Seitsemän SM-kullan valmentajavelhon yllättävä loikka: siirtyy Ruotsiin kehittämään pelaajia

Mika Ahonen ei ole mukana fuusioseura EräViikinkien toiminnassa ensi kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Mika Ahonen ei ole mukana fuusioseura EräViikinkien toiminnassa ensi kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää
Mika Ahonen ei ole mukana fuusioseura EräViikinkien toiminnassa ensi kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Jos huippusalibandyn pelaajamarkkinoilla käy perinteinen keväinen kuhina, niin liikettä on myös valmentajarintamalla. Kevään toistaiseksi mielenkiintoisin suomalainen valmentajasiirto siirtää katseet länsinaapuriin.

Pääkallo.fi:n saamien vahvistettujen tietojen mukaan SSV:n (ja Viikinkien) monivuotinen päävalmentaja Mika Ahonen, 44, luotsaa ensi kaudella Ruotsissa. ”Amun” uusi seura on suomalaisille tuttu FC Helsingborg.

Ahosen titteli on ruotsalaisittain ”talangansvarig” eli vapaasti käännettynä talenttivastaava. Ahosen päähuomio on pelaajien henkilökohtaisessa kehittämisessä koko seuran osalta. Hän vetää muun muassa seuran aamutreenejä. Ahonen on myös mukana Helsingborgin miesten Superliiga-joukkueen valmennustiimissä. Päävalmentaja hän ei ole.

Helsingborgissa palloilee suomalaispelaajista ensi kaudella ainakin Juha Kivilehto ja Jami Manninen, jonka siirrosta Sveitsistä Ruotsiin Pääkallo.fi kertoi reilu viikko sitten. Huhua myös liikkunut mahdollisista muista suomalaispelaajista ensi kauden osalta. Kivilehto toimii myös seuran urheilupäällikkönä.

Mika Ahonen ehti valmentaa SSV:tä (ja Viikinkejä) peräti kymmenen kautta. Kuva: Juhani Järvenpää
Mika Ahonen ehti valmentaa SSV:tä (ja Viikinkejä) peräti kymmenen kautta. Kuva: Juhani Järvenpää

Tällä kaudella Kivilehdon lisäksi Helsingborgin riveissä viilettivät Jani Kukkola, Asser Jääskeläinen ja Mika Moilanen, mutta trio vaihtaa maisemaa kesän aikana.

Vaikka Ahosen johtama Viikingit hyytyi tänä keväänä neljänneksi, niin hän on yksi Suomen salibandyhistorian menestyneimmistä valmentajista. Palkintokaapista löytyy yhteensä kymmenen Suomen mestaruutta, joista seitsemän on tullut päävalmentajana. Liigatasolla hän valmentanut SSV:n lisäksi VFT:tä, Oilersia ja HIFK:ta.

9 comments

  1. Olisi kyllä ollut Suomen suurimman rakennusvaiheessa minun ensimmäinen valinta, mutta onnea matkaan Amulle.

    Onko markkinoilla tarjolla meritoituneita vai pelkästään lupauksia.

  2. Kiitos AMU! Hattu pois päästä ja iso kumarrus täältä. Hyvää onnea ja matkaa kohti uusia haasteita, kaikki hyvä loppuu aikanaan ja ehkä tässä kohtaa tämä oli ihan hyvä juttu näin! Kivilehdolta pelimiehen veto, Amu on kuitenkin yksi parhaista suomalaisista valmentajista ja melkoinen velho taikomaan menestyviä joukkueita(no joo mestaruuksia ei oo tullut viime vuosina, mutta 13krt putkeen välierissä ei jätä paljoa selittelyille sijaa!)

  3. MSY: Kyllä mä sanon, että Korsman tulee olemaan mies paikallaan ja sehän on päävalmentaja sata varmasti!

  4. Toivon mukaan oikea titteli on ”talangansvarig” eikä ”talangasvarig”

  5. Korsmanilta haiskahtaa. Toivottavasti onnistuu.

    Erittäin mielenkiintoista on seurata minkälaisen joukkueen EV saa kasaan.

  6. Amuhan onkin juuri tunnettu siitä miten toimitaan ei valmiiden pelaajien kanssa?