Liigat

Viiden vuoden odotus ohi – Lappeenrannan NST pelaa Salibandyliigan finaalissa

06.04.
2016
28 Kommenttia
9
Liigat
Lappeenrannan NST katkaisi välieräsarjan suoraan kolmessa ottelussa. Arkistokuva: Markku Taurama

Lappeenrannan NST katkaisi välieräsarjan suoraan kolmessa ottelussa. Arkistokuva: Markku Taurama

Lappeenrannan NST selvitti tiensä naisten Salibandyliigan Superfiinaaliin kaatamalla SB-Pron kolmannessa välierässä. Vierasjoukkue kaatui Lappeenrannan Urheilutalolla lukemin 5–1. NST on viimeksi pelannut finaaleissa keväällä 2011.

Jonna Mäkelä oli jälleen lähes ohittamaton nurmijärveläisjoukkueelle. Mäkelä nollasi SB-Pron jo ensimmäisessä välierässä. Keskiviikkona hän joutui taipumaan ensimmäisen kerran vasta aivan ottelun loppuhetkillä.

Kamppailun avausmaalia saatiin odotella toisen erän viimeiselle minuutille. Tiia Ukkonen pysäytti kellot ylivoimalla aikaan 39.24 viemällä kotijoukkueen 1–0-johtoon.

SB-Pro ei kyennyt nousemaan rinnalle ja päätöserässä Juuli Hakkarainen sekä Hana Konickova kaunistelivat lukemia lappeenrantalaisille. Jaana Lirkki ja Anu Ruokonen osuivat vielä lopussa tyhjään maaliin.

NST:n naisten historian ainoa Suomen mestaruus on kaudelta 2005–2006. Uusi mahdollisuus on tarjolla 16. huhtikuuta Hartwall Areenalla pelattavassa Superfinaalissa, jolloin vastaan asettuu Tampereen Classic.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
tsiisus
06/04/2016
Tuolla materiaalilla pro tippui finaalista, uskomatonta. Taitaa valmentaja mennä vaihtoon. Aikalisäkin pari minuuttia ennen loppua, jheh?
markkinoija
06/04/2016
NST rules !
anal ysoija
06/04/2016
Kolme pointtia tästä ottelusarjasta

1. valmennus. Vastakkain ex maju valmentaja vs nykyinen maju valmentaja. NST taktisesti edellä vastustajaa koko ajan. Maajoukkueen onneksi valmennus vaihtui.

2. harjoittelu. Toinen joukkue harjoittelee 3x/vko ja toinen 5-6x/vko. Kentällä tämä näkyi selvästi.

3. Fysiikka harjoittelu. Toisessa joukkueessa rakennettu fysiikkaa koko kauden ja pelaajia testattu säännöllisesti. Toisen joukkueen kesäharjoittelu ohjelma on hieno, mutta pelaajat tekee treenit "omatoimisena".

Voidaankin heittää kysymys Quo vadis SB Pro?
Onnea NST! Ansaitusti jatkoon.
Katsoja
06/04/2016
Oli muuten aivan huikee tunnelma hallissa! Onnea NST finaalipaikasta! Ansaittu!
Tsiisus?
06/04/2016
Millä materiaalilla, en ainakaan voi sanoa että siellä olis ollut ketään staraa Pron paidassa?
Tänään näytti kentällä olevan joukko väsyneitä lampaita, NST jyräs yli ja teki mitä tahtoi viimeisen 30 minuuttia.
PRO:n turma valitettavasti oli se että jalka loppui.
Analysoijalle totuus
06/04/2016
Kun kerran tiedät noin läheisesti molempien joukkueiden harjoittelusta, kerro ihmeessä lähteesi, joiden mukaan tunnet molemmat joukkueet ja niiden harjoittelun läpikotaisin. Jos olisit sen tason tekijä, että oikeasti olisit perillä molemmista joukkueista noin tarkasti, luulisi olevan kikkeliä kommentoida jopa nimellä.

Pro oli selvästi niskan päällä kotiottelussaan ja tänään oli pitkään hallitsevampi osapuoli, jolla paremmat maalipaikat. Lopulta surkea viimeistely ja jäähyt käänsi pelin NST:lle. Siksi melkoisen härskiä väittää, että NST olisi ollut taktisesti selvästi edellä, koska kokonaisuutena pelillisesti pari oli todella tasainen. Enkä sanoisi, että NST olisi millään tavalla fysiikallaan loistanut. Molemmat joukkueet varmasti treenanneet hyvin. Veskaripeliinkään ei ratkennut, sillä molemmat häkkipäät seisoivat päällään lähes läpi sarjan. Sen sijaan finaalipaikka ratkesi maalintekoon, ja siinä NST oli tällä kertaa terävämpi.
Totuus
06/04/2016
No sitte ei varmaa nähty samaa peliä, Pro-värilasit pois päästä vaan reippaasti siellä, pettynyt saa ja voi olla mut eihän se tänään menny yhtään noin. Jalka loppui täysin Pro:lla, valmennus keskittyi pelin tärkeimmillä hetkillä itkemään tuomareille jotka kyllä yhtä kujalla kuin Kujalat :)
Nimimerkki
06/04/2016
Kyllä tänään NST oli hallitsevampi joukkue lähes koko pelin, loppua kohti maalien muodossa vielä selvemmin. NST vanhat "sotaratsut" mäkelä, ukkonen ym. oli pron maajoukkue pelaaajia selvästi edellä.
hellu
06/04/2016
Hakkarainen oli kyl hyvä. Mut sehän palkittiinkin parhaana. Hakkaraiselta löytyy kyllä sellasta mitä monelta muulta NST:n hyökkäyspään tyypiltä ei löydy. Hyvä hyvä! Karjalainen kanssa näkyvä hahmo!
nulikka
06/04/2016
Kyllä NST ja Classic olivat tällä kaudella selvästi tasapainoisimmat joukkueet. Pro ei saanut riittävän hyvin paikattua parin viime kauden pelaajasiirtoja, etunenässä Wikman, Kippilä ja Manninen. Mestaruuskauden kaltaista pelin rytmittämistä ei ole näkynyt, vaan pitkät hyökkäykset ja pallolla puolustaminen muita kärkijoukkueita vastaan ovat loistaneet poissaolollaan. Tulevaa finaalia odotan mielenkiinnolla. Etenkin Mäkelä on ollut Ruotsin ja MM-kisojen yksittäisissä finaaleissa jäätävän hyvä. Clasu lähtee silti ennakkosuosikkina minun papereissa.
klässik
06/04/2016
Mäkelä on huikea ja NST:llä on hyviä pakkeja, toisaalta Classicilla on jäätävästi paremmat hyökkääjät. Ella Alanko sentterinä Suomen varmasti paras, NST:llä ei siihen paikalle mitään vertailukelpoista. Myös Rantala ihan pitelemätön. Hyvin eri asioissa vahvuudet tiimeillä, jännäksi vetää!
Veke
07/04/2016
NST:n voima tuntuu keskittyvän Mäkelä-Karjalainen-Hakkarainen -kolmikkoon. Nää on ihan tähtiä, muut on enemmän perushyvin pelaavaa tusinakamaa ja ois korvattavissa jollain toisilla. Mutta tää triangeli hoitaa omat tonttinsa pelottavan hyvin, hienoja pelaajia! Ei turhaan majussa.
näin on
07/04/2016
Hakkarainen on kyllä kova! Ja Karjalainen samoin. Ei ihme että ne on about aina valinnoissa joukkueen parhaat pelaajat.
Ja Mäkelä nyt toki joo aivan loistava.
Muita huippupelaajia ei NST:stä tuu heti mieleen, Classicilla minusta laajempi tää huippumateriaali.
Saapi nähdä, ja pianhan se nähdään!
NST, uusi dynastia?
07/04/2016
Analysoinneissa varmaan jotain perää. Ainakin mitä eriskummallisimpia huhuja on liikkunut koko kauden.

Ottelusarjasta kertoo paljon se että siinä pelattiin 9 erää ja 1 jatkoaika. Pro pystyi maalintekoon vain kahden erän aikana ja seitsemän erää ja jatkoajan jäi nollille. Mäkelän hyvyyttä? Osittain joo mutta myös koutsien välinen taisto Lappeeseen.
nohnoh
07/04/2016
Maalinteon tehottomuutta ei kannata laittaa liikaa koutsin piikkiin. Prolla oli kyllä joka pelissä ja myös jokaisessa erässä riittävästi paikkoja tekemään montakin maalia. Mäkelän hyvyyttä iso osa ja toki osittain myös huonoa tuuria. Mutta kyllä Pro pystyi ehdottomasti luomaan riittävästi paikkoja pelien voittamiseenkin asti läpi sarjan. Totta kai valmentaja ottaa tuloksesta kokonaisvastuun, mutta maalipaikkojen tuhraantuminen harvoin on koutsin käsissä.
mäkelä-fani
07/04/2016
Ei tää finaalipaikka ois ilman Mäkelää onnistunu. NST:n kenttäosasto tasavahvaa muttei mitään ihmeellistä.
Samaa mieltä, että Karjalainen ja Hakkarainen loistaa, ehkä Ukkonenkin, muut suorittaa ei mitenkään ihmeellisesti mutta se riitti kun maalista ei menny juuri mitään sisään.
Itsekin pidän Classicin hyökkäyspäätä paljon kovemmassa arvossa.
yhden kauden dynastia
07/04/2016
Samaa mieltä. Valtettavasti jää lyhyeen tää menestys. Kun Mäkelä lähtee (ellei tän kauden jälkeen niin pian), putoo taso. Ukkonenkin lopettelemassa.
Karjalainen ja Hakkarainen ei kahdestaan riitä pitämään pakettia kasassa, muilla ei taso riitä. Mäkelä pelastanut tiimin.
BJBG
07/04/2016
NST on hieno seura ja tämän joutsenlaulun kyllä heille suo! Toivotaan kultaa! Uusien huippupelaajien kasvattaminen/hankkiminen näyttää haastavalta ja pahaa pelkään, että naisjoukkueenkin tie johtaa divariin. Mutta nyt nautitaan!!
juu
07/04/2016
Nyt on joo viimeset hetket käsillä tän tiimin havitella menestystä.
Jos Mäkelä, Ukkonen ja Hannonen kaikki lopettaa, keitä sinne enää jää?! Karjalainen ja Hakkarainen ei keskenään pysty pitämään pakkaa kasassa, muut on luvalla sanoen aika kuraa, tai korkeintaan keskitasoa.
Ihan jo pelkän Mäkelän korvaaminen... hip hei.
haha
08/04/2016
Joo tää on kyllä semmonen Classic vastaan Mäkelä -finaali :D
Ilman Mäkelää ei ois NST lähelläkään finaalipaikkaa. Pronssista saattaisivat otella.
Jepulis
08/04/2016
Tämä finaali on nst vastaan tuomarit , joiden pitää tarkkana ja tinkimättä antaa pelata fyysistä peliä , eikä sorru muutamien classic pelaajien hyppimisiin ja sukeltamisiin viheltämällä jäähyjä. Koska samt pelaajat pelaa ite piilosikaa ja levittelevät sit käsiään. Antakaa dumarit pelata finaalin arvosta peliä eli kovaa ja ilman tausta joukkojen vaikuttamista.
Juurikinnäin
08/04/2016
Ilman Mäkelää ei NST todellakaan pelaisi finaalissa. Finaalissa menestys lepää täysin saman maalivahdin paraatipäivän varassa.
aivan
08/04/2016
Hämmentävää on myös, kuinka kaikki tietää, että ensi kaudella tiimi tulee olemaan aivan susi. Hyvät lähtee, huonot jää.
Karjalainen ja Hakkarainen ei todellakaan kahdestaan pärjää :D
Oudot asetelmat.
BJBG
08/04/2016
Kaksi edellistä kautta meni vähän pelaillessa, joten "vanhojen" rouvien tulo joukkueeseen ratkaisi tällä kaudella paljon! Jos kaikki plus 30 siirtyy siviiliin - Sinisaloa ja Suoreliusta myöten niin siihen nämä arviot varmasti perustuu. Mutta voihan rouvat ottaa vielä vuoden lisää, niin nähdään taas peliä! Ja eikös ämä superlassekin lähde katsastelemaan uusia vesiä?
kyl
08/04/2016
Epävirallisia lopettamisilmoituksia on jo tipahdellut. Tuskin niitä kaikkia ainakaan perutaan.
Ja kukas järkevä sinne uppoavaan laivaan sitten enää haluis jäädäkään...
En jaksa
08/04/2016
Mää lopetan. En jaksa ennää pelata!
heh
09/04/2016
Samoilla ajatuksilla. Classic on täynnä tähtiä. NST... ei ole. Mäkelä on uskomaton. Ja Karjalainen. Hakkaraisesta kasvamassa jotain upeeta. Muut ihan harmaata massaa ilman mitään suuria pelillisiä visioita tai kykyjä.
HVK
09/04/2016
"Samoilla ajatuksilla. Classic on täynnä tähtiä. NST... ei ole. Mäkelä on uskomaton. Ja Karjalainen. Hakkaraisesta kasvamassa jotain upeeta. Muut ihan harmaata massaa ilman mitään suuria pelillisiä visioita tai kykyjä."

Jotenkin tästä tulee mieleen kevät 2006, silloin oli tosin vain Mäkelä.

Ja aivan sama mitä käy 16.4. tai tulevaisuudessa. NST on syksyllä 2002 alkaneen liigataipaleen aikana ollut yksi naissalibandyn tärkeimmistä suunnannäyttäjistä. Superfinaali on tämän vuoden joukkueen saavutus, mutta sitä voi pitää myös palkintona vuosien työstä. Ja vastassa kuten pitääkin, suurin ja kaunein - Classic.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.