Soittorasia ei hae Divarin sarjapaikkaa ensi kaudelle

Divarin karsinnoissa FBC Turulle hävinnyt Soittorasia ei aio hakea Divarin sarjapaikkaa ensi kaudeksi. Kuva: Antti Hänninen
Divarin karsinnoissa FBC Turulle hävinnyt Soittorasia ei aio hakea Divarin sarjapaikkaa ensi kaudeksi. Kuva: Antti Hänninen

Tamperelainen SBS Soittorasia ei aio hakea sille mahdollisesti vapautuvaa Divarin sarjapaikkaa kaudelle 2016-2017. Seura tiedotti päätöksestä kotisivuillaan.

Salibandyliitto ilmoitti 14.4, että Erän ja Viikinkien fuusion myötä Salibandyliigaan vapautuu yksi paikka. Tuota paikkaa tarjottiin liigakarsinnoissa pelanneelle Steelersille.

EräViikinkien sarjaan ilmottautumisen takaraja on 6.5. ja samaa aikarajaa sovelletaan myös niiden joukkueiden suhteen, jotka ovat saamassa niin sanottuja ylijäämäpaikkoja Salibandyliigasta tai Divarista.

Steelersin mahdollisen kabinettinousun myötä Divariin jää yksi paikka vapaaksi. Kun Soittorasia ei ota sarjapaikkaa vastaan, on seuraavana jonossa Blackbirds.

Soittorasia perusteli päätöstään sillä, että Divarin kustannukset ovat moninkertaiset kakkosdivisioonaan nähden. Joukkue jatkaa 2. divisioonassa ensi kaudella, ja pyrkii kehittämään toimintaansa siten, että nousu Divariin olisi resurssien puolesta mahdollinen pitkällä aikajänteellä.

Lue myös:
Soittorasian uutinen
Salibandyliitto teki päätöksen – Steelers saamassa vapautuvan liigapaikan

5 comments

  1. Rasiassa pelaakin pääasiassa järkimiehiä.
    Eikä toivomusjäniksiä.

  2. Järkipäätös! Jos ei rahat eikä into riitä, niin miksi puskea väkisin. Seuraavaksi punnitaan Mustarastaat.

  3. Soittorasian kotiareena ei ole riittävä minkään tason salibandyyn tilojen puolesta. Hieno jengi kuitenkin, toivottavasti kehittävät hommaa eteenpäin puuhastelutasolta.

  4. Minä ymmärrän soittorasiaa. Tuskin BB ottaa sarjapaikkaa vastaan fyrkat sielläkin loppu. Systeemi menee vinoon siinä että liitto ja liiiga ei tue joukkueita vaan lisäävät vaan vaatimuksia nousijoille. Kustannukset aivan liian kovia. Toinen asia mikä kaataa seuroja on että pelaajille jotkut seurat erehtyvät maksetaan jotain kulukorvauksia. Tämä on harrastus myös divarissa. Joten pelaajien tai niiden vanhempien on harrastus itse maksettava. Ei seurat pysty niitä millään muulla hoitamaan. Jotkut seurat maksattavat kulut tylysti junioripelaajilla. Näin se menee. – kurt oravainen

  5. Leba hinkuu divariin vaikka talous on kuralla. Toiset ymmärtää realiteetit ja toiset ei.