Divarit

Uskomaton loppukiri toi Jymylle jatkopaikan karsinnoissa – näistä ottelupareista ratkaistaan divarinousijat

03.04.
2016
9 Kommenttia
5
Divarit
Sinipaitainen Loimaan Leisku oli hyvin lähellä jatkopaikkaa vielä kolmannen erän viimeisen 10-minuuttisen alkaessa. Arkistokuva: Esa Haanperä

Sinipaitainen Loimaan Leisku oli hyvin lähellä jatkopaikkaa vielä kolmannen erän viimeisen 10-minuuttisen alkaessa. Arkistokuva: Esa Haanperä

Miesten Divari-karsintojen toinen kierros saatiin päätökseen sunnuntaina. Nurmon Jymy teki kovan tempun noustessaan kolmen maalin takaa voittoon viimeisellä 10-minuuttisella. Loimaan Leisku kaatui loppulukemin 9–8.

Leisku johti ratkaisevaa kolmatta kamppailua kolmannessa erässä 4–7. Kotijoukkue Jymyn aikalisä ajassa 51.56 muutti kuitenkin kaiken.

Jymy nousi rinnalle ja ohi vain vajaassa neljässä minuutissa. 8–7-osumasta vastasi tehohyökkääjä Jose Kivipelto (1+2). Leisku käytti oman aikalisänsä, mutta Lauri Lehtimäki iski voitto-osumaksi jääneen 9–7-maalin tyhjiin.

Jymy eteni voiton myötä karsintojen kolmannelle kierrokselle, jossa se kohtaa kontiolahtelaisen LeBa-96:n. Savo-Karjala-lohkon runkosarjassa toiseksi sijoittunut LeBa-96 kaatoi karsinnoissa SB Vantaan suoraan kahdessa ottelussa.

Sunnuntain toisessa ottelussa tamperelainen Soittorasia voitti kotonaan Kokkolan Nibacosin maalein 6–4. Divari-noususta se pääsee pelaamaan FBC Turkua vastaan.

Divari-karsintojen viimeisellä kierroksella on mukana kuusi joukkuetta. Paras kolmesta -systeemillä pelattavien sarjojen voittajat nousevat ensi kaudeksi Divariin.

Miesten Divari-karsinnat (ottelusarjan voitot):
SR–Nibacos 6–4 Ottelutilastot (2–1)
NJ–Leisku 9–8 Ottelutilastot (2–1)

Divari-karsintojen kolmannen kierroksen otteluparit:
NJ–LeBa-96
HIFK–Blackbirds
FBC Turku–SR

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Terhi
03/04/2016
Aika hyvin piti Pääkallon ennakot paikkaansa. Ainoastaan HIFK "yllätti" ja LeBa katkaisi sarjan jo toisessa pelissä. Muuten piti jopa ottelumäärätkin.
Nappo
03/04/2016
Toi jymy- leisku peli oli kyllä oudoin mitä oon nähny! Jymy teköö neljä ekaa maalia ja näyttää ettei leiskulla oo pelis mitää jakoa, sitte leisku piristyy ja teköö seuraavat seittemän maalia ja siinä vaihees näyttää että jymyllä ei oo enää mitää keinoa voittaa ottelua varsinki ku leiskun molari pelaa aivan maakista peliä, mut sitte aikalisä ja sen jälkee jymy teköö nopiat viis maalia ja se johto pitää:) oli kyllä mahtava peli
Terhille
03/04/2016
Jos pääkallon kaverit olisi käynyt katsomassa Hifk:n pelejä kauden aikana niin asiat ei tulisi yllätyksenä.
Jukkisb
04/04/2016
Omat veikkaukset Divariin Leba, Hifk ja Turku. Voisiko olla, ettei yhtään nousijaa tipu ensi kautena?
Takapiru
04/04/2016
Varmasti putoaa. Kyllä 1. ja 2. Divarissa on aika suuri ero.
Alamethä
04/04/2016
Leba ja Turku vievät suoraan kahdessa pelissä omat sarjansa. Etelän taisto ainoa tasainen pari.
Osku
04/04/2016
Kyllähän Leba, Hifk ja Turku näyttävät toistaiseksi varmimmilta nousijoilta, mutta, mutta. Kyse on paras kolmesta sarja (silti parempi kuin yksittäinen finaali), joten vaikka mitä voi tapahtua. Parin avainpelaajan flunssa, vatsatauti, tms. voi sekoittaa asetelmia paljonkin, varsinkin kun käsittääkseni 2. ja 3. peli pelataan peräkkäisinä päivinä. Esim. Leballa Könönen+Korpelainen tehnyt 18/30 karsinnan maaleista ja Turulla Kuikka+Järvinen 9/16. Vaikka viime kierroksella nähtiin nousuja ensimmäisen pelin tappiosta sarjan voittoon (SR ja NJ), uskon seuraavan kierroksen ensimmäisen pelin olevan ratkaisevassa asemassa divariin nousun kannalta.

Näidenkin pelien osalta tätä sarjaa voisi tiivistää alusta ja pelata nämä ratkaisevat pelit paras viidestä systeemillä. Ei se niin paljoa voi tuntua niiden seurojen budjetissa, jotka oikeasti haluavat nousta divariin.
Oskulle
04/04/2016
1 ja 2 peli pelataan peräkkäisinä päivinä (la 9.4. ja su 10.4.)
Osku
04/04/2016
Ai se oli näin päin. No miksi ratkaiseva peli (jos tarvitaan) pelataan 17.4., eli "superfinaalin" jälkeen? Ai niin, varmaan siksi, että liitto odottaa sen pelin pelaajia tulemaan 16.4. Helsinkiin katsomaan "superfinaalia". :D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.