Divarit

Kolminkertainen Suomen mestarijoukkue ja Divari-nousija farmisopimukseen

26.05.
2016
2 Kommenttia
1
Divarit
SPV ja Nurmon Jymy ovat historiallisessa tilanteessa. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV ja Nurmon Jymy ovat historiallisessa tilanteessa. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV miesten salibandyliigajoukkue ja Divariin noussut Nurmon Jymy ovat solmineet farmisopimuksen.

Sopimus tarkoittaa, että joukkueet voivat kaudella 2016-17 liikuttaa maksimissaan 15 pelaajaa joukkueiden välillä Salibandyliiton farmisääntöjen mukaisesti. Käytännössä se siis tuo ison mahdollisuuden lisätä peliaikaa pelaajille, jotka nimetään farmipelaajiksi.

SPV on aiemmin tehnyt farmiyhteistyötä Divarissa pelanneiden SB Vaasan kanssa ja Uudenkaarlepyyn Blue Foxin kanssa. Jymyn noustua Divariin mahdollisuus tehdä paikallisen seuran kanssa yhteistyötä haluttiin Seinäjoella käyttää ja näin nyt ensimmäistä kertaa koskaan Seinäjoella nähdään liiga- ja Divari-joukkueen välillä farmisopimus.

Sekä SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen että Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho näkevät sopimuksen ennenkaikkea isona mahdollisuutena urheilijan tarkoituksenmukaisen pelaajapolun kannalta. Muutenkin seurojen välinen yhteistyö on molempien mieleen.

– Toivotaan, että saamme SPV:ltä pelaajia, jotka eivät ole vielä riittävän hyviä liigaan, mutta kylläkin Divariin. Ja jos meillä joku onnistuu niin varmasti voi käydä ylhäällä katsomassa liigavauhtia. Meillähän on monta SPV:n juniorimyllyn läpikäynyttä pelaajaa. Farmisopimus antaa buustia Jymylle ja pelaajille, Eteläaho toteaa Ilkka-lehden printtiartikkelissa.

– Esimerkiksi loukkaantumisen jälkeen on meidän pelaajan järkevää hakea pelikokemusta Jymyssä kuin hypätä suoraan liigavauhtiin, Koponen puolestaan toteaa samaisessa artikkelissa.

Pelaajapolun kannalta Seinäjoella on historiallinen tilanne, kun miehissä löytyvät joukkueet kaikilta kolmelta korkeimmalta sarjatasolta SPV:n miesten kakkosjoukkueen noustua 2-divariin.

SPV:n tiedote aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Antti
26/05/2016
"Jännä nähdä miten tämä yhteistyö toimii. Parasta tietty olisi, että molemmat hyötyvät, mutta aina näissä farmihommissa ei todellakaan niin käy."

Voisiko tätä avata lisää?
S7
27/05/2016
Liitto voisi herätä todellisuuteen näiden farmisääntöjensä kanssa ja poistaa Tammikuun takarajan!! Se ei todellakaan palvele yhtään nuoria lupaavia pelaajia. Tolla tavalla voisi nuoret päästä vaikka finaalia pelaamaan, jos tapahtuu loukkaantumisia. Lätkästä ei pidä kaikkea apinoida, mutta farmisäännön voisi... (tosin en ole edes tutustunut tän kauden farmisääntöön, mutta noin se oli vielä tällä kaudella)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.