Liigat

Kyseenalainen rankkari ratkaisi Tapiolassa – Esport Oilers Classicin seuraksi Superfinaaliin

08.04.
2016
37 Kommenttia
0
Liigat
Kesken kauden Oilersiin liittynyt Markus Olkkonen on ollut huimassa vireessä. Tänään kaksi maalia päätöserässä ja onnistunut rankkari. Kuva: Esa Jokinen

Kesken kauden Oilersiin liittynyt Markus Olkkonen on ollut huimassa vireessä. Tänään kaksi maalia päätöserässä ja onnistunut rankkari. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers pelaa Tampereen Classicia vastaan ensi viikon lauantain Superfinaalissa Hartwall Arenalla. Asia varmistui, kun Happee kaatui kuudennessa välierässä rankkarikilpailun jälkeen 5-4.

Avauserässä Happee siirtyi johtoon, kun Petri Kauko ja Veli-Matti Hynynen sahasivat paikan jälkimmäiselle, ja pallo löysi tiensä ohi Oilers-maalivahti Joonas Kaltiaisen. Kakkosperiodissa espoolaiset tasoittivat Patrick Wardin osumalla, mutta hirvipaidat siirtyivät jälleen johtoon Janne Hoikkasen osuttua.

Matias Kaartinen taituroi Happeen maalialuerikkomusta seuranneen rankkarin sisään, mutta tämäkään tasatilanne ei kauaa kestänyt Eemil Ukkosen ammuttua vieraat jälleen johtoon. Hynysen toisella maalilla Happee meni johtoon 2-4, ja joukkueella oli sauma mennä jo kolmen maalin johtoon rankkarista, mutta kapteeni Kauko epäonnistui.

Oilers tuli päätöserässä taas Markus Olkkosen maalilla maalin päähän, ja ajassa 52.43 Oilers kampesi jo tasoihin, kun Markus Bollström syötti jälleen ja Olkkonen nosti rystyltä illan toisen maalinsa. Peli eteni jatkoajalle tilanteessa 4-4, mutta jatkoajalla ei ratkaisua nähty.

Rankkarikisassa Happeen Peter Kotilainen ja Jonne Junkkarinen onnistuivat, mutta kun espoolaisilta onnistuivat niin Jesperi Lindfors, Olkkonen kuin myös ratkaisevana ampujana Bollström, Oilers pääsi juhlimaan ensimmäistä finaalipaikkaa sitten kevään 2006. Bollströmin maali näytti hidastuksen perusteella menneen taaksepäin, ja tilanne herättikin välittömästi voimakasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Happeen Peter Kotilaiselle tuomittiin myös pelin päätyttyä punainen kortti.

Kolme rangaistuslaukauskisaa pudotuspeleissä hävinnyt ja kauden kaikki kahdeksan vierasotteluaan pääkaupunkiseudulla ilman voittoa pelannut Happee pelaa pronssista Viikinkejä vastaan, ja tuo ottelu on tiettävästi ohjelmassa jo huomenna lauantaina Jyväskylässä.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta lisää illan mittaan.

Ottelutilastot

Kyseinen rankkari näkyy oheisessa twiitissä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Harri
08/04/2016
Kiitos Salibandyliitto kun haluatte peluuttaa pääkaunkiseudun seuroja finaalissa! Naurettavaa tuomaritoimintaa?
Shame
08/04/2016
Hävettää!
S7
08/04/2016
Katellaan sitten tarkemmin, kun näkee kaikki rankit. Huhut kertoo, että Happeella mennyt myös joku taaksepäin. Mun mielipide, nää pikkasen taaksepäin menevät pitääkin hyväksyä!
Tietäjä
08/04/2016
Usein se vaan menee niin, että parempi voittaa. Ja olihan Happeella jatkoajalla 10 minuuttia aikaa voittaa ottelu.

Jyväskylässä voidaan mennä peilin eteen kyselemään, että miksei pelata finaalissa.
Ohjaaja
08/04/2016
Näytelmäkaartini on aikalailla valmis. Enää puuttuu yksi päätähti, Santeri Lindfors. Toivottavasti näen hänen parhaat näyttönsä Superfinaalissa, kausi on ollut lupaava! Seuraavaksi Kurren perässä Enkelten Kaupunkiin. Hyvä Oilers!
Espoooo
08/04/2016
Jos hylätään molempien taaksepäin menneet rankkarit niin kummalle jää enemmän hyväksyttyjä?
Mielensäpahoittaja
08/04/2016
Kaikki yli 2,5 cm taaksepäin huutelijat: kunnioittakaa tulostaulua!

Ihanaa että välierät jo nostattaa tunteita, ja kaikki sit areenalle 16.4. nostaan kattoo! #raisetheroof
Lerssi
08/04/2016
Ihanaa tuomarit ihanaa, tämä on ihanaa
jes
08/04/2016
miksei kauko ja kotilainen pitäny mökää happeen pelaajan taaksepäin vedosta?
Espoo
08/04/2016
Ja nyt enään Tampereen ylpeät kumoon niin se on siinä. Saadaan taas nääsville hiljaiseksi!
Rakkaudestalajiipelaaja
08/04/2016
Ainoa asia mikä hävettää on tuomarit! En kehtais enää halleilla näyttäytyy tuon jälkee... Nyt jotain järkee liitto noihi sääntöihi että rankkarit on joku ratkaiseva tekijä tämmösis peleis. Ylipäätää rankkarit maailman typerin idea ratkoa joukkuelajia.. Nyt niitä valoja tauluu liitto...
Haha
08/04/2016
Junkkarisen pilkku meni myös taaksepäin, joten sinänsä tasan meni virheet. Tuomarit olivat kyllä koko pelin läpi luvattoman heikkoja sitä ei köy kiistäminen. Mut jokatapauksessa oikea jengi voitti, camaan Oilers!!!

Niin ja peter kotilaiselle voisi joku suositella hyvää terapeuttia. Heitti mailansa melkein omaa jengiläistä päähän raivotessaan, go peter...
Nääsvillen
08/04/2016
hiljaseksi saamiseen Espoo tarvii hiukan apuja myös Lappeenrannasta.Ekat superfinaalit ja molemmissa edustus mansesta ei paha
EräViikinki
08/04/2016
Jes! Saadaan sähly pleijareiden aikaan toista kertaa valtamediaan. Ensimmäinen Kantosen letti ja toinen tuomarifarssi! Joku paikallaolija vois julkasta KotilaisPeten palautteen tuomareille? :D Pakkohan se oli lätkästä punanen, kun tajusivat itekkin, että vihkoon meno ja huolella
Vesa Pihlajasalo
08/04/2016
Parhaat jatkaa selitykset pois.PISTE
Katsoja
08/04/2016
Happee antoi kunnon vastuksen tänään, tasainen sarja jonka Oilers vei 4-2 eli kuitenkin selvä voitto!
Urhelullinen ratkaisu olisi että pelataan ratkaisuun asti, sääntöihin muutos jo ensi kaudelle,
Tappio sattuu mutta vain toinen voi voittaa. Happee oli muuten hyvä vastustaja ja hyvä häviäjä mutta tämän Peter Kotilasen lapselliset "itkupotkraivarit" eivät kuulu urheiluun. Pitäisikö jonkun ammattilaisen auttaa tätä muuten lahjakasta nuorta miestä!
Juuso
08/04/2016
Jännittävä peli oli jossa Happee taas lopetti pelaamisen tasollaan. Rankkarit on tyhmä tapa ratkaista peli. Nytkin kaksi rankkua taaksepäin. Tuomarit ei kyllä onnistunut muutenkaan kovin hyvin. Sisäänlyönnit väärin suuntiin. Happeen samaa rankku verrattuna jatkoajan tilanteeseen, josta ei uskallettu antaa oilersille rankkua. Tasainen ottelupari oli, jossa tiukassa paikassa Espoolaisilla kesti pää paremmin. Hienoa viihdettä.
S7
08/04/2016
Lätkäskää nyt joku pääkallosta se Junkkarisen rankku tähän perään, niin katellaan oikein huolella meneekö sekin taaksepäin!!
Turhaa
08/04/2016
Aivan turhaa spekulointia menikö tuo ratkaiseva rankki taakkepäin vai ei. Näkeehän tuosta kaikki että Bollströmillä on tilaa ampua pallo maalìn vei sitten eteen tai taakse. Happeen veskari on jo aivan kuutamolla tilanteesta.
Jan Malm
08/04/2016
Turha tosta on enää pulttia ottaa täähän on vaan sählyy vai miten se meni? Olis ihan toine juttu jos olis potkupalloa joka on elämää tärkeämpää tai MM95 lätkässä. Paskasta asiaan.
Äkkikuolemajatkoaika ja rankkarit pois tällaisista kekkereistä. Tämän tilalle 20minuutin jatkoerät jotka jaksoitetaan esim. neljään 5 minuutin jaksoon. Kun 5 minuutin jakso täyttyy ja tilanne on tasan peli jatkuu jos taas toinen joukkue johtaa ottelu loppuu. Jakson aikana saa siis tulla maaleja vaikka 10. Tällä tavalla saadaan homma paljon oikeudenmukaisemmaksi ja samalla voi myös jatkoajalla ehkä ottaa enemmän riskejä kun tietää että homma ei välttämättä aina lopu siihen yhteen päästettyyn.
Banzai
08/04/2016
Toivottavasti kukaan ei oikeasti kitise tuosta tuomarivirheestä. Selkeä taaksepäinveto myös Junkkarisen rankkarissa. Aktiivisempi ja pallolisesti parempi joukkue meni finaaliin. Happee ei pudotuspelien perusteella olisi ansainnut finaalipaikkaa.
Katsoja
08/04/2016
Jännittävä, tasainen ottelupari. Parempi meni jatkoon. Tuomarit tekevät virheitä, mutta onnistuivat ottelusarjassa kokonaisuutena oikein hyvin.

Näin kaikki matsit Tapiolassa, ja Happee hyytyi hieman loppua kohti. Kotilainen eittämättä lahjakkain kentällä nähty pelaaja, mutta tarvitsee vielä paljon kehitystä sekä fysiikan että mentaalipuolen suhteen. Onnea Oilersille ja tsemppiä superfinaaliin! Hieno taistelu myös Happeelta.
Videotuomari
08/04/2016
Niin, mikä on "pikkaisen taaksepäin" mikä pitäisi hyväksyä? Olisko kulmamitalla 20 astetta taaksepäin hyväksyttävä? Kyllä se on niin, että senttikin taaksepäin, pitäisi hylätä. Nämä on nopeita tilanteita, ja tuomarilla ei ole videoita mitä kelata jälkikäteen. Ja onko turhaa miettiä menikö taaksepäin vai ei, vaikka veskari oli pihalla. Jos menee taaksepäin, vaikka maalivahti olisi harhautettu kaukalon ulkopuolelle, pitää hylätä. Ei sääntöjä voi venyttää sillä verukkeella, että "no ei se olis saanut torjuttua kuitenkaan."

Nyt meni nopea tilanne tuomareilta ohi, harmi.
Harrille
08/04/2016
Millä lailla Classic on pääkaupunkiseudun joukkue? Entä NST naisissa? Käsittääkseni Superfinaalin neljästä joukkueesta on vain yksi pääkaupunkiseudulta.
Junnu#8
08/04/2016
Olisikohan Classic nyt valmis miehissä voittamaan finaalin? Ja tätä kautta mestaruuden. Toivoisi voittoa Silli Savolaiselle ja kumppaneille:D
Mopojonne
08/04/2016
Kaksi asiaa nosti tänään oksennuksen suuhun: Livekuvastakin erottaneen taaksepäinviennin Bollen rankkarissa ja striimausaikakauden surkein selostaja. Mikäs epeli tää oikeen on? Hieno ottelusarja Oilerssilta!
Vaihtopenkin vasen laita
08/04/2016
Kenellä meistä on absoluuttinen näkökyky? Tuomari tekee päätöksen muutamassa sekunnin kymmenyksessä on se sitten oikea tai väärä. Tuomareita pitää arvostella kaikista pelin vihellyksistä yhteensä eikä vain viimeisestä. Jos molempien joukkueiden rankkareissa vedettiin taaksepäin niin onko 2cm:n ja 20cm:n välillä eroa? Peterille määräisin terapeuttikäyntejä ja rauhoittavia lääkkeitä ainakin tietyn hoitojakson ajan.
IsTv
08/04/2016
Olihan tuo ISTV:n selostajan aivan huikea. Oli tunnetta pelissä ja selostuskopissa. Parempi joukkue voitti, mutta HERÄTYS salibandyliitto!!! Playoffit ilman rankku kisaa ja ratkaistaan nämä pelit tulevaisuudessa jatkoeränä niinkuin isoveli jääkiekossa
HALOO!!
08/04/2016
Miettikääpä videon kuvakulma.. Näkyykö veskarinalueen raja suorana viivana. Sanokaa varmaksi vasta kun olette varmoja. Minä en pysty ainakaan tuosta sanomaan onko se lievä etuviisto vai takaviisto. Päivänselvä se ei ole, jos olisi niin olisi hylätty!
Höntsäsählyä
08/04/2016
Tämän episodin jälkeen kenenkään ei tarvitse ihmetellä miksi laji mielletään puuhasteluksi jossa ei ole mahdollista pelata ammattilaisena.
HALOO!!! LLE
09/04/2016
Olitko nimimerkki HALOO!!! Ottelun tuomari tai kenties sukua hänelle?
Kaikki muut rankkarin katsoneet nimittäin kyllä pystyvät näkemään liikkuuko pallo etu- vai takaviistoon ennen laukausta. Suosittelen näöntarkastusta ja toivon että tuollaisella hahmotuskyvyllä välttäisit autolla ajamista.
Hooligan
09/04/2016
Meni se myös Junkkarisella taaksepäin niin kuin Bollellakin. Urheilu on oikeudenmukaista ja parempi jatkaa. Hieno Superfinaali edessä (Y)
Arto Kilponen
09/04/2016
Kiitos Happeelle todella hienosta sarjasta. Vähän jäi tietyistä asioista (Tikka, Kotilainen) hampaankoloon, mutta loistavaa viihdettä ja mukava kun oli vierasjoukkueen kannattajia paikalla pitämässä ääntä.

Loukkaantumiset toki antoivat rutkasti tasoitusta, mutta niillä mennään ketä on. Happeelta taisi tänään olla kaikki "terveitä", vai? Jokinenkin kävi rankkaria vetämässä.

On kyllä melkoinen helpotus, ettei tarvitse enää Jyväskylään lähteä.
pwraa
09/04/2016
Vika rankkari taaksepäin selkeästi. Siitä ei oo epäselvyyttä. Parempi voitti, Happee hyyty kolmannessa erässä täysin. Kaukolla ois ollut paikka tehdä 5-2 pilkusta ja se ois voinut ratkaista pelin....mut jos ei tee, niin kaveri tekee näissä peleissä.
Kalkun Murehtija
09/04/2016
Video kuvattu takaviistosta. Tuomari katsoo asiaa ihan vierestä. Turha syyttää tuomareita, tuosta kohdasta pystyy vuorenvarmasti sanomaan meneekö pallo taaksepäin tuossa rankkarissa.

Ymmärrän kyllä vitutuksen, kun finaalista tippuu. Muita rankkareita en ole nähnyt tuosta rl-kisasta.
Tuomarifarssi
09/04/2016
Pitää kyllä kehua Tuomalaa tässä otteluparissa. Nuori pelaaja jolla heikko kausi runkosarjassa ja välierissä kolmeen peliin yli 90 torjuntaprosentti. Massiivinen nosto tasossa kauden tärkeimpiin peleihin ja ehdottomasti kuuluisi saada enemmän arvostusta. Harmittaa tällainen lopetus sarjalle, mutta Happeelle tuli kuitenkin pudotuspeleistä muutamia positiivisia asioita esille, kuten Liikasen ja nuorien pelaajien nouseminen pelaavaan kokoonpanoon ja varteenotettavat näytöt heiltä. Vaikuttaa hyvältä ensi kautta varten, saa nähdä kumpi maalivahdista aloittaa ensi syksynä.
ohoh
09/04/2016
Nyt jää enää kysymykseksi, antaako Pajukoski Olkkosen nostaa pokaalin ensimmäisenä. Sählyn oma Raymond Bourque!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.