Liigat

VeikkausTV-ennakko: Viikingit ja Classic kuudennessa välierässä – seiskapeliin vai kättelyjonoon?

08.04.
2016
1 Kommentti
1
Liigat
Vaikka pää kainalossa joukkueensa eteen vääntävä ikisoturi ja kapteeni Mikael Järvi johdatti Viikingit vielä mukaan välieräsarjaan tiistaina. Kuva: Salibandyliiga

Vaikka pää kainalossa joukkueensa eteen vääntävä ikisoturi ja kapteeni Mikael Järvi johdatti Viikingit vielä mukaan välieräsarjaan tiistaina. Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV on tutusti paikalla, kun Viikinkien ja Classicin välinen hieno välieräsarja jatkuu perjantaina Pasilassa kuudennen ottelun merkeissä. Classicilla on toinen ottelupallo Superfinaaliin sen johtaessa sarjaa 3-2, mutta Viikingit näytti Tampereella tiistaina, että se on kaikkea muuta kuin luovuttanut.

Lähtöasetelmat:

Runkosarjan voittanut Classic on edelleen kahden voiton päässä historiansa ensimmäisestä Suomen mestaruudesta, mutta tiistainen yritys katkaista välieräsarja Viikinkejä vastaan ei onnistunut ja helsinkiläiset siirsivät sarjaa vielä ainakin tähän perjantain kuudenteen kamppailuun Pasilassa numeroin 3-8. Tiistain pelissä mentiin tasaisissa merkeissä pari erää eikä maaleja nähty kuin kolme (1-2), mutta päätöserässä Harri Forstenin tyylikäs soolomaali avasi padot. Viikingit karkasi neljän maalin karkumatkalle, eikä Classic pienestä kiristään huolimatta päässyt enää vieraiden rinnalle.

Classicin kokoonpanosta puuttui huimassa vireessä ollut hyökkääjä Sami Johansson, ja se sotki tamperelaisten pakkaa välittömästi. Petteri Nykyn joukkue ei ole saanut revittyä kolmosketjusta juuri mitään irti näissä peleissä, ja ryhmä on ollut kahden ensimmäisen viisikon varassa. Nyt kun kakkosesta vietiin tärkeä palanen pois, Classicin kone yskähteli. Maalipaikkoja joukkue sai kyllä luotua riittävästi voittoonkin asti, mutta 26 kertaa torjunut Viikinkien maalivahti Santtu Strandberg pelasi sarjan parhaan ottelunsa tärkeään paikkaan.

Olennainen osa Viikinkien voittoa olivat myös onnistuneet kokoonpanomuutokset, kun esimerkiksi Tero Tiitu tiputettiin ykkösviisikon puolustajan paikalle ja Harri Forsten sekä Mikael Järvi nostettiin ykköseen Miko Kailialan kanssa. Viikingit on ollut koko sarjan vaikeuksissa Nico Salon johtaman kivikovan Classic-ykkösen kanssa, ja nyt vihdoin ja viimein helsinkiläiset onnistuivat voittamaan oman pelinsä ”saloja” vastaan, vaikka ykkönen kaksi maalia tasakentällisin taas tekikin (2-3 = -1).

Nähtäväksi jää, millaisissa askelmerkeissä perjantain ottelua lähdetään viemään eteenpäin, ja pystyykö Viikingit jatkamaan hyvää ilmettään myös kotikaukalossa sen ollessa edelleen selkä seinää vasten. Tarkemman Pääkalloanalyysin edellisen pelin kulusta ja taktisista nyansseista tarjoilee jälleen ansiokkaasti herra Jani Hakkarainen.

Kylmät ja kuumat:

Viikinkien kokeneet Mikael Järvi, Harri Forsten ja Tero Tiitu olivat kovia, kun piti olla kova. Miko Kailiala ja Jani Hyytiäinen iskivät kaksi maalia mieheen. Janne Hyvösen johtamalla kolmosviisikolla kulkee edelleen, tiistaina tuli +2 tauluun. Maalilla Santtu Strandberg oli ilmiömäisen hyvä, ja saman vireen toivotaan viikinkileirissä jatkuvan. Niclas Meyerillä ja Roni Laasosella on pidellyt hieman hiljaisempaa edelleen.

Classicin Eemeli Salin ei hyydy, vaikka joukkue pelaisi ajoittain huonommin. Tiistaina hän oli numeroin 1+2 mukana kaikissa joukkueensa maaleissa. Jussi Pihan kakkonen oli hyvä neljännessä pelissä, mutta Johanssonin puuttuminen näkyi selvästi tiistaina, ja tuloksena oli -2. Kolmosviisikko ei vastuuta ihmeemmin saanut, mutta ei siihen oikein ole näyttöjen perusteella aihettakaan.

Yhteinen historia:

Viikingit kavensi tämän kauden keskinäiset voitot nyt lukemiin 4-3, joten otteluita on tahkottu jo seitsemän. Joukkueet tuntevat toisensa todella hyvin, ja suuria yllätyksiä kumpikaan pystyy tuskin toiselle tässä kohtaa tarjoamaan.

Taistelupari:

Santtu Strandberg, Viikingit – Lassi Toriseva, Classic

Nyt on pakko nostaa esiin maalivahdit, jotka tunnetusti sanonnan mukaan ovat puoli joukkuetta. Paremman maalivahdin joukkue yleensä voittaa, ja niin asian laita lienee perjantainakin. Molemmilla taso on sarjan aikana hieman heitellyt, ja kun Toriseva löi pöytään edellisessä Helsingin pelissä kovan näytön, tiistaina Tampereella Strandberg taasen venyi upeisiin torjuntoihin. Kokemusta tämänkaltaisista paikoista ei kummallakaan liiemmin ole, mutta kumpi pystyy kovassa paineessa tasapainoisempaan suoritukseen tällä kertaa Pasilassa?

Kokoonpanot:

Kuten todettua, Johanssonin poissaolo tylsytti ja kavensi tamperelaisten kärkeä merkittävästi. Hänen pelikunnostaan ei ole tietoa. Viikingeiltä puuttuu edelleen puolustaja Kimmo Kinnunen. Kokoonpanot ilmestyvät tänne viimeistään klo 16 eli kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Edelliset ottelut:

5.4. Classic-Viikingit 3-8
2.4. Viikingit-Classic 3-7
1.4. Classic-Viikingit 9-8 rl.

Arvio:

Viikingit selvitti pahan paikan tiistaina Tampereella, ja Classic ei onnistunut katkaisemaan sarjaa kotikentällään. Yltääkö Viikingit kokeneiden pelaajien johdolla toiseen perättäiseen voittoon, vai kykeneekö Classic yhtä kliiniseen ja tehokkaaseen reissuun kuin viimeksi Pasilassa? Salibandykansa himoitsee seitsemättä ottelua, mutta Classicilla on asiaan painava sanansa sanottavana.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy tiistaina tuokio ennen ottelua, joka starttaa klo 18.00. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
S7
08/04/2016
Kiitos Viikkarit/SSV!! Ei riittänyt nyt tänäkään vuonna finaaliin. Syksyllä sitten uudet kujeet ja nyt pääsee fanitkin kesälomille... Ai niin se pronssipeli, mutta joo sen vois olla pelaamatta...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.