Liigat

VeikkausTV-ennakko: Classicilla ensimmäinen sauma edetä Superfinaaliin – vieläkö Viikingeiltä löytyy lisävaihde?

05.04.
2016
2 Kommenttia
3
Liigat
Eemeli Salinin Classic on ollut potkun edellä Lauri Stenforsin Viikinkejä. Joko sarja katkeaa tiistaina? Kuva: Salibandyliiga

Eemeli Salinin Classic on ollut potkun edellä Lauri Stenforsin Viikinkejä. Joko sarja katkeaa tiistaina? Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV on jälleen paikalla, kun ottelusarjaa 3-1 johtava Classic ja Viikingit kohtaavat viidennessä välierässä Tampereella tiistai-iltana. Venyttääkö Viikingit sarjaa vielä kuudenteen peliin vierasvoitolla, vai nappaako isäntäjoukkue jo ensimmäisenä joukkueena paikan miesten Superfinaaliin?

Lähtöasetelmat:

Kun Janne Hyvönen vei Viikingit hienon kirin päätteeksi 7-8-johtoon kolmannen välierän päätöserässä Tampereella viime perjantaina, kaikki näytti helsinkiläisten kannalta erinomaiselta. Classic käänsi kuitenkin tuon kolmannen pelin kotiin rankkarikisan jälkeen 9-8, ja se oli selvästi terävämpi myös seuraavana päivänä Pasilan neljännessä välierässä voitettuaan 3-7. Tilanne on nyt siis se, että runkosarjan voittanut Classic on matkalla Superfinaaliin, ja sillä on sauma pätkäistä sarja poikki tiistain kotifestareilla.

Viikingit aloitti pelin hyvin lauantaina, mutta maalit jäivät yhteen ja Classic kiskaisi nopeasti kahdella maalilla itsensä johtoon. Viikingit ei onnistunut kahden miehen ylivoimalla, ja Classic puolestaan käytti erän lopussa oman pakkopelimahdollisuutensa. Isossa kuvassa tamperelaisten erikoistilannepelaaminen, puolustuspeli ja maalintekotehokkuus ovat helsinkiläisiä edellä, ja nuo seikat ovat johtaneet Classicin voittoihin. Lisäksi vaikka Viikingeillä on laajempaa materiaalia myös kolmanteen viisikkoon, Classicin kaksi ensimmäistä koostumusta ovat päihittäneet Viikinkien vastaavat sommitelmat, eikä Viikinkien kolmosen hyvä peli Classicin kolmosta vastaan ole riittänyt nähtyä enempään.

Viikinkien tehtävä on haastava, joskaan ei mahdoton, mutta kun otetaan huomioon, että Classic on hävinnyt vain kerran kaksi ottelua perätysten tällä kaudella, kolmen voiton ottaminen putkeen tässä kohtaa tuntuu melkoisen ylitsepääsemättömältä esteeltä. Kuudetta tai seitsemättä ottelua ei kuitenkaan kannata vielä miettiä, kun ensin olisi hoidettava tämän pelin vierasvoitto kotiin. Se onnistui runkosarjassa Tampereella, mutta läpi pudotuspelit Classic on ollut voittamaton Tampere Areenalla.

Tarkemmin edellisestä pelistä ja sen ratkaisuista voi lukea jälleen Jani Hakkaraisen kattavasta Pääkalloanalyysistä.

Kylmät ja kuumat:

Classicin mailataituri Jussi Piha teki mitä tahtoi lauantaina Pasilassa, ja sentterille kirjattiin tehot 2+2. Janne Lamminen tekaisi kakkospakkiparista 1+1 ja Sami Johansson jatkoi hyvässä vireessä samoin numeroin. Koko kakkosviisikko voitti oman pelinsä 3-0, ja Lassi Vänttinen säesti ykkösketjusta numeroin 1+2. Myös Lassi Toriseva maalilla oli erinomainen torjuen peräti 29 kertaa.

Veli-Matti Luukon kolmosketju hävisi oman pelinsä 0-1, ja koko sarjassa takkiin tasaviisikoin on tullut 2-6. Sekin riittää, kun kaksi ensimmäistä viisikkoa ovat tuollaisessa tikissä kuin nyt ovat olleet.

Viikinkien kolmosviisikko jäi lauantaina maalin pakkaselle, mutta koko sarjan plusmiinus näyttää hyvää kahden maalin verran (7-5). Ykkösketjun Tero Tiitu on nostanut tasoaan, ja edellisessä pelissä hän räppäsi kaksi osumaa.

Ylivoimapeli on tökkinyt, ja joukkue on saanut koko sarjan aikana vain kaksi ylivoimamaalia väsättyä. Myöskään alivoima ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Ykkössentteri Niclas Meyerin koko sarjan saldo on todella vaatimaton 0+1.

Yhteinen historia:

Tällä kaudella keskinäiset pelit ovat nyt Classicille 4-2, ja Viikinkien täytyy sarjaa jatkaakseen tehdä temppu, johon ainoastaan se on tällä kaudella liigassa pystynyt: voittaa Classic Tampereella. Temppu pitäisi uusia vielä sunnuntain seitsemännessä pelissä, jos joukkue mielii Superfinaaliin asti venyä.

Taistelupari:

Nico Salo, Classic – Niclas Meyer, Viikingit

Pääkallo.fi arvioi Salon ennen kauden alkua koko sarjan parhaaksi pelaajaksi, ja hyvin lähellä hän tuota titteliä on tällä kaudella ollut. Salo rytmittää peliä ja hän ymmärtää fiksuna pelaajana tehdä oikeita ratkaisuja kentän jokaisella osa-alueella. Meyer on jäänyt ykkössentterien kamppailussa kakkoseksi, ja muun muassa häneltä Viikingit kaipaa vielä enemmän. Pystyykö Meyer nostamaan tasoaan tänään ja auttamaan sitä kautta joukkuettaan?

Kokoonpanot:

Molemmilla on melko hyvä tilanne kokoonpanojen suhteen edelleen, ja isoimmilta kolhuilta on vältytty. Viikinkien Kimmo Kinnunen jatkanee syrjässä. Kokoonpanot ilmestyvät tänne tiistaina viimeistään pari tuntia ennen klo 18.30 alkavan pelin alkua.

Edelliset ottelut:

2.4. Viikingit-Classic 3-7
1.4. Classic-Viikingit 9-8 rl.
30.3. Viikingit-Classic 7-4

Arvio:

Classic on ollut pääosin tällä kaudella niin vakuuttava kotikentällään, että Viikinkien voittoon on vaikeaa uskoa. Toisaalta edellisellä Tampereen keikalla Mika Ahosen joukot onnistuivat kirimään Classicin selvän johdon umpeen, joten heikkouksiakin tamperelaisilla on. Petteri Nykky osaa psyykata Classicin oikeaan mielentilaan, ja sarjan katkaisu on jo nyt erittäin lähellä.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy tiistaina tuokio ennen ottelua, joka starttaa klo 18.30. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Classic marssii superfinaaliin - Betsarit.com
05/04/2016
[…] löytyy taas kerran tarkempi analyysi Pääkallo.fi […]
FBI
05/04/2016
Classicin ykkönen nollataan ja viedään miinuksille kun lopetetaan yritys pysyä vauhdissa mukana koko kentällä. Tänään henkinen puoli ratkaisee...
S7
05/04/2016
Sieltä jätkät nousi kuilun partaalta! Tosin sisänsä eihän toi viimeksikään ollut vierasvoitto ihan hirveen kaukana... Pasilan peli sitten oli pettymys. Mutta mutta sarja jatkuu ja Clasulla paineet kasvaa katkaista sarja! Uus ykkönen ja Hapa, ai ai, tuli ihan vanhat hyvät ajat mieleen. Eli mentiin finaaliin tai ei, niin näytetty ettei helpolla nahkaa myydä!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.