Liigat

Vielä saa lippuja Superfinaaliin – näin paljon on nyt myyty

12.04.
2016
39 Kommenttia
2
Liigat
– Tällaista tapahtumaa ei ole ole muissa urheilulajeissa. Kaksi mestaruutta ratkeaa noin kuuden tunnin sisällä. Ja ne ratkeavat yhdestä pelistä. Tämä on Suomen vuoden 2016 kovin urheilutapahtuma, Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson (oik.) hehkuttaa. Kuva: Mika Hilska

– Tällaista tapahtumaa ei ole ole muissa urheilulajeissa. Kaksi mestaruutta ratkeaa noin kuuden tunnin sisällä. Ja ne ratkeavat yhdestä pelistä. Tämä on Suomen vuoden 2016 kovin urheilutapahtuma, Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson (oik.) hehkuttaa. Kuva: Mika Hilska

Enää muutama päivä ja sitten mennään – ja isosti. Salibandyn kauan ja hartaasti odotettu Superfinaali-tapahtuma on tämän viikon lauantaina Hartwall Arenalla. Pääkallo.fi tiedusteli tuoreeltaan myytyjen lippujen määrää.

Juhani Henriksson, paljonko Superfinaaliin on myyty lippuja nyt?
– Odota, tarkistan viimeisimmän tilanteen… Pikkasen yli 8000 on nyt myyty. Eli juna puksuttaa eteenpäin. Hiiliä vielä lisää uuniin, niin toivottavasti saadaan vähintään kymppi täyteen, Henriksson vastasi Pääkallo.fi:lle tiistaina puolen päivän tienoilla.

Miesten Superfinaalissa kohtaavat Tampereen Classic ja Esport Oilers. Naisissa mestaruuden kohtalon ratkovat Classic ja Lappeenrannan NST. Naisten finaali alkaa klo 13.15 ja miesten 16.30.

Pääkallo.fi kyseli Salibandyliitosta myytyjen lippujen määrää edellisen kerran reilu viikko sitten. Silloin myytyjä oli noin 7000 kappaletta. Finaalijoukkueiden selvittyä lipunmyynti on piristymään päin.

– On tullut selkää liikehdintää joukkueiden selvittyä. Vauhti on kiihtynyt ja toivottavasti kiihtyy vielä lisää. Pelitapahtumiin en pysty vaikuttamaan, mutta sen voin luvata ja vannoa, että show- ja tapahtumapuolen eteen on laitettu kaikki likoon. Tulee hieno setti. Jos jollain ei mene kylmät väreet esitysten aikana, niin tarjoan kahvit, Henriksson heitti.

Superfinaalin lippujen hintahaitari on 23–69 euroa. Maksimissaan lauantain salibandytapahtumaan voi ottaa sisään noin 13000 ihmistä.

Superfinaalin esiintyjälistan voi tarkistaa tuolta. Lippuja saa lunastettua puolestaan tuolta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Hankalaa on
12/04/2016
Esiintyjäkaarti on niin turhaa, että mieluiten ostaisin lipun pelkästään peliin, joka ei taida olla mahdollista.
Mika Uila
12/04/2016
Millä mittarilla vuoden kovin urheilutapahtuma Suomessa? Lajissa jonka ratkaisevista välieristä ei viime perjantaina taidettu pahemmin tv-kuvaa näyttää valtakunnan verkossa jne.
Toisaalta toivon myös että ihmiset äänestävät jaloillaan ettei tällainen pelleily jatku enää ensi kaudella.
Mika Uilalle
12/04/2016
Samoilla linjoilla. Liiga yrittää kääntää mustaa valkoiseksi. Toki tunnelmaa tapahtumaan saadaan, mutta urheilullisesti paras seitsemästä ehdottomasti. Toiveemme taitaa olla turha, samalla pelleilyllä jatketaan ensi vuonna. Ja vetoaminen huippuesiintyjäkaartiin kuuluu samoihin vitseihin. Mutta paikalle mennään todistamaan Oilersin mestaruutta
Jonsku
12/04/2016
Aika vähän on kyllä lippuja myyty toiveisiin ja odotuksiin nähden. Esiintyjälistassa ei ole kyllä yhtäkään aidosti suosittua artistia, lista jopa vähän nolo.
Katsoja
12/04/2016
Urheilu kuitenkin edellä eli joukkueet ja pelaajat keskiöön. Vielä on riittävästi aikaa saada vaikka areena täyteen mutta aktiivinen pitää olla. Media/yleisö odottaa nyt muutakin kun Jarkko Niemisen julkistusta eli kannatta nyt takoa kun rauta on nyt kuuma.
kale
12/04/2016
kukaan ei maksa sählypelistä 69euroo :d siks varmaa alakatsomois edellee tyhjää. Kauheeta kiristystä jo yläkatsomosta 33,50kin
Vertailun vuoksi
12/04/2016
Edellisvuosien finaaleihin myytiin enemmän lippuja. Eikä liiton (=seurojen) rahaa käytetty markkinointiin tai palkintoihin ollenkaan. TV-aikaakin finaalisarjoilla saatiin enemmän. Eli aika pahasti miinuksella ollaan tämän ns. Superfinaalin kanssa.

Arvotaan nyt tämän vuoden mestarit ja palataan sitten normaaliin päiväjärjestykseen.
vertailun vuoksiko
12/04/2016
niin kumma juttu että Ruotsissa ja sveitsissä superfinaali kyllä maistuu. mahtoiskohan suurin ongelma olla se että Suomalaiset on vähän takapajusia ja kovia valittamaan..?
Taikuri
12/04/2016
Varmasti vuoden kovin urheilutapahtuma Suomessa. Hienoa päästä paikalle todistamaan pytyn nostelua ja lajin loistavaa esille tuomista.

Salibandyn potentiaali on valtava. Laji vyöryy takuuvarmasti kaikkien huulille. Tämä on ollut kaikkien aikojen kausi.

Paras seitsemästä on vanhanaikaista. Superfinaali on tähän hetkeen täydellinen ratkaisu.
Sven
12/04/2016
Ruotsissa diskuteeraavat siirtymistä finaalisarjaan. Konsensus päätöksestä alkaa kypsymään.

Mikä ihmeen Superfinaali, mitä superia siinä on. Siellä sun täällä jankutetaan salibandyn saamasta vähäisestä julkisuudesta. Kahden tasaväkisen finalistin finaalisarjalla on mahdollisuus saada enemmän media-aikaa ja pidemmällä aikajänteellä kuin tällä kertalaukaisulla.
missä markkinointi?
12/04/2016
Miten tätä on mainostettu ei-sählyihmisille? Teeveessä en ole nähnyt yhtään mainosta, eikä katukuvassakaan ole näkynyt. Ainoastaan facebookissa ja sielläkin sun täytyy seurata salibandyliigaa jotta pääset kärryille että superfinaali on tulossa. Luulis et oltais satsattu vähän enemmän...
super
12/04/2016
Aivan surkeat perustelut näillä superfinaalin puoltajilla. Itse mestaruus on arvontaan verrattavissa, ei arvoa aikaisempiin mestaruuksiin. Tuotot paremmat paras seitsemästä finaalissa, ne ihmiset ostavat makkarat ja kahvit moneen kertaan ja liiton kulut pienet. Oikein markkinoituna laji esillä hyvin pari viikkoa. Joten puoltajat, älkää puhuko paskaa. Tämä kriittinen viesti varmaan taas sensuroidaan.
Puolesta puhuja
12/04/2016
Arvostelijat eivät tiedä mistä puhuvat? Onko kukaan heistä ollut Glubenissa tai Prahan areenalla kun vastaavat finalit on jo vuosia järjestetty siellä, tuskin koska näissä paikalla olleena voin sanoa että puhutaan aivan erillaisesta tapahtumasta kun esim. Jyväskylän jäähallin fiinaalista minkä olen myös kokenut.
Areena tapahtumat ovat aina spektaalin omaisia elämyksiä joissa tunelma nousee kattoon ja jää varmasti sekä pelaajien että yleisön mieleen elämyksenä.
Tälläinen tapahtuma on nyt lauantaina ja kannattaa kokea se paikan päällä.
Kitisijät voivat katsoa tv:n kautta ja arvostella vaikka peliä kun oma suosikki ei sinne päässyt.
puolesta puhujalle
12/04/2016
Kun nyt mainitsit nuo tapahtumat, voin kertoa että kokemusta niistä löytyy mutta miksi olen kanssasi eri mieltä jo pelkästään mestaruuden arvosta.
Mika Uila
12/04/2016
"Paras seitsemästä on vanhanaikaista. Superfinaali on tähän hetkeen täydellinen ratkaisu."

Taikuri: Millä tavalla täydellinen ratkaisu? Tämänkin jutun kommentteja lukiessa huokuu se henki että juuri finaalisarjat ovat se mitä halutaan. Ilmoittaudun mielelläni seuraksesi jos käyt esittämässä tämän asian myös vaikkapa Koris- ja kiekkoliigan pomoille. :)

Joku totesi että Superfinaalista valittaa vain ne joiden suosikki ei finaaleissa esiinny. Eikö Superfinaalin ajatus juuri ollut se että saadaan koko salibandyväki samaan paikkaan päättämään kausi? Ristiriitaista mielestäni.
Kyllähän sekin jostain kertoo että neljä päivää ennen H-hetkeä n. 5000 lippua on myymättä.
ET soittaa kotiin
12/04/2016
5000 myymättä, ei 8000 myytyä. Ihanan suomalaista.
Haha
12/04/2016
Kerrasta poikki tyylisen finaalin mestaruus arvontaan verrattavissa? Juuuh futiksen mm, super bowl, ucl jnejne mestaruudet vissiin kanssa arvottomia :DDD

Uskomattoman muutoshaluttomia ja takapajuisia ihmisiä täällä säbäskenessäkin näköjään riittää
Osku
12/04/2016
Aika hyvä pointti toi "Missä markkinointi?" kysymys siitä, että minkä tyyppisellä markkinoinnilla niitä ei-sählytyyppejän on houkuteltu mukaan? Väliaikaesiintyjilläkön? (*tirsk*). Entä millä tavalla määritetään onko tämä superfinaali jatkamisen arvoinen? Riittääkö että halli on melkein täynnä laiskasti kannustavia ilmaiseksi sisäänpääseviä sponsorien ja yhteistyökumppanien edustajia, vai onko olemassa joitain oikeasti konkreettisia mittareita. Pelkään, että kävi miten kävi, tämä oli liiton mielestä menestys ja tätä jatketaan ainakin seuraavan 4 vuotta.
Huuhaa
12/04/2016
Muistakaas ny se #posinkautta. Ihanaa!!! Divarin viidessä finaalissa oli enemmän katsojia, kuin nyt on myyty "super"finaaliin....
Osku
12/04/2016
Joo, posin kautta ehdottomasti. Muutenhan me, erimieltä olevat, ollaan omaan pesään kusijoita liiton mielestä
truth
12/04/2016
Tämän palstan nimettömät ilmaisevat todelliset ajatukset ja twitterissä ja täällä nimellä kirjoittavat eivät paljasta todellisia ajatuksiaan mutta onhan se hienoa kirjoittaa nimellään...
Meitsi
13/04/2016
Enempää superfinaaliin kantaa ottamatta voin kertoa, että näin pienen ja nuoren lajin kohdalla ei kannattaisi ahnehtia lippujen hinnan kanssa. 30-40 on mun kipuraja sählypeliin.
vahva
13/04/2016
taitaa mm. yleisurheilun sm kisoissa ratketa useampi suomenmestarus kuuden tunnin aikana ja tapahtumanakin on pikkasen isompi kuin superfinaali säbässä.
Jari
13/04/2016
Ruotsissa vastaava tapahtuma naisten ja miesten otteluun 10€ lippu...
Areeenalla lauantaina
13/04/2016
Salibandyssä omat kannatta ovat sen vahvuus ja samalla kasvun hidaste omalla vähättelyllään esimerkiksi superfinaalia kohtaan.
Lentopallon, korksen ja yleisurheilun päättäjät ovat kateellisia salibandyn kasvusta suuremmissa kaupungeissa missä heidän kannatus on hiipunut 2000 luvulla.
Superfinaali on suurin yksittäinen palloilutapahtuma kotimaisessa urheilussa 2016. Toiseksi suurin on Helsingin IFK: n loppuunmyyty finaali, 8200 katsojaa.

Kun salibandy on nyt saavuttanut tämän aseman niin voihan sitä vähän juhlia yhdessä areenalla, puitteet ainakin antavat siihen hyvän mahdollisuuden.
Toivotaan että areenalla törmää myös kaikkien ikäluokkien sankareihin jotka ovat jo voittaneet mestaruuksia tänä vuonna, ja legendapelaajiin vuosien varrella.
Vielä on neljä päivää aikaa varmistaa että areena myydään loppuun, se olisi parasta meille kaikille jotka tekevät töitä lajin parissa.
Finaalijoukkueiden pelaajia ei ole vielä esitelty medialle, toivottasti tämäkin on yhtä suuri mediatapahtuma kuten Niemisen hieno esittely maanantaina?
S7
13/04/2016
Mä oon sitä mieltä, että superfinaali on hyvä juttu. Enpä usko, että jos haetaan uusia faneja, niin näin alkuun kukaan jaksais katella paras 7 sarjaa. Ehkä tsäkällä jaksavat ton yhen matsin katella... Mutta sitten täysin samaa mieltä lipun hinnoista(liput ostettu joskus syksyllä, mutta enpä silloin miettinyt hirveesti)--> ei jumalauta tätä suomalaista ajattelua, että kaikesta nyhdetään hirveitä summia! Jos nyt ajattelis 4 lapsinen perhe tohon alakatsomoon, hintaa 280€+mitä kuluu paikan päällä. Ei nyt ihan jokainen lähe tohon leikkiin, ainakaan näin "uudessa" lajissa.

Ja jos halutaan kasvaa, niin eihän noista nettilähetyksistä ole lähes mitään iloa muille kuin kaltaisilleni niiloille. Tuskin random katsojat hommailee 3 eri nettifirmaa, minkä kautta matseja voi katella. Muutenkin toi systeemi melkoinen, kun on fanseatia, istv.tä ja veikkaustv:tä. Toki parempi kuin ei mitään. Ja ilmeisesti mitään oikeaa telkkaria ei tää laji vielä kiinnosta pätkääkään... No toki eipä niitä taida muutkaan palloilulajit kiinnostaa, koris/käsis/lentis, lätkä ainut poikkeus... Eli duuniahan tässä ois eessää, sinällään mun onni, ettei oo mun duuni:-D. Täältä puskista on helppoa huudella ja olla tekemättä ite mitään :-)
Jarille
13/04/2016
Ruotsin vastaava finaalia on nyt pelattu viistoista vuotta!
Nyt ensimmäistä kertaa Tele 2 arenalla ja hakevat siellä yleisöennätystä, yli 20 000 katsojaa on tavoitteena.. Halvimmat liput voivat olla yläparvella kun ostaa ryhmälippuja n. 10€ mutta jos haluaa nähdä pelin yhtä läheltä kuten Hartwall Areenallla niin liput ovat 25 € ja siitä ylöspäin. Kannattaa tarkistaa tietonsa vaikka innebabyn sivuilta ettei levitä väärää tietoa.
Jori
13/04/2016
"Superfinaali on suurin yksittäinen palloilutapahtuma kotimaisessa urheilussa 2016. Toiseksi suurin on Helsingin IFK: n loppuunmyyty finaali, 8200 katsojaa."

Älä puhu paskaa.
TPS-Kärpät jääkiekon 6. neljännesfinaali 9009 katsojaa
TPS-Kärpät jääkiekon 2. neljännesfinaali 8726 katsojaa
Kurkku
13/04/2016
Vali vali suomalaiset negatiiviset kateelliset ihmiset. Mulla ainakin löytyy 65 eur lippuun ja kavereiltakin löytyy. Se on valintakysymys mihin eurojaan sijoittaa. Salibandy on parasta paikan päällä. Tänä vuonna mennään näin.
Follow the money
13/04/2016
Kuka vie rahat? Onko Superfinaalin järjestelyissä mukana tuttuja firmoja? Onko liitto/liiga julkaissut Superfinaalin tapahtumajärjestäjät? Pääkallokaan ei ilmeisesti ole vaivautunut asiaa kysymään? Toivottavasti kukaan päätöksentekoon osallistunut ei nyt ole busineksen puolella tapahtumaa rahastamassa.
torille
13/04/2016
On kyllä nolo tuo esiintyjälista.
Tuleekohan Kurre lauteille tapansa mukaan kolmipyörällä intiaanin asussa?
Markkinointi?
13/04/2016
Nyt oli vielä lisämyyntinä lipunmyynnin kautta saatavilla yli 100 000 potti jos areenalle saadaan yli 12 000 katsojaa!
Panostaisin kyllä vielä lisää markkinointiin ja viestintään. Riittääkö somessa viestintä pelkästään, epäilen.
Voitonjako
13/04/2016
Miten muuten tulot jaetaan, saako finaalijoukkueet kuinka suuren osuuden voitosta. Jos nyt voittoa tulisi
Meitsi
13/04/2016
Joo kyllä mullakin rahaa lippuihin olisi, mutta syy on periaatteellinen, johon joku jo tarttuikin. Koko perheen tuominen tapahtumaan on kohtuuttoman kallista ja tästä syystä pidän myös yksittäisen lipun hintaa liiallisena.
bbbb
13/04/2016
Minkä ihmeen takia finaali pitää näin aikaisin pelata? Junnusarjat pelattiin hirveellä kiireellä.... Paluu vanhaan!!! Ja heti
Kaaripallo
13/04/2016
Itse en superfinaalia kannata vaikka varmasti hieno tapahtuma onkin.. Pahin kauhuskenaario.. Muutama vuosi sitten oli finaalisarja jossa pelasi muistaakseni SSV ja SPV, en ole ihan varma. Yhdessä ottelussa jommalla kummalla joukkueella, sitäkään en muista oli iskenyt raju noro virus tai vastaava. Kuitenkin niin, että jengiltä puuttui lähes kokonaan ykkös ja kakkoskentät.. Se peli päättyi jotain 12-1, mutta sarja meni kuitenkin viiteen peliin.. En nyt sano, että näin käy, mutta mitäpä jos... Sieltä sitten vilttimiehet ja junnut superfinaaliin lätkimään, voi tulla äitiä ikävä.. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja tapahtuma on hieno, mutta aina voi yhden ottelun varaan rakennetussa tapahtumassa mennä moni asia pieleen :)
Yliampuva
13/04/2016
Oon myös samaa mieltä lippujen hinnoista, että aivan järkyttävän kalliita.. Siis henkilökohtaisesti mulle on aivan yhdentekevää ketä siellä hallissa esiintyy, koska peli se tärkein asia on. Mutta jos joku nyt kuitenkin vinkuu että pakko olla jotai "ei laji-ihmisille" nii olisivat sitten edes vähän panostaneet esiintyjiin.. Mahdollisuudet olisivat vaikka mihin mutta ahneuttaan ovat tekemässä hienosta tapahtumasta lähinnä suuren vitsin.
Arto Kilponen
14/04/2016
Itse en menisi paikalle jos Oilers ei pelaisi. Artisteista yksikään ei herätä pienintäkään kiinnostusta ja paras seitsemästä olisi ilman muuta se tapa pelata finaalisarjat.

En pidä myöskään liiton tavasta pimittää tietoa finalisteille varatuista katsomoista. Omalta osaltani tämä päättyi hyvin, sillä minulle järjestettiin liput finalistien katsomoon., josta olen todella kiitollinen

Parasta tässä Superfinaalissa on se, ettei tarvitse matkustaa minnekään älyttömän kauas montaa kertaa parin viikon sisällä.
Super
14/04/2016
Arkisen salibandyn olosuhteiltaan vielä usein pienten ja vanhojen urheiluhallien kautta aika kaukana modernista tapahtumapaikasta. Jos pääsemme kerran vuodessa juhlimaan yhdessä finaaleita hienoissa puitteissa, niin nautitaan tästä mahdollisuudesta. Voidaan sitten vaikka marraskuun pimeinä iltoina puolapuita katsoen muistella superfinaalia.
Kyllä salibandy ansaitsee paremmat hallit arkeensa ja näin on pikkuhiljaa tapahtumassa kuten on jo nyt Hämeenlinnassa ja Vantaalla.
Uusi halli on myös valmistumassa Turkuun, Jyväskylään ja mahdollisesti myös Espooseen. Helsingin olosuhteet parantuvat viimeistään kun IFK: n Garden hanke valmistuu. Tampere ansaitsee myös uuden sisäpalloiluhallin!
Viiden vuoden kuluessa on olosuhteet pelaajille ja yleisölle varmasti parantuneet kuten pelikin on kehittynyt.
Paras juhlapaikka salibandy fiinaaleihin on nyt Hartwall Arena mutta tulevaisuudessa Tampere, Turku tai Jyväskylä voi olla jopa parempi vaihtoehto.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.