Maajoukkueet

Suomen naisille niukka tappio – ”Ruotsi oli tänään piirun verran parempi”

24.04.
2016
11 Kommenttia
8
Maajoukkueet
Arkistokuva: IFF

Arkistokuva: IFF

Suomen naisten salibandymaajoukkue päätti neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksensa Ruotsin Sandvikenissa niukkaan tappioon ja kakkostilaan. Maailmanmestari Ruotsi voitti Suomen viikonlopun päätösottelussa 5-4 ja sijoittui ykköseksi.

Suomen parhaat hetket osuivat avauserään, jossa kumpikin joukkue iski kolme osumaa. Ella Alangon ja Kristiina Kauppilan suoritukset kohauttivat tuhatpäistä yleisöä kun kumpikin vuorollaan siirsi nopean syötön vastaanotettuaan pallon salamana rystylle ja siirsi sen ohi maalivahti Beverly Smedenäsin. Jaana Lirkki nosti vielä erän lopulla Suomen 3-2-johtoon, mutta tauolla oltiin taas tasoissa.

Ruotsi karkasi toisessa erässä 5-3-johtoon, ja Jaana Lirkin erän lopulla kaukaa pomputtama 5-4-kavennus jäi hiukan yllättäen ottelun viimeiseksi osumaksi. Päätöserässä luukut kopsahtivat kokonaan kiinni, ja emäntien yhden maalin johto kantoi loppusummeriin saakka. Kolmas erä kulki vahvasti Ruotsin hallinnassa, mistä kertovat myös Laura Loisan 10 torjuntaa kun kollega Beverly Smedenäsin ei tarvinnut puuttua peliin kertaakaan.

Naisten päävalmentaja Lasse Kurronen totesi pelin tauottua, että Ruotsi oli tänään parempi.

– Ihan ensimmäisiä minuutteja lukuun ottamatta ensimmäinen erä oli meillä hyvin hallinnassa ja tehtiin hienolla pelillä kolme maalia. Loppua kohti peli kuitenkin karkasi puolustustaisteluksi ja välillä oltiin vähän myllyssä. Silti riittävät paikat pystyttiin luomaan, vaikka tänään ei uponnut. Ruotsi oli tänään piirun verran parempi kuten lukematkin kertovat ja ansaitsi voiton.

EFT:n ajankohta heti Superfinaalin jälkeen oli haastava turnaukseen valmistautumisen kannalta.

– Tiukka neljän päivän rypistys takana. Ajankohta ja aikataulu olivat sellaiset, että pelaajille täytyy nostaa hattua sitoutumisesta ja hienosta asenteesta.

Tapahtuma oli ensimmäinen etappi kahden vuoden matkalla kohti Slovakian MM-kisoja.

– Kokonaisuudessaan saatiin projektille hyvä startti ja tästä jatketaan kohti Eerikkilän kesäleiriä (12.-14.6.2016), jossa rinki laajenee, Kurronen summasi.

Suomen puolustaja Hanna Sipiläinen ja hyökkääjä Nina Rantala arvostettiin turnauksen tähdistökentälliseen.

Salibandya, Sandviken, Ruotsi
Naisten neljän maan EuroFloorball Tour -turnaus

Ruotsi – Suomi 5-4 (3-3, 2-1, 0-0)

1. erä: 2.02 Iza Rydfjäll (Sofia Joelsson) 1-0, 5.39 Ella Alanko (Nina Rantala) 1-1, 5.53 Kristiina Kauppila (Juuli Hakkarainen) 1-2, 16.25 Johanna Hultgren (Sara Helin) 2-2, 18.47 Jaana Lirkki (Hakkarainen) 2-3, 19.21 Sofia Joelsson (Anna Jakobsson) 3-3.
2. erä: 26.16 Sofie Andersson (Amanda Larsson) 4-3, 31.05 Isabell Krantz (Rydfjäll) 5-3, 38.57 Lirkki 5-4.
3. erä: Maaliton.

Torjunnat: Beverly Smedenäs Ruotsi 4+6+0=10, Laura Loisa Suomi 5+12+10=27.
Jäähyt: Ruotsi 0 min, Suomi 0 min.
Erotuomarit: Steffen Hojbjerg ja Jens Skrubbeltrang, Tanska.

Suomen parhaana palkittiin Laura Manninen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Miksi
24/04/2016
Manninen valittiin parhaana? Miksi?
katsoja
24/04/2016
ohhoh nyt täytyy sanoa että ei noista kujaloista ole enää mihinkään. Liekö jalat painavat vai mikä mättää, eivät näytä pärjäävän kovatasoisissa peleissä alkuunkaan. Nyt Lirkin ketjulta pirteä suoritus ja selvä tasonnosto edellisestä, varsinkin Hakkarainen-Lirkki akseli alkaa toimia, kekkonen/kauppila kuitenkin aivan onnettomia. Kehityskelpoinen kenttä,jota on pari vuotta aikaa työstää
Tiina
24/04/2016
Onneksi me suomalaiset ollaan totuttu tähän negatiivisuuteen :) ; ) Tuskin kukaan osaa odottaa mitään myönteistä palautetta - hyvä turnaus naiset!
Palaute parantaa
24/04/2016
Lirkki on saanut melko rajusti palautetta että ei riitä näytöt mihinkään. SM-kulta ja pari häkkiä Ruotsia vastaan varmaan riittää hetkeksi. Vai oisko vaan tää rakentava palaute kehittänyt pelaajaa...?
kipinän hetki
24/04/2016
Noh pari maalia ei pelasta muuten umpisurkeaa esitystä. Varsinkin jos pelaat sentterinä, pitäisi kaiketi osata vähä muutaki ku roiskia puolesta kentästä säkämaaleja. Siihen pystyy aika moni muukin. Ja jos suomenmestaruutta miettii, niin sen taisi taata vähän toiset pelaajat ;) on se vaan niin kaunista katseltavaa kun osaa pelata pelirooliansa. Ella Alanko on tästä loistoesimerkki. Että se likka on tähti!!!
lirkin puolustajalle
24/04/2016
Samaa mieltä 'Kipinän hetken' kanssa.
Täällä puolustelijat ovat aiemmin sanoneet että älkää nyt tilastoja tuijottako ja nyt pitäisi parin maalin myötä muuttaa koko näkemys ja unohtaa muu täysin avuton esiintyminen.
SM-kulta ei juu tullut Lirkin panoksella sille tiimille.
Todella, se kertoo kaiken kun vertaa Jaanan ja Ellan peliä samalla pelipaikalla. Ella on ihan siinä samassa hommassa ihan sata kertaa parempi, aivan USKOMATTOMAN hyvä, siitä tuskin kukaan voi olla eri mieltä :)
Classic haisee
25/04/2016
Hopea, Ella ja Elisa on Turusta, ketä oli Tampereelta?
opex
25/04/2016
En ole naisten peliä nähnyt, enkä muutenkaan juurikaan naisten sarja tai mj-pelejä katsellut, mutta näin sivustaseuranneena täytyy ihmetellä miksi Lirkkiä haukutaan joka helvetin ketjussa. Mitähän pahaa tyttörukka on tehnyt, että ansaitsee moisen kuran niskaansa?

Mutu on, että kyseessä ainoastaan jonkun häiriintyneen ihmisen sairas tapa purkaa omaa pahaa oloansa toisen ihmisen kustannuksella tai sitten jotain henkilökohtaista kaunaa.

Niin ja en ole Lirkki enkä edes Lappeenrannasta, vaan ihan miespuolinen Classicin kannattaja :)
S7
25/04/2016
Onhan toi Ellakin haukuttu pystyyn täällä:-). Sinällään ketä täällä ei haukuttaisi? Ella on kyllä loistava pelaaja kahteen suuntaan, tekee kovaa duunia ja pelaa todella fyysisesti, vaikkei mikään isoin pelaaja ole. Muttamutta, emmä Lirkkiäkään manais ihan alimpaan helvettiin, superissa se pelas kyllä ihan hyvin--> toki ei tuu ite seurattua näitä naisten pelejä muuten kuin majumatsit ja muut isoimmat pelit.
seppo
25/04/2016
Kujaloitahan täällä haukutaan aina, ja Eliisa Alankoa. Siinä mielessä ei ihmetytä Lirkkiin kohdistuva kritiikki, pelaahan noi kaikki edellä mainitut kuitenkin paljon sitä paremmin.
kalle
25/04/2016
Itse olen Lirkin huonosta pelistä joskus täällä jonkun kommentin heittänyt, myönnetään. Mutta aina samalla nimellä, enkä ole mielestäni kauhean häiriintynyt enkä varmasti ainakaan yhtään kaunainen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.