Kakkosvalmentajasta pääkäskijäksi – Haapalasta Suomen mestareiden ykkösluotsi

Kuva: Markku Taurama

Kuva: Markku Taurama
Kuva: Markku Taurama

Hallitsevan naisten Salibandyliigan mestarin Lappeenrannan NST:n päävalmentaja vaihtuu, kun viimeiset kaksi kautta Lasse Kurrosen apuvalmentajana toiminut Joonas Haapala ottaa vetovastuun Lappeenrannan nakkilaumasta.

NST:n kauden 2015-2016 projekti huipentui Lasse Kurrosen johdolla mestaruusjuhliin, ja Kurronen siirtyi kauden päätteeksi naisten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Joonas Haapala on toiminut viiden vuoden ajan tyttöpuolen valmentajana Lappeenrannan alueella sekä kaksi kautta myös NST:n A-poikien päävalmentajana. Viimeiset kaksi kautta Haapala on ammentanut oppia kokeneemmalta Kurroselta.

– Ei sitä voi oikein edes sanoin kuvailla, kuinka paljon oppia Lasselta on tarttunut mukaan. Ihan päivittäisestä tekemisestä, harjoittelun laadusta sekä vaatimustasosta sinne otteluun valmistautumiseen ja läpivientiin saakka. On kunnia-asia toimia tämän perinteikkään seuran päävalmentajana, Haapala korostaa.

Haapala neuvottelee parhaillaan muiden potentiaalisten valmennusryhmään liittyvien kanssa tulevasta projektista, mutta nimistä ei ole vielä kerrottavaa.

– Yritämme saada valmennustiimin kasaan lähipäivinä, ja sitten istahdetaan alas sekä sovitaan rooleista. Samanaikaisesti puhelinlangat laulaa sekä viime kauden pelaajien että potentiaalisten tulevan kauden pelaajien suuntaan. Pikkuhiljaa palataan joukkueharjoitusten pariin, ja siihen mennessä valmennuksen ja pelaajarungon on oltava kasassa.

NST:n naiset aloittavat yhteiset kesäharjoitukset kesäkuun alussa.

NST:n uutinen