Liigat

Penkistä 140 kiloa ja liigan painavin laukaus – ”Jokaisessa loppukauden pelissä vähintään yksi maali”

06.04.
2016
1 Kommentti
7
Liigat
Oilers on edelleen voiton päässä Superfinaalista, vaikka Happee kavensikin välieräsarjan keskiviikkona tilanteeseen 3–2. Kuva: Jokinen

Oilers on edelleen voiton päässä Superfinaalista, vaikka Happee kavensikin välieräsarjan keskiviikkona tilanteeseen 3–2. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers koki keskiviikkona pettymyksen Jyväskylässä. Happee oli viidennessä välieräkohtaamisessa parempi lukemin 7–2. Pääkallo.fi nappasi Oilersin järkälepakki Ilari Talvitien (pääkuvassa nro 4) haastatteluun pelin jälkeen.

– Teemana oli, että oltaisiin heti alusta hereillä. Oltiikin ja päästiin johtoon. Mutta kaverin veskari (Miro Tuomala) pelasi tosi hyvin. Pelasi hyvin ekan erän ja koko pelin. Olisi voitu tehdä ekassa erässä vaikka viisi maalilla, Talvitie kommentoi puhelimitse Pääkallo.fi:lle.

Oilers tosiaan oli avauserässä hereillä ja niskan päällä, mutta tulosta ei tullut. Toisessa erässä pelin painopiste sitten alkoi valua Oilersin päähän Happeen otettua otteen – ja ote piti loppuun asti.

– Happee teki paljon meitä paremmalla prosentilla paikoista. Tulos oli nyt tuo. Perjantaina pistetään kaikki peliin, Talvitie sanoi ja vakuutti, ettei sarjan katkaisemisen vaikeus kummitellut keskiviikkona peikkona.

Oilersin kausi on ollut rikkonainen, rosteri on vaihtunut tiuhaan pudotuspeleissäkin ja ukkoja on ollut lasaretissa. Talvitie on kuitenkin kolhut välttänyt. Puolustaja ei ollut peliäkään sivussa tällä kaudella.

Runkosarjassa Talvitie, 25, painoi vähän päälle pinna per peli -tahtia, kun 26 ottelussa syntyi tehot 14+16=30. Pudotuspeleissä 11 ottelussa on kertynyt yhdeksän tehopinnaa. Keskiviikkona Happeeta vastaan Talvitien sihti ei ollut kohdallaan ja tehot jäivät syntymättä.

Ilari Talvitie myöntää Superfinaalin pyörivän ajatuksissa. – Varmasti huikee tapahtuma. Olen odottanut sitä. Toivottavasti päästään sinne heti ekana vuonna, Talvitie kommentoi.

Ilari Talvitie myöntää Superfinaalin pyörivän ajatuksissa. – Varmasti huikee tapahtuma. Olen odottanut sitä. Toivottavasti päästään sinne heti ekana vuonna, Talvitie kommentoi.

– Pudotuspeleissä on ollut vähän ailahtelevaa. Olen pelannut muutamia hyviä pelejä, mutta on ollut myös muutamia pettymyksiä. Loppukauden peleihin pitäisi saada leveli maksimiin. Jokaisessa pelissä vähintään yksi maali. Ja plussalle kentän kanssa, se on tärkeintä, Talvitie paalutti.

Ja mikäs siinä on tehtaillessa maaleja, kun mieheltä löytyy ehkä koko liigan painavin kuti. Isokokoisen Talvitien laukaus on hillittömän kova.

– En oikein osaa sanoa, mikä on laukaukseni salaisuus. Sitä on kysytty aiemminkin. Juniorivuosista saakka on lähtenyt suht kovaa se kuti. Tarkempi saisi kyllä olla. En sen kummemmin ole sen harjoitteluun keskittynyt. Tietenkin on aika pitkä vipuvarsi ja jonkin verran voimaa takana.

Ilari Talvitie siirtyi aikanaan noin 18-kesäisenä Kirkkonummen Rangersista Oilersiin. Kuva: Esa Jokinen

Ilari Talvitie siirtyi aikanaan noin 18-kesäisenä Kirkkonummen Rangersista Oilersiin. Kuva: Esa Jokinen

Kyllä, voimaa on takana. Järkälemäisellä Talvitien hauista on jo aiempina kausina huudeltu liigan isoimmaksi. Kuntosalilla on siis tullut käytyä, muttei kuulemma sentään pudotuspelien aikana.

Klassikkokysmys: paljonko nousee penkistä?
– En tiedä oikein.

Teinitähti Robin sanoi Hesarissa nostavansa 90 kiloa. Kai nyt enemmän kuin se?
– Joo, enemmän kuin se. Ehkä se on jossain siinä 130–140 kilon välissä mitä nousee, Talvitie myhäili.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
jari
07/04/2016
Hyvä Ilari, öljymiesten tukipilari

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.