Kyseenalainen rankkari ratkaisi Tapiolassa – Esport Oilers Classicin seuraksi Superfinaaliin

Kesken kauden Oilersiin liittynyt Markus Olkkonen on ollut huimassa vireessä. Tänään kaksi maalia päätöserässä ja onnistunut rankkari. Kuva: Esa Jokinen

Kesken kauden Oilersiin liittynyt Markus Olkkonen on ollut huimassa vireessä. Tänään kaksi maalia päätöserässä ja onnistunut rankkari. Kuva: Esa Jokinen
Kesken kauden Oilersiin liittynyt Markus Olkkonen on ollut huimassa vireessä. Tänään kaksi maalia päätöserässä ja onnistunut rankkari. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers pelaa Tampereen Classicia vastaan ensi viikon lauantain Superfinaalissa Hartwall Arenalla. Asia varmistui, kun Happee kaatui kuudennessa välierässä rankkarikilpailun jälkeen 5-4.

Avauserässä Happee siirtyi johtoon, kun Petri Kauko ja Veli-Matti Hynynen sahasivat paikan jälkimmäiselle, ja pallo löysi tiensä ohi Oilers-maalivahti Joonas Kaltiaisen. Kakkosperiodissa espoolaiset tasoittivat Patrick Wardin osumalla, mutta hirvipaidat siirtyivät jälleen johtoon Janne Hoikkasen osuttua.

Matias Kaartinen taituroi Happeen maalialuerikkomusta seuranneen rankkarin sisään, mutta tämäkään tasatilanne ei kauaa kestänyt Eemil Ukkosen ammuttua vieraat jälleen johtoon. Hynysen toisella maalilla Happee meni johtoon 2-4, ja joukkueella oli sauma mennä jo kolmen maalin johtoon rankkarista, mutta kapteeni Kauko epäonnistui.

Oilers tuli päätöserässä taas Markus Olkkosen maalilla maalin päähän, ja ajassa 52.43 Oilers kampesi jo tasoihin, kun Markus Bollström syötti jälleen ja Olkkonen nosti rystyltä illan toisen maalinsa. Peli eteni jatkoajalle tilanteessa 4-4, mutta jatkoajalla ei ratkaisua nähty.

Rankkarikisassa Happeen Peter Kotilainen ja Jonne Junkkarinen onnistuivat, mutta kun espoolaisilta onnistuivat niin Jesperi Lindfors, Olkkonen kuin myös ratkaisevana ampujana Bollström, Oilers pääsi juhlimaan ensimmäistä finaalipaikkaa sitten kevään 2006. Bollströmin maali näytti hidastuksen perusteella menneen taaksepäin, ja tilanne herättikin välittömästi voimakasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Happeen Peter Kotilaiselle tuomittiin myös pelin päätyttyä punainen kortti.

Kolme rangaistuslaukauskisaa pudotuspeleissä hävinnyt ja kauden kaikki kahdeksan vierasotteluaan pääkaupunkiseudulla ilman voittoa pelannut Happee pelaa pronssista Viikinkejä vastaan, ja tuo ottelu on tiettävästi ohjelmassa jo huomenna lauantaina Jyväskylässä.

Pääkallo.fi kertoo ottelusta lisää illan mittaan.

Ottelutilastot

Kyseinen rankkari näkyy oheisessa twiitissä.

37 comments

  1. Kiitos Salibandyliitto kun haluatte peluuttaa pääkaunkiseudun seuroja finaalissa! Naurettavaa tuomaritoimintaa?

  2. Katellaan sitten tarkemmin, kun näkee kaikki rankit. Huhut kertoo, että Happeella mennyt myös joku taaksepäin. Mun mielipide, nää pikkasen taaksepäin menevät pitääkin hyväksyä!

  3. Usein se vaan menee niin, että parempi voittaa. Ja olihan Happeella jatkoajalla 10 minuuttia aikaa voittaa ottelu.

    Jyväskylässä voidaan mennä peilin eteen kyselemään, että miksei pelata finaalissa.

  4. Näytelmäkaartini on aikalailla valmis. Enää puuttuu yksi päätähti, Santeri Lindfors. Toivottavasti näen hänen parhaat näyttönsä Superfinaalissa, kausi on ollut lupaava! Seuraavaksi Kurren perässä Enkelten Kaupunkiin. Hyvä Oilers!

  5. Jos hylätään molempien taaksepäin menneet rankkarit niin kummalle jää enemmän hyväksyttyjä?

  6. Kaikki yli 2,5 cm taaksepäin huutelijat: kunnioittakaa tulostaulua!

    Ihanaa että välierät jo nostattaa tunteita, ja kaikki sit areenalle 16.4. nostaan kattoo! #raisetheroof

  7. miksei kauko ja kotilainen pitäny mökää happeen pelaajan taaksepäin vedosta?

  8. Ja nyt enään Tampereen ylpeät kumoon niin se on siinä. Saadaan taas nääsville hiljaiseksi!

  9. Ainoa asia mikä hävettää on tuomarit! En kehtais enää halleilla näyttäytyy tuon jälkee… Nyt jotain järkee liitto noihi sääntöihi että rankkarit on joku ratkaiseva tekijä tämmösis peleis. Ylipäätää rankkarit maailman typerin idea ratkoa joukkuelajia.. Nyt niitä valoja tauluu liitto…

  10. Junkkarisen pilkku meni myös taaksepäin, joten sinänsä tasan meni virheet. Tuomarit olivat kyllä koko pelin läpi luvattoman heikkoja sitä ei köy kiistäminen. Mut jokatapauksessa oikea jengi voitti, camaan Oilers!!!

    Niin ja peter kotilaiselle voisi joku suositella hyvää terapeuttia. Heitti mailansa melkein omaa jengiläistä päähän raivotessaan, go peter…

  11. hiljaseksi saamiseen Espoo tarvii hiukan apuja myös Lappeenrannasta.Ekat superfinaalit ja molemmissa edustus mansesta ei paha

  12. Jes! Saadaan sähly pleijareiden aikaan toista kertaa valtamediaan. Ensimmäinen Kantosen letti ja toinen tuomarifarssi! Joku paikallaolija vois julkasta KotilaisPeten palautteen tuomareille? 😀 Pakkohan se oli lätkästä punanen, kun tajusivat itekkin, että vihkoon meno ja huolella

  13. Happee antoi kunnon vastuksen tänään, tasainen sarja jonka Oilers vei 4-2 eli kuitenkin selvä voitto!
    Urhelullinen ratkaisu olisi että pelataan ratkaisuun asti, sääntöihin muutos jo ensi kaudelle,
    Tappio sattuu mutta vain toinen voi voittaa. Happee oli muuten hyvä vastustaja ja hyvä häviäjä mutta tämän Peter Kotilasen lapselliset ”itkupotkraivarit” eivät kuulu urheiluun. Pitäisikö jonkun ammattilaisen auttaa tätä muuten lahjakasta nuorta miestä!

  14. Jännittävä peli oli jossa Happee taas lopetti pelaamisen tasollaan. Rankkarit on tyhmä tapa ratkaista peli. Nytkin kaksi rankkua taaksepäin. Tuomarit ei kyllä onnistunut muutenkaan kovin hyvin. Sisäänlyönnit väärin suuntiin. Happeen samaa rankku verrattuna jatkoajan tilanteeseen, josta ei uskallettu antaa oilersille rankkua. Tasainen ottelupari oli, jossa tiukassa paikassa Espoolaisilla kesti pää paremmin. Hienoa viihdettä.

  15. Lätkäskää nyt joku pääkallosta se Junkkarisen rankku tähän perään, niin katellaan oikein huolella meneekö sekin taaksepäin!!

  16. Aivan turhaa spekulointia menikö tuo ratkaiseva rankki taakkepäin vai ei. Näkeehän tuosta kaikki että Bollströmillä on tilaa ampua pallo maalìn vei sitten eteen tai taakse. Happeen veskari on jo aivan kuutamolla tilanteesta.

  17. Turha tosta on enää pulttia ottaa täähän on vaan sählyy vai miten se meni? Olis ihan toine juttu jos olis potkupalloa joka on elämää tärkeämpää tai MM95 lätkässä. Paskasta asiaan.
    Äkkikuolemajatkoaika ja rankkarit pois tällaisista kekkereistä. Tämän tilalle 20minuutin jatkoerät jotka jaksoitetaan esim. neljään 5 minuutin jaksoon. Kun 5 minuutin jakso täyttyy ja tilanne on tasan peli jatkuu jos taas toinen joukkue johtaa ottelu loppuu. Jakson aikana saa siis tulla maaleja vaikka 10. Tällä tavalla saadaan homma paljon oikeudenmukaisemmaksi ja samalla voi myös jatkoajalla ehkä ottaa enemmän riskejä kun tietää että homma ei välttämättä aina lopu siihen yhteen päästettyyn.

  18. Toivottavasti kukaan ei oikeasti kitise tuosta tuomarivirheestä. Selkeä taaksepäinveto myös Junkkarisen rankkarissa. Aktiivisempi ja pallolisesti parempi joukkue meni finaaliin. Happee ei pudotuspelien perusteella olisi ansainnut finaalipaikkaa.

  19. Jännittävä, tasainen ottelupari. Parempi meni jatkoon. Tuomarit tekevät virheitä, mutta onnistuivat ottelusarjassa kokonaisuutena oikein hyvin.

    Näin kaikki matsit Tapiolassa, ja Happee hyytyi hieman loppua kohti. Kotilainen eittämättä lahjakkain kentällä nähty pelaaja, mutta tarvitsee vielä paljon kehitystä sekä fysiikan että mentaalipuolen suhteen. Onnea Oilersille ja tsemppiä superfinaaliin! Hieno taistelu myös Happeelta.

  20. Niin, mikä on ”pikkaisen taaksepäin” mikä pitäisi hyväksyä? Olisko kulmamitalla 20 astetta taaksepäin hyväksyttävä? Kyllä se on niin, että senttikin taaksepäin, pitäisi hylätä. Nämä on nopeita tilanteita, ja tuomarilla ei ole videoita mitä kelata jälkikäteen. Ja onko turhaa miettiä menikö taaksepäin vai ei, vaikka veskari oli pihalla. Jos menee taaksepäin, vaikka maalivahti olisi harhautettu kaukalon ulkopuolelle, pitää hylätä. Ei sääntöjä voi venyttää sillä verukkeella, että ”no ei se olis saanut torjuttua kuitenkaan.”

    Nyt meni nopea tilanne tuomareilta ohi, harmi.

  21. Millä lailla Classic on pääkaupunkiseudun joukkue? Entä NST naisissa? Käsittääkseni Superfinaalin neljästä joukkueesta on vain yksi pääkaupunkiseudulta.

  22. Olisikohan Classic nyt valmis miehissä voittamaan finaalin? Ja tätä kautta mestaruuden. Toivoisi voittoa Silli Savolaiselle ja kumppaneille:D

  23. Kaksi asiaa nosti tänään oksennuksen suuhun: Livekuvastakin erottaneen taaksepäinviennin Bollen rankkarissa ja striimausaikakauden surkein selostaja. Mikäs epeli tää oikeen on? Hieno ottelusarja Oilerssilta!

  24. Kenellä meistä on absoluuttinen näkökyky? Tuomari tekee päätöksen muutamassa sekunnin kymmenyksessä on se sitten oikea tai väärä. Tuomareita pitää arvostella kaikista pelin vihellyksistä yhteensä eikä vain viimeisestä. Jos molempien joukkueiden rankkareissa vedettiin taaksepäin niin onko 2cm:n ja 20cm:n välillä eroa? Peterille määräisin terapeuttikäyntejä ja rauhoittavia lääkkeitä ainakin tietyn hoitojakson ajan.

  25. Olihan tuo ISTV:n selostajan aivan huikea. Oli tunnetta pelissä ja selostuskopissa. Parempi joukkue voitti, mutta HERÄTYS salibandyliitto!!! Playoffit ilman rankku kisaa ja ratkaistaan nämä pelit tulevaisuudessa jatkoeränä niinkuin isoveli jääkiekossa

  26. Miettikääpä videon kuvakulma.. Näkyykö veskarinalueen raja suorana viivana. Sanokaa varmaksi vasta kun olette varmoja. Minä en pysty ainakaan tuosta sanomaan onko se lievä etuviisto vai takaviisto. Päivänselvä se ei ole, jos olisi niin olisi hylätty!

  27. Tämän episodin jälkeen kenenkään ei tarvitse ihmetellä miksi laji mielletään puuhasteluksi jossa ei ole mahdollista pelata ammattilaisena.

  28. Olitko nimimerkki HALOO!!! Ottelun tuomari tai kenties sukua hänelle?
    Kaikki muut rankkarin katsoneet nimittäin kyllä pystyvät näkemään liikkuuko pallo etu- vai takaviistoon ennen laukausta. Suosittelen näöntarkastusta ja toivon että tuollaisella hahmotuskyvyllä välttäisit autolla ajamista.

  29. Meni se myös Junkkarisella taaksepäin niin kuin Bollellakin. Urheilu on oikeudenmukaista ja parempi jatkaa. Hieno Superfinaali edessä (Y)

  30. Kiitos Happeelle todella hienosta sarjasta. Vähän jäi tietyistä asioista (Tikka, Kotilainen) hampaankoloon, mutta loistavaa viihdettä ja mukava kun oli vierasjoukkueen kannattajia paikalla pitämässä ääntä.

    Loukkaantumiset toki antoivat rutkasti tasoitusta, mutta niillä mennään ketä on. Happeelta taisi tänään olla kaikki ”terveitä”, vai? Jokinenkin kävi rankkaria vetämässä.

    On kyllä melkoinen helpotus, ettei tarvitse enää Jyväskylään lähteä.

  31. Vika rankkari taaksepäin selkeästi. Siitä ei oo epäselvyyttä. Parempi voitti, Happee hyyty kolmannessa erässä täysin. Kaukolla ois ollut paikka tehdä 5-2 pilkusta ja se ois voinut ratkaista pelin….mut jos ei tee, niin kaveri tekee näissä peleissä.

  32. Video kuvattu takaviistosta. Tuomari katsoo asiaa ihan vierestä. Turha syyttää tuomareita, tuosta kohdasta pystyy vuorenvarmasti sanomaan meneekö pallo taaksepäin tuossa rankkarissa.

    Ymmärrän kyllä vitutuksen, kun finaalista tippuu. Muita rankkareita en ole nähnyt tuosta rl-kisasta.

  33. Pitää kyllä kehua Tuomalaa tässä otteluparissa. Nuori pelaaja jolla heikko kausi runkosarjassa ja välierissä kolmeen peliin yli 90 torjuntaprosentti. Massiivinen nosto tasossa kauden tärkeimpiin peleihin ja ehdottomasti kuuluisi saada enemmän arvostusta. Harmittaa tällainen lopetus sarjalle, mutta Happeelle tuli kuitenkin pudotuspeleistä muutamia positiivisia asioita esille, kuten Liikasen ja nuorien pelaajien nouseminen pelaavaan kokoonpanoon ja varteenotettavat näytöt heiltä. Vaikuttaa hyvältä ensi kautta varten, saa nähdä kumpi maalivahdista aloittaa ensi syksynä.

  34. Nyt jää enää kysymykseksi, antaako Pajukoski Olkkosen nostaa pokaalin ensimmäisenä. Sählyn oma Raymond Bourque!