Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 pommittajat

30.04.
2016
16 Kommenttia
10
Liigat
Eemeli Salin ylsi Pääkallo.fi:n Pommittajat-listan vitospallille. Kuva: Topi Naskali

Eemeli Salin ylsi Pääkallo.fi:n Pommittajat-listan vitospallille. Kuva: Topi Naskali

Pääkallo.fi julkaisee kauden 2015-2016 jälkihöyryissä ison kasan erilaisia TOP 5 -listoja. Mukana on erinäisiä kategorioita miesten Salibandyliigasta, naisten Salibandyliigasta ja miesten Divarista.

Kaikkien listojen julkaisu tapahtuu lähiviikkoina. Ensimmäinen lista koskee miesten Salibandyliigaa. ”Pommittajat”-kategoriassa annetaan arvoa koville laukojille. Listalla on otettu huomioon myös muita laukaisuteknisiä seikkoja.

Jos olet listauksesta eri mieltä (hyvin todennäköistä), niin kerro oma TOP 5 -listasi kommenttiosiossa.

5. Eemeli Salin, Classic
Viime kauden päätteeksi Classiciin siirtynyt Salin oli erittäin vakuuttava läpi kauden. Vahvan härän laukaus on erittäin kova, ja se on kehittynyt vuosien myötä yhtä tarkemmaksi. Varsinkin voimakkaat kiertolaukaukset olivat myrkkyä maalivahdeille. Iski runkosarjassa 34 kaappia ja pudotuspeleissä 14. Vaikka laukaus on parantunut, niin sen suhteen on edelleen varaa parantaa.

Veli-Matti Hynynen. Kuva: Esa Jokinen

Veli-Matti Hynynen. Kuva: Esa Jokinen

4. Veli-Matti Hynynen, Happee
Hynynen on eittämättä yksi sarjan hanakampia laukojia. Voitti runkosarjan maalipörssin näytöstyyliin tehden 54 osumaa. Pudotuspeleissä maaleja syntyi 12 loukkaantumisista huolimatta. Rannelaukaus suorastaan julman tarkka ja kova. Laukoo suoraan syötöstä erinomaisesti, ja on käytännössä alati vaarallinen.

Otto Tikka. Kuva: Anssi Koskinen

Otto Tikka. Kuva: Anssi Koskinen

3. Otto Tikka, Happee
Tikan lyöntilaukaus on vuosia sitten arvostettu maailman kovimmaksi. Varsinaisia lämäreitä Tikka viljelee varsin harvoin, mutta rannelaukaus lähtee erittäin lujaa ja tarkasti vaikeammistakin asennoista. Tällä kaudella Tikka osui runkosarjassa kahdeksan kertaa, ja pudotuspeleissä kolmesti. Laukaus on silti sarjan eliittiä.

Ilari Talvitie. Kuva: Topi Naskali

Ilari Talvitie. Kuva: Topi Naskali

2. Ilari Talvitie, Oilers
Oilersin vahvan vipuvarren omaava jätti osaa laukoa erittäin lujaa. Oli tärkeä pelote varsinkin espoolaisten ylivoimapelissä. Kuten muillakin listan nimistä, niin laukaus lähtee hyvin suoraan syötöstä, ranteella tai lämärin muodossa. Liigan vahvimmaksi suitsutettu pelaaja osui runkosarjassa 14 kertaa ja pudotuspeleissä viidesti.

Mikko Leikkanen. Kuva: Esa Takalo

Mikko Leikkanen. Kuva: Esa Takalo

1. Mikko Leikkanen, Classic
Kaunein, tarkin ja eittämättä sarjan epäreiluin laukaus. Leikkanen ei jätä kaukaakaan maalivahdeille juuri mahdollisuuksia. Laukaukset ovat kovia, ja painuvat usein aivan maalin ylähyllylle. Maajoukkuerinkiin noussut Leikkanen osui runkosarjassa 23 kertaa pakin tontilta. Pudotuspeleissä syntyi kahdeksan veräjää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Säbäniilo
30/04/2016
Tapsa Kinnunen. Lähtee tolkuttoman lujaa ja kohteeseen osuessaan toimii, oli kohde sitten vastustajan nilkat tai maaliverkko
Keke
30/04/2016
Lasse Salminen, tarviiko edes perustella?
Osku
30/04/2016
Otto Tikka? Ehkä yliarvostetuin puolustaja liigassa. Ei jaksa juosta, ei kerkiä puolustamaan, ei kerkiä paljoa muutakaan. Hyvä laukaus, jonka kaikki liigaseurat jo osaa ottaa pois. Täysin hyödytön Happeelle.
Miettijä
30/04/2016
Miksi listalla ylistetään kovia laukojia jotka ei osu maaliin? Eihän sillä ole merkitystä...
S7
30/04/2016
Ykkönen meni täysin oikein!! Toki tässähän ois voinut jakaa äijät, viivapelote/hyökkääjät. Viivasta Top5 ois noussut ainakin P.Hakonen SPV
Koska lista on pommittajat, eikä maalintekijät
30/04/2016
Ei ne pommitkaan aina räjähdä
Tärkeä huomio
30/04/2016
Yhtä rouvaa katsomossa ei kiinnosta hynysen laukaus
jeba
30/04/2016
Samaa mieltä Otto Tikasta, yliarvostettu, valitettavasti.
Heh
01/05/2016
kyl mä sanon et Leikkanen ivan ylivoimanen tossa listassa.. Kaveri osuu maaliin aika kovalla prosentilla ku lähtee vetää.. Tikka aika turhaan tos listalla.. Vetää aivan liian vähän suhteessa potentiaaliin ja samoin T. Kinnunen joka ylempänä mainittu.. Kyl mä melkeen Miko Kailiala. Ja Sami Johanssonin nostasin hyvin lähelle listaa ellei jopa listalle..
Teehoo
01/05/2016
Leikkanen meni oikein
Jees
01/05/2016
Tikka yliarvostettu? Kyllä, tekee virheitä kentällä ja ei aina ihan ehdi, mutta silti Happeelle ihan helvetin tärkeä pelaaja. Näyttäs olevan pleijjareitten pakkipörssin kakkonen, syöttöpörssin 8 ja plusmiinus 10 plussalla. Nimenomaan isojen pelien pelaaja joka nostaa tasoaan tiukimmissa paikoissa.
Lakeudelta tuulee
01/05/2016
Missä Mikko Kohonen?? Kuitenki 35 kihausta runkosarjassa!
S7
01/05/2016
Lakeudelle, väitätkö sä oikeesti, että Mikolla on kova veto? Jos vaikka luetaan mitä haetaan ja kommentoidaan sitten?
Meitsi
01/05/2016
Käsittääkseni listaus ei ole top 5 maalintekijät, vaan top 5 pommittajat. Lopettakaa toi vinkuminen ja laittakaa niitä omia toppeja.
Oma top-lista
02/05/2016
Mitä omaan listaan tulee niin melko samanlainen olisi. Toki edellä mainitut Kinnunen ja Johansson omaavat myös kovan laukauksen, jolla pääsee ellei listalle niin hyvin lähelle sitä.

Tuosta listasta on kyllä sanottava, että kyllähän tuo Leikkasen kärkipaikka on ehdottomasti oikeutettu. Niin kova ja tarkka on miehen laukaus, että voisi jopa väittää epäreiluksikin.
Junnu#8
02/05/2016
Niko Juholalla on myös kova laukaus. Edellä mainittu Tapio Kinnunen ja Mikael Lax.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.