Liigat

Salibandyliigan komein parta lähtee, jos mestaruus tulee

05.04.
2016
0 Kommenttia
7
Liigat
Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Tampereen Classic ja Viikingit väänsivät tiistai-iltana Tampereella välieräsarjan viidennessä ottelussa. Viikingit oli ottelussa etevämpi maalein 3-8.

Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön ja karkasi kahden maalin johtoon ensimmäisellä kympillä. Toinen erä oli maaliton, ja Viikinkien kolmannen erän tehokas ensimmäinen viisiminuuttinen oli lopulta liikaa Classicille.

Viikinkien kolmosvitjan vasempana laitana viilettävä Mikko Sipilä näki, että usko omaan tekemiseen, ja maltti avittivat tänään Viikinkejä ryöstöretken onnistumisen suhteen.

– Niillä vaikeilla hetkillä uskottiin meidän omaan juttuun. Tuli pitkiä jaksoja, joissa oltiin vähän purjeessa, mutta maltettiin puolustaa tällä kertaa sisältä ja nöyrästi. Maalivahti (Santtu Strandberg) pelasi toki huikean ottelun tänään. Pallollista peliä meidän pitää parantaa aika paljon tästä eteenpäin seuraavaan peliin. Joka tapauksessa, tämä oli ryöstö, kertoi Sipilä Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen.

Kuva: Esa Takalo

Kuva: Esa Takalo

Viikingit oli Tampereella selkä seinää vasten ja tamperelaiset johtavat sarjaa edelleen lukemin 3-2. Superfinaaliin pääsy vaatii joukkueelta nyt kaksi perättäistä voittoa.

– Pitää nousta sille tasolle miten pelattiin täällä viimeksi (kolmas osaottelu). Aloitettiin silloin loistavasti, mutta ei laitettu paikoista sisään. Meidän täytyy saada pidettyä se meidän kolmen kentän hyvä intensiteetti päällä, niin kyllä me sillä tavalla sitten voitetaan, arvioi Sipilä.

Sipilä ei pelannut Salibandyliigassa viime kaudella laisinkaan, vaan piti välivuotta lajista. Laitahyökkääjä on pelannut ennen tätä sesonkia viisi kautta korkeimmalla sarjatasolla. Ensimmäiset kaksi AC Hakin paidassa ja taukoa edeltäneet kolme kautta Tapanilan Erässä.

Kaikkiaan 128 runkosarjan ottelussa on syntynyt tehopisteet 44+62 ennen tätä kautta. Tämän kauden runkosarjassa pisteitä kertyi 5+6, mutta pudotuspeleissä ollaan jo lähes samoissa lukemissa pistein 2+5. Pudotuspelien teholukemat ovat siinäkin mielessä kovat, että ennen tätä kautta pudotuspelitehot olivat yhdeksässä pelissä 1+0. Tiistaina Sipilä maalasi kertaalleen ja syötti yhden maalin. Miehen itsensä mukaan vuoden tauko teki erittäin hyvää.

– Uran jatko oli silloin kaksi vuotta sitten auki. Oli muutamia vaihtoehtoja ja oma halu lähteä pelaamaan ulkomaillekin. Tuli sellainen vaihtoehto eteen, että lähtisin ihan vain kiertelemään ja harrastelemaan hiukan kauemmas ulkomaille – ja sen tilaisuuden käytin.

– Välivuoden jälkeen meni ehkä jouluun asti, että pääsi pelirytmiin mukaan. Jälkikäteen ajatellen se välivuoden jälkeinen into salibandyn suhteen oli sapatin isoin anti lajin kannalta. Tässä on jaksanut koko ajan painaa ylimääräisiä treenejä, ja on sitä kautta päässyt tähän pisteeseen. Se oli hyvä vuosi, muisteli Sipilä.

Kuva: Esa Takalo

Kuva: Esa Takalo

Jos Sipilää ei vielä ulkonäöltä tunne, niin kannattaa seurata Viikinkien joukkueesta sitä miestä, jolla on kaikkein muhkein parta.

– Suurinpiirtein kauden alusta asti olen kasvattanut. Ehkä syyskuun puolen välin tienoilta, pohti Sipilä.

Mistä idea tähän kasvatusprojektiin sai alkunsa?
– Mitään erityistä syytä ei ole. Lähti ensin sillä ajatuksella, että kasvatan jouluun asti ja on pukinparta. Tulos olikin sen verran komea, että pitää sitä ainakin kauden loppuun saakka kasvattaa.

Olisiko esimerkiksi mestaruus käypä syy leikata parta pois?
– Jos on kulta kaulassa, niin kyllä sen voi leikata. Katsotaan nyt kun kesä tulee, niin se on aika kuuma. Ehkä silloin siis lähtee viimeistään, naurahti Sipilä.

Linkit:
Tampereella jälleen hurja välieräkamppailu – Viikingit siirsi ratkaisua
Ottelutilastot
Topi Naskalin ottelukuvat
Esa Takalon ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.