Liigat

Pääkalloennakko: Naisten välierät pyörähtävät käyntiin – Classic ja NST matkaavat Superfinaaliin

01.04.
2016
8 Kommenttia
9
Liigat
Saako keltapaitainen PSS Ella Alangon ja muut Classicin tähdet kuriin? Kuva: Jari Turunen

Saako keltapaitainen PSS Ella Alangon ja muut Classicin tähdet kuriin? Kuva: Jari Turunen

Naisten Salibandyliigan puolivälieräparit on pelattu pois alta, ja välieräpareiksi muodostuivat Classic-PSS ja NST-SB-Pro. Sarjat käynnistyvät lauantaina, ja kolmella voitolla etenee 16.4. Hartwall Arenalla pelattavaan Superfinaaliin. Pääkallo.fi ennakoi välieräparit tuttuun tapaan.

Classic (runkosarjan 1.) – PSS (4.)

Lähtökohdat:

Classic on voittanut tällä kaudella Suomen cupin ja runkosarjan, eikä Erä III:sta ollut odotetusti vastusta puolivälierissä. Classic murjoi kolmeen otteluun peräti 37 osumaa, ja päätöskamppailussa helsinkiläiset lähettivät suden suuhun Tampereelle vain kahdeksan pelaajaa. Runkosarjan pistepörssin voittanut Nina Rantala paukutteli puolivälierissä 7+6, ja myös PSS:lla tulee olemaan hikisiä iltapuhteita Rantalan sekä hänen kanssaan ykkösketjua tähdittävien Alangon siskosten kanssa. Veli-Matti Koivusen vielä tämän kevään ajan valmentama Classic jyllää kolmella tehokkaalla sylinterillä, se ei ole hävinnyt marraskuun puolivälin jälkeen peliäkään ja se haluaa uusia mestaruuden Hartwall Arenan historiallisessa Superfinaalissa.

Kuten Pääkallo.fi arvioi, PSS selvitti tiukassa sarjassa Kooveen tieltään viidennessä puolivälierässä, ja näin porvoolaiset pääsevät haastamaan Classicin. Kaksi ensimmäistä peliä Kooveeta vastaan sujuivat voitokkaasti, mutta kolmannessa ja neljännessä pelissä tamperelaiset hinasivat itsensä tasoihin. Yli 400 katsojan edessä pelattu ratkaisupeli meni niukasti PSS:n nimiin 4-3, mutta nyt vastaan asettuu aivan eri tason tamperelaisjoukkue. Runkosarjassa PSS onnistui laittamaan Classicin todella koville kotonaan (3-4), mutta Tampereella kyyti oli vilpoisempaa (8-2). Jukka Kouvalaisen joukkueen mahdollisuudet piilevät altavastaajalle tyypillisesti sitoutuneessa ja uhrautuvassa puolustuspelissä, loistavassa maalivahtipelissä ja omien paikkojen tehokkaassa hyödyntämisessä.

Taistelupari:

Classicin materiaali on todella laaja, ja laatupelaajia riittää. Kokenut Anne Suomalainen on tiettävästi paketoimassa uraansa Katriina Saarisen tavoin, ja kahteen otteluun myös MM-kotikisoissa nähty Suomalainen keräsi tehot 3+3. PSS:lta ei tällaisia konkareita löydy, mutta esimerkiksi kolmesti Kooveen verkkoon osuneen Julia Turuselta voi odottaa osumia myös Classicia vastaan.

Aiemmat kohtaamiset:

9.1.2016 PSS-Classic 3-4
27.9.2015 Classic-PSS 8-2

Näin pelataan:

La 2.4. klo 14.00 Classic-PSS Tampere Areena Fanseat
Su 3.4. klo 17.30 PSS-Classic Porvoo SBH Aurora
Ke 6.4. klo 18.30 Classic-PSS Tampere Areena VeikkausTV
La 9.4. klo 18.30 PSS-Classic Porvoo SBH Aurora (tarvittaessa)
Su 10.4. klo 14.00 Classic-PSS Tampere Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:

Porvoossa ottelu voi olla tasaisempi, mutta Tampereella PSS:lla ei ole palaa. Kokenut, nälkäinen ja tehokas Classic jyrää finaaleihin voitoin 3-0, ja PSS hakee mitalia pronssipelistä.

Saako SB-Pro pysäytettyä Lappeenrannan sinipaidat? Kuva: Markku Taurama

Saako SB-Pro pysäytettyä Lappeenrannan sinipaidat? Kuva: Markku Taurama

NST (2.) – SB-Pro (3.)

Lähtökohdat:

NST:n ja SB-Pron parissa on kyse huomattavasti tasaisemmasta kaksikosta, eikä tämä pari ole lainkaan niin selvä ennakkoasetelmien puolesta kuin Classic-PSS. Lappeenrantalaiset nappasivat runkosarjan kakkospaikan Nurmijärven ylpeyden nenän edestä, ja se selvitti tiensä myös tammikuiseen Suomen cupin finaaliin. Puolivälierissä NST nuiji M-Teamin laulukuoroon odotetusti kolmessa pelissä, vaikka vierasottelu Ruskeasuolla melko nihkeän nahkea olikin numeroiden valossa (2-4). Joukkueesta moni kokenut pelaaja on tiettävästi lopettamassa uraansa tähän kauteen, ja tämä kevät voi olla paras mahdollisuus voittaa mestaruus moneen vuoteen. Fyysisellä joukkueella on sarjan ja kenties edelleen maailman paras maalivahti Jonna Mäkelä tolppien välissä, puolustuksessa on kovuutta ja hyökkäyksessä maalintekovoimaa kolmeen ketjuun. Hyökkääjä Marianne Hannonen liittyi joukkueeseen jälleen kesken kauden, ja naisten maajoukkueen seuraava päävalmentaja Lasse Kurronen pääsee operoimaan haluamallaan joukkueella.

Kevään 2014 Suomen mestari SB-Pro on ollut vahvoilla NST:tä vastaan, mutta edellisessä ottelussa Lappeenrannassa tammikuussa se joutui nöyrtymään 4-0. Noin muuten Timo Suonpään suojattien kausi on sujunut melko odotetusti. Se pystyi kukistamaan NST:n ja Classicin kotonaan, mutta vieraissa molemmilta tuli nekkuun ja myös cupissa Classic oli etevämpi. Puolivälierissä TPS kaatui suoraan kolmessa ottelussa, ja joukkue pääsee NST:n tapaan välieriin voittoputkessa ja hyvällä itseluottamuksella. Hyökkäyksessä on leveyttä ja tehoa muun muassa Kujaloiden ja Hietamäen siskosten muodossa, ja myös pakkipää Silja Eskelisen johdolla kestää vertailun NST:n kanssa. Maalin suulla Tiltu Siltaselta vaaditaan nappionnistumista, jotta hän pystyisi kukistamaan Mäkelän sillä sektorilla. Veskaripeli voikin olla tasaisen sarjan ratkaiseva elementti.

Taistelupari:

Elina ja Karoliina Kujalan kausi ei ole ollut tehopisteiden valossa niin hyvä kuin muutamat edelliset, ja puolivälierissäkin Elina jäi ilman maaleja. Heidän täytyy olla johtavia ja myös tehokkaita pelaajia, jotta SB-Pro kaataisi NST:n kolme kertaa. Lappeenrantalaisten tuttu ketju Hannonen-Jaana Lirkki-Juuli Hakkarainen naputteli M-Teamia vastaan yhteensä 21 tehopinnaa ja plusmiinus näytti lukemaa +12. Pysyykö taso korkealla myös nyt, kun vastustaja kovenee?

Aiemmat kohtaamiset:

23.1.2016 NST-SB-Pro 4-0
10.10.2015 SB-Pro-NST 3-2 ja.

Näin pelataan:

La 2.4. klo 17.00 NST-SB-Pro Lappeenrannan UT
Su 3.4. klo 14.00 SB-Pro-NST Campo Sport Vantaa Fanseat
Ke 6.4. klo 18.30 NST-SB-Pro Lappeenrannan UT
La 9.4. klo 14.00 SB-Pro-NST Campo Sport Vantaa (tarvittaessa)
Su 10.4. klo 17.00 NST-SB-Pro Lappeenrannan UT (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:

Tasaista tulee, eikä sarja mene missään tapauksessa kolmessa pelissä poikki kummallekaan. NST on ollut piirun verran parempi tällä kaudella, ja niin se on myös välieräsarjassa. Viimeistään viides peli sarjan parhaan kotiyleisön edessä siivittää ”Nakit” Superfinaaliin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
no tota
01/04/2016
Classic- SB-Pro -finaali tulee.

En kauheesti innostuisi noista NST:n puolivälierien säälitehoista, nehän tehtiin kolmesta pelistä kahdessa vajaana pelannutta tiimiä vastaan.
Ja Kujaloiden kautta en menisi haukkumaan, MM-kisoissahan tytöt veti kuin eläimet, ihan parhaita pelaajia koko kisoissa, lunastivat paikkansa todella huolella. Sen sijaan juurikin tuon puolivälierätehoistaan mainitun NST:n ketjun Lirkki ja Hannonen olivat MM-skaboissa todella huonoja, Lirkki taisi jäädä ihan ilman maaleja. Se että saa parit osumat vajaata joukkuetta vastaan tehtyä ei vielä nosta odotuksia korkealle. Puolivälierät olivat myös SB-Prolla ja NST:llä keskenään täysin vertailukelvottomat, juuri tuon vajaana peluuttamisen takia.

No, kohta nähdään!
ööö
01/04/2016
Joo mitä ihmettä! Jos Kujalan sisaruksilla väitetään olevan menossa huono kausi niin siihen verrattuna just vaikka Lirkin kausi on ihan surkea ja mitätön! Vai onko tää taas tätä, että supertähdiltä odotetaan aina enemmän, vaikka ne käytännössä koko ajan suoriutuisi paljon tollasia keskinkertaisuuksia paremmin...
Tiina
01/04/2016
Taidanpa tässä Pro-nakit pelissä lyödä vedot Prolle :) Huomenna urheilutalolle!
Mäkelän varassa
01/04/2016
NST:n peli on hyvin paljon Jonna Mäkelän varassa. Jos ei nyt tule tällä kaudella menestystä, ja jos Jonna tän kauden päätteeksi lopettaa, ei noi niiden tusinanaama-kenttäpelaajat tuu ensi kaudella enää kärkisijoja kolkuttelemaan, se vaan on karu totuus. Paineet ois siis kovat, mutta taso ei riitä, ei ainakaan missään tapauksessa Classicille, jos sinne asti ikinä menevät. Juuli Hakkaraisessa on potentiaalia tulevaisuuteen, muuten on aika vaatimaton NST:n hyökkäyspää. Hyvä maalivahti ei riitä, jos kenttäpelaajat kovissa geimeissä hyytyy.
Juha
02/04/2016
Eikö Lirkki kuitenkin finaalissa Ruotsia vastaan painanut häkin?
Kalle
02/04/2016
No se oli kyllä sitten sille kisojen ainoa osuma! Vähän liian vähän tollasiin geimeihin.
KALLELLE
02/04/2016
Se oli kuitenkin se ainut peli, johon keskityttiin jo edelliset kaksi vuotta. Jokainen suomalainen (tai vaikka edes Anne) kun olisi siinä pelissä sen yhden tehnyt niin...
kallellelle
02/04/2016
Siihen peliin pääsy oli kuitenkin loppujen lopuksi ikävän hilkulla, ettei ehkä voi ihan tolleen 'vain finaalin maalit lasketaan' -tyylilläkään ajatella :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.