Liigat

Pfitzner ratkaisi jatkoajalla Espoossa – Oilers voiton päässä Superfinaalista

03.04.
2016
28 Kommenttia
7
Liigat
Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers ja Jyväskylän Happee kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan välierissä. Oilers vei voitoin jatkoajalla maalein 4-3 ja.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja ensimmäiselle tauolle mentiin Happeen 0-1-vierasjohdossa. Toinen erä meni Oilersin nimiin maalein 2-1, joten viimeiseen periodiin lähdettiin tasatilanteesta. Kun molemmat joukkueet osuivat kolmannessa erässä kertaalleen, oli edessä jatkoaika. Oilersin Casper Pfitzner iski voittomaalin ajassa 64.25.

Ottelun tehopelaaja oli 1+2 taiteillut Matias Kaartinen. Pfitzner osui kahdesti. Perttu Pajukoski tarjoili kaksi maalisyöttöä. Happeen Veli-Matti Hynynen naulasi pisteet 1+1. Tuomas Turunen torjui 25 laukausta.

Oilers johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1. Superfinaaliin yltää neljällä voitolla, joten espoolaisjoukkue on nyt voiton päässä finaalipaikasta. Sarja on katkolla keskiviikkona Jyväskylässä.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kurkku
03/04/2016
Loistavaa Oilers! Hieno tasonnosto perjantailta ja loistava jatkoerä. Vielä on varaa parantaa.
Päällikkö
03/04/2016
Hoikkanen vois katsoa 2viimesintä oilers maalia ja miettiä mitä joukkueelle pelaaminen on? lopettakaa se Hoikkasen hehkutus kaverin taktinen osaaminen on samanlaista kohellusta kuin pelikin?
Kunnioitus
03/04/2016
Mitä mieltä raati on Tikan poikittaisesta niskaan. Ei ollut ainakaan vahinko. Hyvä peli muuten, mutta Happee lopetti pelaamisen jatkoajalla.
hyvä oilers
03/04/2016
Nyt kun oilers saanut sairastuvan melkein tyhjäksi noin toihan näytti aika ehjältä peliltä. Huikea matsi, Happeekin oli hyvä niin saatiin kunnon peli.
Tuikku
03/04/2016
Olisi tämän pelin perusteella voitu päästää Oilers finaaliin. Happee hyytyi loppua kohti täysin, miksi? Oilersin hyvyyttä? En tiedä, mutta ei Happeen aneemisuudella pelejä voiteta. On kyllä ihme vuoristorata joukkue tuo Happee. Tikka ois kyllä sietänyt saada ottelurangaistus niskaiskusta, oli meinaan vaarallisen näköinen tilanne. Ei kuppi voi mennä nurin vaikka mikä turparulla kuumottaakin. Lisäksi Happeen kakkonen oli kyllä ihan yössä tässä pelissä tai sitten Oilersin puolustus onnistui heitä vastaan erinomaisesti. Tuomareihin tämä peli ei ainakaan ratkennut. Parempi joukkue voitti tällä kertaa.
tilitön twiittien lukija
03/04/2016
Ylijohtava, sano Erska vaan jos nimi tuottaa ongelmia. Tällä kehityskaarella nimi tulee kyllä tutuksi viimeistään ensi kaudella.
kuoma
03/04/2016
Tikalle kyllä toivottavasti pelirangaistus jälkeen päin, oli aivan helvetin vaarallinen tilanne.
Espoo
03/04/2016
Olihan matsi! Toivottavasti jännitys ja tunnelma välittyi myös tv:n kautta.
Parasta tierysti paikan päällä, syke nousi katsomossakin lähes tappiin.
Oilers on nyt salibandyä parainmillaan!
Jeppe Jyväskylästä
03/04/2016
Sellanen peli tällä kertaa.

Tikka olisi ansainnut jäähyn tilanteesta, sitten taas toisaalta maalivahdin sormien napsuttelusta taitaa ansaita myös. Lisäksi samainen kaveri ajeli Tikan muutama minuutti myöhemmin laidassa ja vapaalyönnillä selvittiin siitäkin. Tuomarit oli kaiken kaikkiaan tänään pelin päällä.

Normaalisti hävityn ottelun jälkeen näissä peleissä on todella pettynyt olo. Ei tänään, sillä Oilers oli pelanneista joukkueista se parempi. Ei kahta sanaa. Maalipaikat olivat pelissä jokseenkin tasan, mutta mielesti pelin virtaus oli paremmin Oilerssilla hanskassa. Jatkoaika näytti viimeistään sen, että Oilers tuli katkaisemaan ottelun sen aikana, Happee ei saanut jatkoaikavaihdetta sisään vaan jatkoi samoilla vauhdeilla mitä varsinaisella pelattiin. Ei riittänyt ja Oilers otti tästä ottelusta ansaitusti täplän.

Tämä ottelusarja on kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Happee on ollut selkä seinää vastaan parhaimmillaan playoffien läpi ja edellistä Jyväskylän matsia lukuunottamatta ottelut olleet pienten marginaalien taistoja. Nyt Happeen kohtalo on yksinkertainen, mestaruuteen tarvitaan neljästä pelistä neljä voittoa. Jokainen peli pitää olla se kauden paras, jos halutaan nostella kannua superfinaalin jälkeen. Oilerssilla on taas edessä se kaikista vaikein, ottelusarjan katkaiseminen.

On tää vaan hieno laji, kävi miten kävi niin Oilers ansaitsee mun sympatiat tämän pelin tason noston jälkeen. Teillä on hieno jengi.
jamppa
03/04/2016
Happeen ''tähdet'' oli kyllä niin onnettomia tänään että ei ois uskonu :D kotilainen ihan lapanen ja ei se hynynenkään loistanu. välillä happee oli vaarallinen mutta oilers kyllä söi happeen! ja kotilaisesta vielä että poika vois rupee kasvamaan mieheks. pistepörssissä loistaa kärjessä mutta onhan se heittopusseja vastaan helppo tehdä maaleja mutta tosipeleissä on ihan onneton ja lentää kun leppäkeihäs kun antaa kovuutta :D ja tikan poikittainen oli kyllä törkee ja se jäi tuomareilta viheltämättä.
S7
03/04/2016
Pelin kovin asia. Arto Kilposen tuuletus voiton jälkeen:-D. Siinnä jos missä oli kyllä tunnetta katsomossa. Tämä jäbä taitaa sitten olla salibandyn 3. tunnetuin fani, heti Töyrylän ja Naskalin jälkeen. Onnea Oilers ja Arto finaalipaikasta, ootte sen ansainneet. No ikinähän ei sais sanoo etukäteen mitään tällaista:-D
MMMM
03/04/2016
Eiköhän tämä sarja oo taputeltu. Jos totta puhutaan ni ei toi Happee oo suomessa ees kuuden parhaan joukkueen joukossa. "Hirvivaara" ei pelota, aika vaisu hirvi on.
Arto Kilponen
03/04/2016
Kiitoksia vain S7. Matka on vielä pahasti kesken, tässä ottelusarjassa ollaan periaatteessa edelleen samassa tilanteessa kuin 1. pelin jälkeen: Happeen pitää voittaa kotipelinsä ja kerran Tapiolassa. Toki, tottakai, tässä vaiheessa yksi lipsahdus tuosta suunnitelmasta ja Oilers on finaalissa, mutta silti.

Yksi mielenkiintoinen tilasto tästä sarjasta: Yhteismaalit ovat Happeelle 22-20 tällä hetkellä.
Heh heh
03/04/2016
No vielähän tässä on pelejä. Kuhan katellaan.
Tietämätön
03/04/2016
Eikös happee ole neljän sakissa? Ja vielä suomessa.
Happeelle vinkiksi
03/04/2016
Seuraavassa matsissa ei kannata kuluttaa voimia yhtään enempää, kuin on tarvis, sillä Espoosta on pakko kaivaa voitto.
Hieno välierä
03/04/2016
Oikers on vahva, mutta on sympatiat myös Happeen puolella. Se on välieräjoukkueista ainoa, joka pelaa kunnoitettavan siistiä peliä Oilersin lisäksi.
Hartwall-arenalle mennään, jos ei muuten, niin ainakin viheltämään ja buuaamaan Savolaiselle. Sen jätkän takia ei Classic oikein iske
Aksu
04/04/2016
Heh, kannatais katsoa esim. jäähypörssejä runkosarja/pudotuspelit, ennen kuin tarinoi Happeen pelaavan kunnioitettavan siistiä peliä!
Tilastoharha
04/04/2016
Kuulepas Aksu, kun tuijotat niitä tilastoja, niin siellä painoarvoa on näillä v..un apina -jäähyillä. Ei siis joukkueen pelitapaan liittyvää, vaan yksittäisen pelaajan hölmöilyyn. Muuten itse pelistä sen verran, että aikamoista hulbaloota ja vauhtia, kun ottaa huomioon, että kaudessa pelataan noin 6 kk aikana 26 runkosarjapeliä, ja nyt vajaan 4 viikon viikon aikana esim. Happee on pelannut parin, kolmen päivän palautuksin tuosta jo lähes puolet, 11 peliä.
Karvanoppa
04/04/2016
Vaikka Tikka puolustajana on yksi liigan parhaimmista, niin kyllä nämä filmaukset mitä nähtii TPS-sarjassa ja viimeisin ylilyönti Lindforssiin kyllä huonontavat huomattavasti kyseisen kaverin mainetta. Varmasti tuolla rungolla pystyisi pelaamaan rehellisesti kovaa ja heittämään vastustajan kavereita seinille. Toivottavasti kurinpito on hereillä, todella vaarallinen ja ajattelematon teko.
Malagaan...
04/04/2016
Kurinpito taitaa lomailla, mutta onneks huomiota vaativia tapauksia ei oo juuri sattunut, mitä nyt Hoikkanen, Mahlberg, Savolainen, Tikka...
Terhi
04/04/2016
Tikalta loppuu vaan kunto, kuten kommentoin jo TPS-sarjan aikana. Se syö miestä kun ei vaan kerkiä tilanteisiin ja lopulta se purkautuu tällaisiin ylilyönteihin. Sama koskee Savolaista. Edellisen pelin jo ensimmäisessä erässä Savolainen huohotti raskaasti vaihtoaitiossa ja otsa helmeili hikikarpaloita, kun toisista pelaajista ei edes huomannut pelin alkaneen. Kyllähän se v****taa, kun jalalla on koko ajan jäljessä ja alkaa väsyttämään. Joillain läikkyy yli siksi kun tunnelataus on niin suuri (Peter K.). Joillain kun ei vaan pysy pelissä mukana. Tikan lisäksi Kaukolla on näitä ongelmia. Katsokaa seuraava peli, niin uskotte (tai uusintana joku edellinen Happeen peli).
Haaska lintu
04/04/2016
Juu Kilposelle propsit kunnon fanimeiningistä!
Kun mietitään säbän jämähtämistä paikoilleen esim. yleisömäärissä (vrt. perinteisemmät palloilulajit), niin mikähän merkitys lie fanikulttuurilla - tai tässä tapauksessa pikemminkin sen puutteella? Kun tuntuu siltä, että monella liigajoukkueella on tasan yksi tosifani!?
Espoo
04/04/2016
Kyllä oilerssin faneja on enemmänkin. Näkyi eilisessä ottelussa hyvin. Harmi että seura on ollut niin passiivinen fanikaman kehittämisessä ja myynnissä. Samoin oheispalvelut on todella heikot.
Jos halutaan lisää katsojia on myös yritettävä palvella heitä!
Jos öljymiehet pääsevät finaaliin, olisi fanikamalla oikeasti kysyntää.
jamppa
04/04/2016
pakko sanoa että on täällä muitakin ketkä fanittaa mutta ei yhtä antaumuksella kuin arto k. :D hänelle hatun nosto että fanituksesta! se kyllä sytyttää. itse olen joihinkin peleihin ajellut hyvinkäältä asti :D ja superfinaalissa olen varmasti ja toivottavasti myös oilers! ja tuohon oilerssin halliin vielä niin siellä on kyllä aika alkeelliset olot mutta toivottavasti pian tulee uusi halli ja seura panostaisi viihtyvyyteen sillä kyllä se lisäisi katsojia kun olisi hyvä tapahtuma ja puitteet kunnossa. joukkue on kyllä hyviä persoonia täynnä ja peli vauhdikasta ja viihdyttävää!
S7
06/04/2016
Mitä tulee vanhempien lajejen fanikulttuuriin, niin uskokaa junnut tai älkää, niin se on Suomessa suhteellisen tuore ilmiö! Vielä meikäläisen nuoruudessa potkupalloa pelattiin keväisin pääsarjatasolla hiekkakentillä ja ei ollut paljoo faneista tietoakaan. Eikä oo miltään 60-luvulta toi aika;-). Niinku ylempi kaveri naulaa, niin kyllä olosuhteilla on merkitystä. Tapiola on vielä surkeempi paikka kuin Pasila, kun ei katsomosta näe edes koko kenttää--> sama televiosta kiva katella, kun osan kentän tapahtumia ei näe. No nään korjaantuu ajan kanssa. Laji kehittyy, mutta aikansa ottaa, että fanikulttuuri rakentuu. Ja näkyvyyttä lisää. Superfinaali on tohon hyvä juttu!! Jengi saa mun puolesta olla mitä mieltä hyvänsä, mutta lajin näkyvyyden kannalta paras juttu. Ei ne "landefinaalit" olleet muille kuin paikkakuntalaisille se maailman suurin juttu, mitään pois ottamatta kuitenkaan, mutta realistisesti se menee tasan noin...
S7:lle
06/04/2016
Oli ne landefinaalit kuitenkin aika kova juttu ainakin parissa maakunnassa. Eikä muuten maksanut liitolle (lue: muille seuroille) mitään.

Jos finaalissa pelaa Viikingit (tai mikä se oli?) ja Esport (tai mikä se oli?), niin ketä se kiinnostaa? Viikinkejä ja esportissa asuvia?
S7j:lle:lle
06/04/2016
Aika hyvin sanottu, just näin se on. Kaiken juju on se, että pääkaupunkiseutu haluaa vaan meidän rahat tässä tapauksessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.