Liigat

VeikkausTV-ennakko: Tästä on aprillihassuttelu kaukana – Classic ja Viikingit taas napit vastakkain Tampereella

01.04.
2016
4 Kommenttia
4
Liigat
Keskiviikkona oli Viikinkien vuoro tuulettaa voittoa. Palaako Classic voittokantaan, vai jatkaako viikinkilaiva myötätuulessa? Kuva: Salibandyliiga

Keskiviikkona oli Viikinkien vuoro tuulettaa voittoa. Palaako Classic voittokantaan, vai jatkaako viikinkilaiva myötätuulessa? Kuva: Salibandyliiga

Classic ja Viikingit kohtaavat kolmannen Salibandyliigan välierän merkeissä aprillipäivän iltana Tampereella. Viikingit onnistui tasoittamaan sarjan keskiviikkona Pasilassa kotonaan, ja nyt onkin VeikkausTV:n kameroiden edessä mielenkiintoista nähdä, kumpi nappaa otteen itselleen kolmannessa pelissä.

Lähtöasetelmat:

Classic voitti ensimmäisen välierän viime sunnuntaina selvästi 8-3, mutta huolellisesti kotiläksynsä tehnyt Viikingit nipisti sarjan tasoihin keskiviikkona Pasilassa 7-4. Ensimmäisessä pelissä Classic liikkui ja liikutti palloa huomattavasti ”Viikkareita” etevämmin, mutta keskiviikkona tekeminen pallon kanssa oli tahmeampaa ja kokeneiden pelaajien johdolla sekä fyysisellä pelillä helsinkiläiset saivat otteen runkosarjavoittajasta. Toisen erän värikkääseen vaiheeseen saakka, jossa lukemat muuttuivat vauhdilla numeroista 0-1 lukemiin 4-4, Classic oli hyvin pelin päällä, mutta sen jälkeen Viikingit oli terävämpi jalalla ja se otti ansaitun kiinnityksen paikkaan Superfinaalissa. Lyhyesti ilmaistuna Viikingit oli edellä erikoistilanteissa, se hyökkäsi paremmin, oli tasapainoisempi, kurinalaisempi ja se oli myös parempi myös maalineduspelaamisessa.

Viikinkien ykköskentällinen jäi jälleen miinukselle (-2), mutta kakkonen (+1) ja kolmonen (+2) hoitelivat pelin lopulta kotiin. Classicin puolella ykkönen (+3) jatkoi edelleen hyvällä tasolla, mutta kakkonen (-1) ja kolmonen (-3) puolestaan jäivät pakkaselle. Classic-puolustaja Mika Savolainen kolhaisi Viikinkien Miko Kailialaa keskialueella, mutta vaikka Viikingit teki asiasta tutkintapyynnön, pelikiellon arvoiseksi temppua ei katsottu. Keskiviikon ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sekä Classic-valmentaja Petteri Nykky että Viikinkien valmennuksesta Markus Huhtimo kritisoivat sarjaa tuomaroivien Henri Heinolan ja Manu Marttisen esitystä. Perjantain peliin lähdetään siis erittäin tasaisista ja mielenkiintoisista asetelmista.

Tarkemmin keskiviikon edellisestä pelistä voi lukea jälleen Jani Hakkaraisen ansiokkaasta Pääkalloanalyysistä.

Kylmät ja kuumat:

Classicin ykkösviisikko Mikko Leikkanen-Mika Savolainen-Eemeli Salin-Nico Salo-Lassi Vänttinen jatkaa hyvässä vireessä, ja se vastasi keskiviikkona joukkueen kaikista maaleista. Vänttinen on naputellut kahteen välierään pisteet 1+4, eikä miehen huhuttu polvivamma näytä ”Familyn” onneksi paljon menoa hidastavan.

Classicin kolmosviisikon pelistä ja sen riittävyydestä tai riittämättömyydestä on puhuttu paljon. Keskiviikon ottelu toi taas noille puheille katetta, sillä -3 ei ole hyvä suoritus eräänlaiselta jarrukentältä, jonka pitäisi pystyä pelaamaan ”nollanollaa”. Peliruuhkassa kaikkia kolmea viisikkoa tarvittaisiin ja neljäs peli odottaa jo nurkan takana lauantaina, mutta minkälaista peluutusta perjantaina sitten nähdään?

Viikinkien kolmosketju on ollut timanttia, ja se hoiti leiviskänsä keskiviikkonakin moitteetta tekaisemalla kaksi maalia, joista Janne Hyvösen 5-4 jäi lopulta voittomaaliksi. Kakkosketjun Mikael Järvi ja Harri Forsten vastasivat erittäin tärkeistä 1-2- ja 2-3-kavennuksista keskiviikkona ja moninkertaisten mestareiden taisteluilmeestä näkee, että jos legendojen peliurat tähän kevääseen päättyvät, aivan kaikki jää kaukaloon vielä viimeisenä palveluksena.

Niclas Meyerin ykkösviisikko on edelleen Viikinkien ongelmakohta, ja kahden pelin yhteenlaskettu plusmiinus on nyt heikkoakin heikompi -5. Classicin ykkönen on varmasti liigan kuumin ja toki Tero Tiitu teki 1+1 keskiviikkona, mutta parempaa tulosta maajoukkuemiehiltä silti odotetaan edelleen.

Yhteinen historia:

Keskinäiset pelit tasoittuivat tämän kauden osalta nyt lukemiin 2-2, kun runkosarjassa mentiin vierasvoittoisesti ja nyt välierissä kumpikin on voittanut kotipelinsä. Molemmat tuntevat toisensa läpikotaisin, joten isoja yllätyksiä kumpikaan tuskin pystyy toiselle tarjoilemaan.

Taistelupari:

Janne Lamminen, Classic – Janne Hyvönen, Viikingit

Kaksi kentän ulkopuolella iloista veijaria, joiden silmät syttyvät tulee, kun kaukaloon astutaan ja pilli soi. Keskiviikkona kaksikon yhteenotto yltyi käsirysyn ja nyrkkitappelun välimaastoon, ja tuumaakaan ei anneta periksi jatkossakaan. ”Liekki” Lamminen menee määrätietoisesti ja kovaa voittamaan jokaista irtopalloa, ja särmikäs Rauman soturi Hyvönen maalaa, syöttää, taistelee ja tarvittaessa kamppailee hyvinkin voimakkaasti joukkueen eteen, kuten keskiviikkona nähtiin. Näitä miehiä kannattaa seurailla.

Kokoonpanot:

Molemmilla on melko hyvä tilanne kokoonpanojen suhteen. Viikinkien Kimmo Kinnunen ei ole ollut pelikuntoinen, ja Kailiala sai tälliä Savolaiselta keskiviikkona. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantaina viimeistään klo 16.30.

Edelliset ottelut:

30.3. Viikingit-Classic 7-4
27.3. Classic-Viikingit 8-3
18.3. Classic-OLS 4-3

30.3. Viikingit-Classic 7-4
27.3. Classic-Viikingit 8-3
18.3. Viikingit-SPV 3-2 ja.

Arvio:

Kummallakin on nyt tuore kokemus siitä, millä aseilla toinen on kaadettavissa. Keskiviikosta ärsyyntynyt Classic pyrkii liikuttamaan palloa ja miehiä jälleen avausottelun tapaan, ja Viikingit taas pyrkivät jatkamaan hyväksi havaitsemallaan linjalla tiiviisti omaa maalia varjellen ja tehokkaasti toista päätyä rokottaen. Kotona Tampere Areenan ”festareilla” Classic on ollut kivikova nippu, ja selvää on, että vierasryöstöön Viikingeiltä vaaditaan nappionnistuminen.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy perjantaina tuokio ennen ottelua, joka starttaa klo 18.30. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Kultakuoriainen
01/04/2016
Lienee Classicin seurahistorian toistaiseksi tärkein matsi, - jos se yhden pelin finaalisysteemi on ollut Classicin toive ?
pakkovoitto
01/04/2016
Lassikki ei siitä toivu, jos tänään häviää. Pakkovoitto.
Toivotaan
01/04/2016
Classicin puolesta toivon, että eräs heidän pelaajistaan et niittaa vastustajan pelaajaa "vahingossa" 5min arvoisesti. Vai toivoisinko Viikinkien puolesta, että kyseisen pelaajan kulho läikkyy yli. En tiedä. Ihan sama, kunhan kukaan ei loukkaannu turhissa tilanteissa ja peli säilyy tuomareiden hallinnassa niin annetaan paremman joukkueen, joka tekee enemmän maaleja voittaa ;)
Opex
01/04/2016
Nykky tehnyt hyviä muutoksia. Kakkosen peli on melkoista näpertelyä, kun Piha hautoo palloa ja yrittää jatkuvasti riskill no-look passeja. Toki Savonen ollut todella hyvä pakissa. Myös mv vaihto toivottavasti osui kohdalleen. Torisevalle lipsuu joskus ihmeellisesti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.