Liigat

Kooveella kasassa 22 pelaajasopimusta – uusvanhan valmennuksen sävelet selvillä

11.05.
2016
4 Kommenttia
6
Liigat
LASB:n riveihin huhuttu Perttu Koljonen jatkaa Kooveessa. Kuva: Topi Naskali

LASB:n riveihin huhuttu Perttu Koljonen jatkaa Kooveessa. Kuva: Topi Naskali

Kauden 2016-17 Kooveen miesten edustusjoukkuetta on rakennettu kevään aikana ja nyt joukkueella on sopimus 22 pelaajan kanssa, joista kolme maalivahteja, seitsemän puolustajia ja 12 hyökkääjiä.

Viime kaudella SalBassa pelannut Jasse Kuusisto palaa Kooveeseen ja Kristian Lamminen siirtyy Esport Oilersista Kooveen riveihin. Tämän lisäksi uusina jäseninä joukkueeseen nousee neljä viime kaudella Kooveen A-juniorien SM-sarjajoukkueessa pelannutta pelaajaa, joista Roni Tuomela on puolustaja, Julius Lahtinen keskushyökkääjä ja Samuli Segerman sekä Aleks Sillanpää laitahyökkääjiä.

Uuteen kauteen lähtevä joukkue koostuu suurelta osin tutuista pelaajista. Viime kauden pisteykköset Lassi Kotovaara ja Mikko Immonen jatkavat joukkueessa, ja jatkosopimukset Koovee teki myös Nico Anderssonin sekä Tommi Aholan kanssa. Lisäksi viime kauden nuoret tulokkaat Aleksi Jokela ja Lauri Alkki tekivät myös jatkot viime vuoden sopimuksiinsa.

Paluumuuttajana Koovee saa viime kaudella Rauman SalBassa esiintyneen Jasse Kuusiston, joka oli kuluneella kaudella joukkueensa neljänneksi paras pistemies. Esport Oilersin liigamiehistössä ja A-nuorissa pelannut 96-ikäluokkaa edustava Kristian Lamminen on uusi tuttavuus Spiralilla. A-nuorten SM-runkosarjan pistepörssissä Lamminen oli kolmas tehoilla 22+28 ja pelasi myös kuudessa Salibandyliigan ottelussa tehoin 2+4.

Kooveen Salibandyliiga-joukkueeseen nousevat Kooveen A-juniorit tulevat suurelta osin hyökkäyspäähän. Vuonna 1997 syntynyt Samuli Segerman ja 1998 syntynyt Aleks Sillanpää ovat pelanneet pääosin vasemmassa laidassa. Segerman oli A-nuorten SM-runkosarjan pistepörssin kärkikymmenikössä ja Sillanpää teki tehot 10+6. Vuonna 1996 syntynyt Julius Lahtinen pelasi A-nuorten runkosarjan tehoilla 5+3. 1995-ikäluokkaa edustava Roni Tuomela pelasi A-nuorten joukkueessa puolustajana ja ehti siinä ohessa tekemään puolustajalle kunnioitettavat pisteet 7+4.

Myös joukkueen taustoilla on saatu palaset kohdalleen. Valtteri Sainion ensimmäiseen päävalmentajakauteen lähdetään kokoonpanolla, jossa Kooveen organisaatiossa pitkään valmentanut Ilja Pantzar siirtyy miesten edustusjoukkueen valmentajaksi, ja Juuso Jehkinen palaa valmennuksen pariin joukkueenjohtajan postilta. Olli Tuomarla jatkaa maalivahtivalmentajana ja uutena voimavalmentajana aloittaa Jenni Puputti.

Kevät ja kesä menevät joukkueella tiiviisti harjoittellessa tulevaa kautta varten. Päävalmentaja Valtteri Sainio:

– Harjoittelu aloitettiin leirillä huhtikuun lopussa ja siitä ollaan harjoiteltu tiiviisti joukkueena nyt kolmatta viikkoa. Ensimmäinen harjoittelujakso jatkuu kesäkuun puolen välin yli ja sen jälkeen seuraa enemmän omatoimisempi jakso.

Lassi Ylisiurunen keskittyy kesän aikana opintoihinsa, hänen osaltaan jatkoon palataan, kun nämä kiireet saadaan alta pois. Koovee käy edelleen neuvotteluja kokoonpanonsa täydentämiseksi ja mahdollisista uusista pelaajista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Miesten edustusjoukkueen sopimuspelaajat ovat tällä hetkellä:
Ahola Tommi
Alamettälä Jussi
Alkki Lauri
Andersson Nico
Hasu Rasmus
Immonen Mikko
Jokela Aleksi
Koljonen Perttu
Kotovaara Lassi
Kuusisto Jasse (SalBa)
Lamminen Kristian (Esport Oilers liiga/A-jun)
Lahtinen Julius (Koovee A-jun)
Lintula Matias
Peiponen Eero
Repo Mikko
Saari Samu
Salomaa Samuli
Segerman Samuli (Koovee A-jun)
Sillanpää Aleks (Koovee A-jun)
Tuomela Roni (Koovee A-jun)
Vonk Arvid
Västilä Oskari

Valmennus ja taustaryhmä kokonaisuudessaan:
Vastuuvalmentaja Valtteri Sainio
Valmentaja Ilja Pantzar
Valmentaja Juuso Jehkinen
Valmentaja Marika Hillberg
Voimavalmentaja Jenni Puputti
MV-valmentaja Olli Tuomarla
Joukkueenjohtaja Tommi Palonen
Huoltaja Pekka Salo
Huoltaja Ari Sivenius
Manageri Markus Lahtinen

Teksti: Koovee tiedotus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#8
11/05/2016
Ymmärrän Pertun päätöksen. Perttu on Lasbin kasvatti. Siis Lammin Salibandyn! En itekään pelaisi Lahdessa! Voi toki olla muitakin syitä Tampereella jatkamiseen...
Seppo
12/05/2016
Ei kannata olla niin kovasti ymmärtävinään ja tietävinään. Koljosella on Kooveen kanssa kahden vuoden pahvi, josta toinen vuosi jäljellä. Koljonen on Hollolan poikia ja varmasti nauttisi Suurhallin tunnelmasta. Lähes kotikenttä.
Junnu#8
12/05/2016
Mielipiteitä voi aina esittää!!!!!! Ei ole sinulta pois!!!!!
Junnu#8
12/05/2016
Sensuroikaa lisää???? Aidosti!!!!!!!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.