Liigat

Etelä-Saimaa: Superlupaus siirtyy isänsä valmennukseen Sveitsiin

04.05.
2016
1 Kommentti
2
Liigat
NST:n Joona Rantala oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies menneellä kaudella. Kuva: Markku Taurama.

NST:n Joona Rantala oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies menneellä kaudella. Kuva: Markku Taurama.

Miesten Salibandyliigasta tippuneessa NST Lappeenrannassa viime kaudella pelannut tulevaisuuden lupaus Joona Rantala pelaa ensi kaudella Sveitsin toiseksi korkeimmalla tasolla Zug Unitedissa. Asiasta uutisoi Etelä-Saimaa.

17-vuotias Rantala iski ensimmäisellä miesten liigakaudellaan 25 ottelussa tehot 21+5=26. Kaudella 2014-2015 Rantala teki NST:n paidassa C-poikien SM-sarjassa 19 runkosarjaottelussa huimat 40+83=123 pistettä ja kahdeksassa pudotuspeliottelussa tehot 13+17=30. Tuon kauden päätteeksi NST voitti C-juniorien SM-hopeaa.

Jo aiemmin Zug Unitedin miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi julkistettiin Joona Rantalan isä, Classicissa vielä toissa kaudella valmentanut ja loppukauden NST:n valmennusryhmässä vaikuttanut Jarkko Rantala. Etelä-Saimaan mukaan Joona Rantalan siirtyminen Sveitsiin olisi varmistunut kenties jo aiemmin, jos Zug United olisi onnistunut nousemaan ensi kaudeksi Sveitsin liigaan.

NLB-seura Zugin urheilujohtajana toimii entinen NST-pelaaja Otto Moilanen ja seuran naisten edustusjoukkueen päävalmentajana niin ikään NST:ssä toiminut Mika Strömberg.

Rantalan sopimuksen lisäksi Zug ilmoitti suomalaispuolustaja Aki Hietasen jatkavan seurassa.

Etelä-Saimaan uutinen aiheesta
Zug Unitedin tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Kova koutsi
06/05/2016
..ja hienot näytöt alla. PoNoVo suli täysin loppupeleissä ja NST tuli alas. Onnea vaan käkikellojen maahan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.