Liigat

VeikkausTV-ennakko: PSS ahtaassa raossa Tampereella – joko Classic jyrää naisten finaaliin?

06.04.
2016
2 Kommenttia
7
Liigat
Classic oli vaikeuksissa Porvoossa, mutta kotona se on ollut tällä kaudella voittamaton. Ratkeaako finaalipaikka jo keskiviikkona? Kuva: Salibandyliiga

Classic oli vaikeuksissa Porvoossa, mutta kotona se on ollut tällä kaudella voittamaton. Ratkeaako finaalipaikka jo keskiviikkona? Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV on mukana myös näyttämässä myös naisten Salibandyliigan välieriä, ja keskiviikon lähetys tulee Tampereelta otteluparin Classic-PSS kolmannesta kamppailusta. Hallitsevalla mestarilla Classicilla on mahdollisuus varmistaa jo yhdeksäs perättäinen finaalipaikka.

Lähtöasetelmat:

Kaksi ensimmäistä välierää ovat edenneet, kuten oli odotettavissakin. Ensimmäisessä pelissä Tampereella PSS hankasi vastaan toisen erän loppupuolelle asti, kunnes Salla Suomelan kaksi maalia muuttivat lukemiksi 5-1 ja Classic meni menojaan voittaen lopulta 8-4. Toinen kamppailu sunnuntaina Porvoossa oli odotetusti tiukempi, mutta rutiinilla tamperelaiset onnistuivat nipistämään voiton numeroin 1-3. Tuossa pelissä PSS:lla oli omat saumansa vaikka voittaa, mutta kun joukkue missasi esimerkiksi päätöserässä rangaistuslaukauksen, Classic onnistui pitämään pelin lopulta hallussaan.

Classic myllyttää leveällä materiaalilla ja laatua löytyy kolmeen viisikkoon. PSS onnistui tyrehdyttämään tehonaisten riehumisen Porvoossa, ja nyt sama pitäisi toistaa myös vieraskaukalossa vielä siten, että itse onnistuisi omista paikoista mahdollisimman laadukkaasti.

Kylmät ja kuumat:

Classicin Ella ja Eliisa Alanko takoivat molemmat 2+2 tauluun ensimmäisessä pelissä, ja toisessa ottelussa oli kokeneen Anne Suomalaisen vuoro osua kahdesti. Tamperelaisilla on leveyttä materiaalissa, mutta aiemmissa peleissä Sanna Salosen johtama kolmosviisikko ei ole vielä päässyt maalin makuun.

PSS:n Julia Turunen on pelannut onnistuneet pudotuspelit tehden 5+1, ja myös plusmiinus on neljä maalia plussalla. Runkosarjassa 3+2 tehnyt kokenut Kaisa Simola on jo nyt kerännyt saman saldon pudotuspelien aikana. Avainpelaajiin kuuluva Henna Uljua onnistui Tampereen pelissä tekemään ensimmäiset pisteet tälle keväälle, mutta kaikkiaan vasta yhdeksän pelaajaa on päässyt pisteille. Uusille onnistujille olisi tilaa.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat finaaleissa keväällä 2008, ja tuolloin Classic otti tittelin itselleen viiden vuoden tauon jälkeen PSS:n nenän edestä. Tuo hopeamitali on edelleen PSS:n viimeisin naisten liigassa, ja myös seurahistorian paras saavutus. Tällä kaudella Classic voitti kotonaan runkosarjassa 8-2 ja nyt välierissä siis 8-4, mutta Porvoossa voittonumerot ovat olleet niukemmat 3-4 sekä 1-3. PSS onnistui voittamaan Classicin 4-5 tammikuussa 2015 runkosarjassa, joten aivan valloittamaton linnake Tampere Areena ei porvoolaisille ole.

Taistelupari:

Nina Rantala, Classic – Henna Uljua, PSS

Harvinaista kyllä, runkosarjan piste-, maali- ja syöttöpörssin pistein 45+30 voittanut Rantala on jäänyt ilman osumia molemmissa otteluissa. Itse asiassa pisteetön peli Porvoossa oli Rantalalle koko kauden ensimmäinen, ja ennen tätä välieräsarjaa edellisen kerran hän jäi ilman maaleja myös niin ikään PSS:aa vastaan tammikuussa Porvoossa. Uljualta PSS kaipaa tehoja, mutta Kooveeta vastaan niitä ei vielä tullut. Ensimmäisessä Classic-ottelussa syntyi 1+1, mutta sunnuntaina hän epäonnistui rankkarissa päätöserässä. Minkälainen iltapuhde tällä kaksikolla on keskiviikkona luvassa?

Kokoonpanot:

Classicin Ella Alanko kannettiin Porvoossa kentältä tuskaisen näköisenä ja hänen pelikunnostaan ei ole tietoa. Muuten pahoja poissaoloja ei pitäisi kummallakaan olla. Koostumukset ilmestyvät tänne keskiviikkona viimeistään kaksi tuntia ennen peliä.

Edelliset ottelut:

3.4. PSS-Classic 1-3
2.4. Classic-PSS 8-4
22.3. Classic-Erä III 18-7

3.4. PSS-Classic 1-3
2.4. Classic-PSS 8-4
27.3. PSS-Koovee 4-3

Arvio:

PSS on todella kovan urakan edessä, mikäli se meinaa vielä sarjaa venyttää viikonlopulle. Classic ei ole hävinnyt peliäkään kotikentällä tällä kaudella, ja tuskin se sitä tekee nytkään. Paikkoja siunaantuu varmasti, ja vain joukkueen tehottomuus yhdistettynä PSS:n raivoisaan puolustustaisteluun voisi kääntää pelin vieraille.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy keskiviikkona tuokio ennen ottelua, joka starttaa klo 18.30. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Katsoja
06/04/2016
Hienoa kun salibandyn ykkösmedia huomio myös naisten liigan välierät. Salibandy onkin arvoiltaan edelläkövijä huippu- urheilussa,.
Tasapuolinen pitää olla jatkossakin, minne muuten unohtui että Happee ja Oilers pelaa myös tänään Jyväskylässä.?
Eilistä Classic- Viikingit matsia ennakoitiin hienosti, juuri näin pitääkin niin saadaan hypetystä aikaan ennen ottelua.
JooJoo
06/04/2016
Aivan, hienoa että naistenkin pelejä näytetään!
Kattokaa vaikka Kassua, voi olla viimeisiä kertoja kentällä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.