Video: Tässä on kohua herättänyt taaksepäin mennyt rankkari

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kuva: Kuvakaappaus videolta.
Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Perjantaina Esport Oilersin Superfinaali-paikan ratkaissut Markus Bollströmin rangaistuslaukaus Happeeta vastaan herätti ottelun jälkeen valtavat jälkipuinnit. Videolta voi nähdä, että pallo liikkuu rankkarissa taaksepäin.

Kun rangaistuslaukauskisassa Happeen Joonas Kaasalaisen epäonnistui omassa yrityksessään, Bollström sai mahdollisuuden ottelun ratkaisuun. Erotuomarit hyväksyivät Oilers-hyökkääjän maalin, ja samalla alkoi Happeen pelaajien protestointi.

Muun muassa nuori Happee-hyökkääjä Peter Kotilainen sai ottelun päätyttyä punaisen kortin.

Ratkaiseva ja puhuttanut rankkari on katsottavissa kahdesta eri kuvakulmasta alla olevista videoista.

MARKUS BOLLSTRÖMIN FINAALIIN VIEVÄ RANKKARI !!! #salibandy #esportoilers #oilersonsalibandy #superfinaali

A video posted by Esport Oilers (@esportoilers) on

Lue myös:

Kyseenalainen rankkari ratkaisi Tapiolassa – Esport Oilers Classicin seuraksi Superfinaaliin
Raivoa pukukoppikäytävällä taaksepäin menneestä rankkarista – ”Kuka nää kakkahousut tänne valitsee?”
Oilersin ratkaisija kohurankkarista – ”Voi olla, että se meni taaksepäin”
Espoon kohurankkari herätti porua Twitterissä: ”Nukutaan ja mennään taaksepäin”

30 comments

  1. Aivan oikea tuomio! Puhdas rankkarimaali! Pitää olla aika keski-suomalaisväriset lasit jos toisin väittää.

  2. En muista koska oisin noin selvästi taaksepäin menevää rankkaria nähnyt. Liitossa on varmaan kiva tilanne. SSV-Classic -tuomarit veti vihkoon koko sarjan ja nää mälläs näin ratkaisevan. Mä luulen, et Parviainen pitää varpaatkin ristissä, et kumpi pari nyt valitaankin, ei pilaa täysin finaalia.

  3. Hyvä provo tallaaja. Mitä useemmin tän näkee niin sitä enemmän ihmettelen et miten tää on mahdollista.

  4. TV peli niin eiköhän kaivetaan naftaliinistä kiiltokuvapojat (Alakerran ja Viikki.

  5. ,,,,,,ja tuollaisella ratkaisulla Superfinaaliin,kova on systeemi mutta parempi sinne meni.Puolustamalla ei parin maalin johtoa varjella,Hyökkäyspeli lukkoon täysin vika erässä.

  6. Tämmöistä tämä on, molemmilta joukkueilta väärin vedetty rankkari ja molemmat jäivät tuomareilta huomaamatta. Tällä kertaa Oilers ansaitusti finaaliin. Ehkä salibandyssakin olisi jatkossa syytä harkita voittajien ratkomista ihan pelaamalla, rankkarit ja muu yleisöviihde sikseen ja pelit jatkoajalle niin kauaksi aikaa, että voittaja on selvillä.

  7. Ei edes ollu pahasti. Jengi ei vaan kestä Oilersin menestystä.

  8. Siellä pelataan 70min mitä lie ja silti tuomarit aina ratkasee? Happee poraa tekee koiran kepposii tikan pelaamisella kotilainen sekoilee vähän väliä. Sääntö on joo sääntö mutta mielestäni tuossakaan rankkaris ei se taaksepäin 2cm ratkaissut kyllä mitään? Vanhat peluritki poraa twitterit täytee, vaikka tuomaritki epäonnistuu välillä mutta kyllä me lajikansa ollaan niin lapsia että en ihmettele että meitä pidetään sählyn pelaajina vain.

  9. Otsikossa mainittu näkövammainenkin olisi havainnut taakse vedon, mutta eipä se ollut iso juttu tässä parissa. Vaan se oli se, että Happee ei ollut finaalin arvoinen. Kotipeleissä olisi pitänyt pitää ylivoimainen pelin hallinta eikä sulaa eka pelin tavoin. Oilers oli suoraan sanoen täys paska Jyväskylässä, ja oikea tasoero tuli noissa esiin. Ei vain riittänyt Happeella kuuppa pitää eka pelin selvää johtoa ja vieraspeleissä ei ollut munaa tappaa peliä momenteilla. Ei voi sulaa lähes kaksinumeroisista voitoista tasurinyhertämiseen. Siis kaksi jatkoaikavoittoa ja paskat
    rankut teki Lersisstä ”keskimäärin” paremman. Sillä finaaliin. Happee voi vain katsoa peiliin tässä eikä siinä itku potku raivarit auta. Loppukauden vaivannut peliesitysten epätasaisuus koitui kohtaloksi. Missä syy, valmennuksen epäammattilaisuus, loukit ja rosterin eläminen vai joukkueen kurittomuus, siinäpä pohtimista porukalle. Eli pulinat pois, tulosta tulee kunnioittaa.

  10. Classic sai just lisää faneja finaalin ajaksi. 🙂

  11. Millä eväillä lähteeseen viittaavan sukunimen omaavat pillipiiparit dumaa liigassa?

  12. Voi voi. Kieltämättä surkea päätös tällainen tuomio tälle sarjalle. Lähteenmäki, sulla oli yks homma.

  13. Ei kyl selvempää oo. Onko oikeesti noin huono taso tuomareissa?

  14. Näihin vois ottaa videotarkistuksen,koska tuomarit ei selvästikään osaa/pysty katsoa taaksepäinvientiä.Sivuttais/taaksepäinvienti ennen vetoa on niin nopea,ettei tuomari sitä välttämättä näe.

  15. Hei. Pääkallon toimitus. Laittakaa nyt se Happeen samanlainen taaksepäin mennyt rankkari tänne myös.

  16. Kiva olis nähdä.. On silti outoa ettei tota taaksevientiä ennen laukausta huomaa varsinkin sivuilta.. Näkyy varsinkin tossa Valavuoren videossa niin selvästi kuin vaan voi näkyä..
    Harmi homma, onneks en kannata kumpaakaan 🙂

  17. 4) Pelaaja syyllistyy vaaralliseen peliin mailalla. (904)
    Tähän sisältyvät hallitsemattomat mailan etu- tai takaheilautukset ja mailan nostaminen vaarallisesti tai häiritsevästi vastapelaajan pään lähelle. Tässä esimerkki säännöstä minkä vuoksi varmaan puolet maaleista pitäisi hylätä =) Katsokaapa hidastuksia pelitilannemaaleista että kuinka korkealle ne etusaatot nousee laukauksissa.lähes poikkeuksetta pään korkeudella =)

  18. Eli säännöissä ei sanota että mailan täytyy osua päähän että saisi 2 min.riittää että on ”vaarallinen” tai ”häiritsevä”..Siinähän sitten tulkitset just niinkuin haluat

  19. Käsittämätön tuomarimoka tuolla tasolla! Sattuuhan näitä aladivareissa, mutta että liigassakin…
    Olisi aika ottaa videotarkistukset käyttöön.
    Bollelle terveisiä ja onnea finaaliin. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

  20. Uusintapainoksia su Espoossa klo 18 katokset tuomarit , nyt liittomiehet töihin ja sitä VHS nauhuria räplää ja kattoo rankit uusiksi

  21. Aikamoista toimintaa tuomareilta. Savolaisen selvä taaksepäin hyväksyttiin aikaisemmin, nyt tämä. Naistenkin puolella SB-PRO hävisi toisen ottelun NST pelaajan taaksepäin viedyn (hyväksyttiin???) rankun takia. Ihmeellisiä poikia. Taso ollut surkeaa tuomareilla, enkä puhu tuomaripalkkioiden tasosta, se on ollut liiankin hyvällä tasolla jo pidemmän aikaa.

  22. Niin selvästi taaksepäin kuin vain voi mennä! Näihin voisikin ratkaisuksi koittaa seuraavia: 1. pelit pelataan ratkaisuun saakka. 2. Videotarkistus. 3. Rankkarin sääntöjä muutetaan jääkiekon suuntaan; pallo saisi mennä taaksepäin, mutta pelaaja itse ei.

  23. Vähän sama fiilis tulee, kuin poliittista keskustelua seuratessa. Aina on jossakin vikaa, aina valitetaan ja kitistään eikä koskaan tehdä asialle itse mitään.

    Miten niin on käsittämätöntä, että tällä tasolla on tämäntasoisia tuomareita? Tuomarien tasohan on juuri se mikä se on ja määräytyy aivan normaalisti kysynnän ja tarjonnan perusteella. Osa tarjonnasta karsiutuu pois varmasti myös siitä syystä, että tuomarit saavat 98% ajasta pelkää haukkumista niskaansa.

    Menkää itse tuomaroimaan ja nostamaan tuomareiden tasoa ja lopettakaa täällä ruikuttaminen.

  24. Ei se ole mitään ruikutusta jos täällä porukka kommentoi selvää taaksepäinvientiä.Ja mitäs luulet,muutetaanko sääntöjä yhden ihmisen mielipiteen perusteella?Se on totta että jos et näe rikettä et voi viheltää mutta silloin on otettava videotuomarointi käyttöön.Ei pitäisi olla vaikeeta nykyaikana.Lätkässäkin jo käytössä.

  25. Junkkarinen siirs kans taaksepäi vaikkaki vähemmän eikä kukaa ruikuta siitä. 1-1 siis tai 0-0 ne rankut ja silti oilers voitti BOOOM

  26. Se ihan sama ”valittaminen” ois alkanu jos happeen puolella ois noin käynyt että oikeasti hylätty maali hyväksytään.

  27. juu juu tottakai KAIKKI taaksepäinviennit pitää hylätä.Onko täällä muka joku väittänyt muuta ?

  28. Laittakaa siitä junkkarisen rankkarista video tänne niin päästään spekuloimaan =)