Liigat

Ruotsalaisjoukkue imee suomalaistähtiä – maajoukkuehyökkääjä tuorein kiinnitys

06.04.
2016
2 Kommenttia
1
Liigat
Jami Manninen (nro 81) palloilee ensi kaudella Ruotsissa. Kuva: IFF

Jami Manninen (nro 81) palloilee ensi kaudella Ruotsissa. Kuva: IFF

Ruotsin Superliiga-joukkue FC Helsingborgista on viime vuosina muodostunut länsinaapurin pääsarjan ”suomalaisjoukkue”. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Helsingborgin haaviin on tarttunut jälleen uusi suomalaispelaaja.

Jami Manninen siirtyy Sveitsin liigajoukkue Wiler-Ersigenistä Helsingborgin riveihin. Manninen ehti edustaa yhden kauden ajan Wileriä, jonne hän siirtyi Happeesta. Suomessa Manninen on edustanut Happeen lisäksi myös Classicia.

Vuonna 1987 syntyneen Mannisen siirron Helsingborgiin vahvisti Pääkallo.fi:lle Helsingborgin urheilujohtaja Juha Kivilehto. Seurajohtohommien lisäksi Suomen maajoukkuepuolustaja Kivilehto myös pelaa Helsingborgin joukkueessa.

Mannisen päättynyt kausi oli ainakin joukkueen tasolla pettymys. Kestomenestyjä Wiler lähti yllättäen laulukuoroon puolivälierissä maajoukkuehyökkääjän niin ikään aiemmin edustamaa Alligator Malansia vastaan. Esa Jussilan luotsaama Malans oli niukasti parempi voitoin 4–3.

Tehopisteitä Manniselle toki kertyi tutun mukavasti. Runkosarjassa hän nakutti tehot 23+20=43 ollen koko sarjan kuudenneksi paras pistemies, ja pudotuspeleissäkin hän ehti kerätä tehot 4+4=8.

Helsingborgissa pelasi tällä kaudella neljä suomalaista: Jani Kukkola, Juha Kivilehto, Mika Moilanen ja Asser Jääskeläinen. Kuva: perwiklund.se

Helsingborgissa pelasi tällä kaudella neljä suomalaista: Jani Kukkola, Juha Kivilehto, Mika Moilanen ja Asser Jääskeläinen. Kuva: perwiklund.se

Toistaiseksi viimeisellä Salibandyliiga-kaudellaan (2014–2015) Manninen oli hurjassa vedossa. Manninen takoi Happeen paidassa runkosarjassa 68 tehopistettä voittaen pistepörssin ylivoimaisesti.

Manninen saa suomalaisista ensi kaudella rinnalleen ainakin Kivilehdon, jolla on vielä vuosi pelaajasopimusta jäljellä Helsingborgin kanssa. Sentteri Jani Kukkolan tilanne on vielä auki. Jos Kukkola pelaa Ruotsissa, niin seura on varmuudella Helsingborg. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan puolestaan Asser Jääskeläinen ja Mika Moilanen eivät jatka Helsingborgissa.

Helsingborgin tie tyssäsi tällä kaudella Wilerin tavoin puolivälierissä. Storvreta lähetti Helsingborgin kesälomille voitoin 4–1.

Lue myös:
Juha Kivilehto perimässä ison viran ruotsalaisseurassa – ”Voi tapahtua huomenna tai kahden vuoden päästä”
Kuka nappaa Jani Kukkolan siirtomarkkinoilta?
Suomen maajoukkueen ykkössentteri pettynyt kauteen – ”Aikamoista vuoristorataa”
Ruotsin liigan välierien ainoa suomalaispelaaja nauttii playoff-huumasta – ”Peli muuttuu säännöiltään täysin”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Slavato
06/04/2016
Erittäin mielenkiintoista nähdä Manninen Superliganissa. Aivan eri tyylin pelaaja kuin Moilanen, mutta uskoisin että Jami soveltuu hyvin myös Ruotsin liigaan.
Fyt
06/04/2016
Oikea ratkaisu. Näitä suomalaisia huippupelaajia soisi enemmänkin siirtyvän juuri Ruotsiin, Sveitsin sijaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.