueita. Kumpikin joukkue on ollut vuodesta toiseen mukana pitkään Divari-karsinnoissa, mutta kumpikaan ei ole saanut palkintoa nousun muodossa. Kummaltakin joukkueelta löytyy pidempään kakkosdivarissa pelanneita ja siten monet nousukarsinnat nähneitä pelimiehiä. Kokemusta on niin Nurmossa kuin Kontiolahdella myös ylemmiltä sarjatasoilta. Ero on siinä, että Jymy-pelureille kokemus on kertynyt lähinnä Divarista, LeBan ryhmässä sitä löytyy Salibandyliigasta.

LeBa pelasi runkosarjansa jopa hieman alakanttiin, kun katsoo pelaajamateriaalia ja VehVe nappasi lohkon ykköstilan. Karsintavaiheen edellisellä kierroksella LeBa osoitti kuitenkin vahvuutensa kaatamalla Etelä-Suomen ykköslohkon voittaneen SB Vantaan tyylipuhtaasti voitoin 2-0 ja sitä edeltävässä vaiheessa Mikkelin Hatsinan niin ikään suoraan kahdessa ottelussa.

LeBa on lähtökohtaisesti kokonaisvaltaisempi joukkue kuin Jymy, jonka akilleen kantapääksi on osoittautunut aiemmilla kausilla puolustuspeli. Jymy on toki näyttänyt, että tänä keväänä sen henkinen kantti kestää. Se ei enää voittanut omaa lohkoaan Pohjanmaalla totaalisella dominoinnilla ja sillä oli jo lohkon sisäisissä playoffeissa vaikeuksia punnertaa jatkoon. Fakta on, että Jymy on voittanut kuitenkin kaikki kolme kevään playoff-sarjaansa (lohkon sisäiset pudotuspelit, sekä Divari-karsintojen 1. ja 2. kierros) voitoin 2-1 ja kahdessa niistä noussut takaa tasoihin ja ohi, joka kielii siitä, että tämä kevät voisi jopa se, kun nurmolaisten kantti kestää päätyyn saakka.

Seuraa heitä:
LeBa-96: Tatu Könönen on todella kova pelaaja tälle tasolle. NST:ssä ja Josbassa liigaa pelannut Könönen on taitava pelaaja, joka kykenee maalintekoon. Kokenut Petri Väänänen sen sijaan on monipuolinen ja ovela pelimies, joka pärjäisi mennen tullen vielä tänäkin päivänä liigatasolla. Tämä kaksikko pystyy jo kahdestaankin tekemään paljon tämän tason otteluissa.

Nurmon Jymy: SB Vaasan paidassa Divaria tahkonnut Hannu Palomäki on johtajatyyppi, jollaista Jymy tarvitsee. Palomäki on hyvä ja juonikas hyökkäyssuuntaan, mutta hahmottaa myös pelin puolustuspäässä. Tykkää aavistuksen liikaa pallosta ajatellen vaikkapa liigatasoa, mutta on edelleen kova tekijä näissä karkeloissa. Puolustuksessa Miko Saarela on nostanut profiiliaan Nurmon ykköspuolustajana, mistä kertovat tehotilastotkin. Avaa peliä hienosti ja pystyy tekemään tarvittaessa omiakin ratkaisuja.

Näin pelataan:
La 9.4. 16:00 NJ-LeBa-96 Nurmon lh
Su 10.4.17:00 LeBa-96-NJ Kontiolahden lh
Su 17.4.16:00 NJ-LeBa-96 Nurmon lh (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Nurmolla on kotietu, mikä voi auttaa, mutta ratkaiseva kierros koituu jälleen kerran Jymyn kohtaloksi ja Kontiolahdella juhlitaan Divari-nousua voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Buff
09/04/2016
Seuraisin myös, rikkooko Soittorasia kaikkien aikojen kakkosdivarin livekatsojaennätyksen 2200 katsojaa, joka on seuran hallussa edelliseltä karsintakierrokselta.
Puri Olkkonen
09/04/2016
Seuraisin myös pystyykö Leban Jiri Tikkanen pimentämään jälleen kovalla työmoraalillaan vastustajan tehomiehet.
Tietäjä
09/04/2016
Beecee on tällä kaudella hävinnyt yhden pelin, Suomen cupissa
Cama Röda!
09/04/2016
Hifk painaa kävellen jatkoon. Blakbirdsistä ei vastusta: liian vanhoja, jalka ei riitä jne. Hifk:lla ylivertainen materiaali ja huippu valmennus. Divarissa nähdään Stadin Kingit! Kävellen!
legenda
09/04/2016
Joni Liikanenhan on myös Bundesliigan kasvatteja!
liimaaja
09/04/2016
SR-hoitaa täplät, Harmaalan,Riutan johdolla!!
Terhi
09/04/2016
Aika kova kairaus Jymyltä! Oletin homman olevan melko selvän Leballe, mutta eipä ollutkaan. Mitenkähän mahtaa käydä muissa peleissä?
hifk huippuvalmennus
09/04/2016
IFK:lla on pelaajat kieltäneet valmennuksessa toikkaroivia heppuja edes tulemasta koppiin ennen pelejä. Taitavia jätkiä silti, itse uskon nousuun.
Terhi
09/04/2016
Tais taas olla epäreilut jaot noiden pk-seudun lohkojen välillä? Koskahan saataisiin pk-seudullekin yksilohkonen 2-divarisarja? Uskon kaikkien divariin haluavien joukkueiden toivovan tätä. Nykyinen systeemi on vaan ihan paska.
Risto Syrjänen
09/04/2016
Toi länsirannikon lohko on niin hepponen et SR pistää kyllä Turun jengin ahtaalle
S7
09/04/2016
Yhtä lohkoa kakkoseen odotellessa. ehkä sitten voisi jo mennä pelejä kattomaan. nyt taso heittelee ihan liian paljon. on hyviä jengejä. mutta sitten ihan liikaa pelailu/neppailuosaston porukoita...
Japa
09/04/2016
HIFK vei ja Blackbirds vikisi. Miksi toimittaja ei huomioinut ennakossaan mitenkään koko kaudem hyvin pelannutta Asko Santeroa? Tänäänkin "vain" 5+1 tehot. HIFK laittaa leikin huomenna poikki. Pelissä oli tänäänkin epäreilut jaot ;-)
Tarkkailija
09/04/2016
Erittäin analyyttinen ja "puolueeton" ennakko karsintojen vikasta kierroksesta. Kiitos Pääkallo, ja vastaavia lisää!

PS. Pidin myös A-junnujen (finaali)ennakosta sekä jutusta toisesta finaaliottelusta.
Japa
10/04/2016
Jspa tiesi taas. HIFK pisti leikin poikki suoraan 2-0. Jäätävä jengi. .
Ajattelu uusiksi
11/04/2016
Pitäisiköhän etelässä tehdä niin, että kakkosessa laitettaisiin lohkot ensimmäisen kierroksen jälkeen puoliksi ja pelattaisiin ylempi ja alempi jatkosarja? Ei tulisi ihan niin paljon läpihuutopelejä, se olisi varmaan kumpaankin puoliskoon päätyvien joukkueiden etu.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.