Juniorit

SSV juhlii B-poikien Suomen mestaruutta – ”Huikea ikäluokka”

10.04.
2016
9 Kommenttia
3
Juniorit
Kuva: Anu Roimela

Kuva: Anu Roimela

Salibandyn B-poikien (1998–1999 syntyneet) Suomen mestari kaudella 2015–2016 on selvinnyt. Kultaa juhlii helsinkiläinen SSV, joka kaatoi finaalisarjassa Classicin voitoin 2–0. Ratkaisevan toisen ottelun SSV voitti sunnuntaina Tampereella lukemin 8–6.

Runkosarjan voittanut SSV voitti puolivälierissä SB Welhot (voitoin 2–0), välierissä OLS:n (2–1) ja finaaleissa Classicin (2-0).

– Welhot tuli yllättäen vastaan, siinä pärjättiin vähän puolivaloilla. OLS olikin sitten kova vastus ja hävittiin ensimmäinen peli. Se oli hyvä herätys. Classic oli tietenkin laadukas ja hyvin taktisesti valmistautunut joukkue. Kummalle tahansa olisi voinut kääntyä molemmat finaalipelit, SSV:n valmennustiimin jäsen Lars Westermarck kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Ratkaisevassa toisessa finaalissa SSV nousi komeasti takamatkalta voittoon. Classic johti puolivälin tienoilla vielä 6–3, mutta sitten alkoi SSV:n näytös. SSV latoi toisessa erässä aikavälillä 34.35–37.33 peräti neljä osumaa. Kun Classic ei enää maalinteossa onnistunut ja SSV maalasi kertaalleen päätöserässä, niin loppunumerot kirjattiin SSV:lle 8–6.

– Tämä oli huipentuma. Krykovin Vallu (Pääkallon välihuomio: kyllä, se entinen SM-liigakiekkoilija) on valmentanut tätä ryhmää seitsemän vuotta, itse olen ollut kolme vuotta mukana. Ryhmä on hitsautunut yhteen, tullut henkisesti vahvaksi ja siitä on oikeastaan muodostunut kaveriporukka. Ja nyt tietenkin osa vanhenee B-junioreista, niin tulee turbulenssia pelaajaliikenteessä, kun SSV ja Eräkin yhdistyivät, Westermarck muotoili.

– Huikea ikäluokka on kyseessä. Pari vuotta sitten saatiin pronssia ja viime vuonna oltiin viides sarjassa. Ja nyt osui. Tämän ryhmän runko myös nosti SSV:n A-juniorit pari viikkoa sitten takaisin A:n SM-sarjaan, Westermarck jatkoi ja korosti, että B:n finaaleissa oli äärimmäisen tärkeää, että ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta.

Kuva: Outi Fagerlund

Kuva: Outi Fagerlund

Hurjimmassa pinnavireessä SSV:ltä oli sunnuntaina Niklas Laurila, joka paukutti neljä maalia. Yannick Lindroos säesti mukavasti 2+1-tehoillaan. Classicista tehokkain oli niin ikään neljä osumaa tehtaillut Aaro Helin.

Sunnuntaina kaksi syöttöpinnaa haalinut SSV-hyökkääjä Viljami Hana voitti pudotuspelien pistepörssin näytöstyyliin kirjaten seitsemässä ottelussa tehot 13+6=19. Runkosarjan pistepörssin vei Tiikerien Mikko Levänen 75 tehopisteellään.

B-nuorten SM-sarjan pronssimitalit vei Tapanilan Erä, joka voitti lauantaina OLS:n rankkarien jälkeen lukemin 7–6.

Linkit:
Ratkaisevan finaalin tilastot
Esa Takalon kuvat ratkaisevasta finaalista
B:n SM-sarjan pudotuspelien tilastot
B:n SM-sarjan runkosarjan tilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Ortopedi
10/04/2016
Taisi olla ols ssv:n kovin vastus tällä kaudella
Onnee Joensuustakin
10/04/2016
Huippusuoritus! Olitte paras joukkue. Onnee siis Joensuu Areenaltakin käsin.
Vastaus ortopedille
11/04/2016
Tais olla kyllä ols kovin jengi mitä vastaan ssv pelasi.
Keijo
11/04/2016
https://mobile.twitter.com/NasmanFI/status/719150308425928704/video/1 Kiitos classic äiti olet hyvä ihminen.
Patrik
11/04/2016
Mites se järkkärin kanssa tapahtunut välikohtaus?
Ainakin Lötjösen twiiteistä löytyy videopätkä.

Mikä se juttu on?
Jamppa
11/04/2016
Kauden suvereenisti paras joukkue voitti. Onnittelut SSV!
Viikingit
11/04/2016
Jos pelaat koko kauden ilman tappiota olet kyllä mestaruuden ansainnut.
On tää touhuu
11/04/2016
Patrik
11/04/2016
Mites se järkkärin kanssa tapahtunut välikohtaus?
Ainakin Lötjösen twiiteistä löytyy videopätkä.

Mikä se juttu on?

Eikä ollu edes järkkäri, vaan toimitsiapöydän takaalta hyökännyt noheva äiskä!?!?
Poika vois sanoo, että : Hienosti äiti!
Katsoja
11/04/2016
Onko finaalia tai edes koostettta nähtävillä jossain?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.