Liigat

Kooveen naisilla huippulahjakas pelaajarunko – psykologista pääkäskijä

11.05.
2016
0 Kommenttia
4
Liigat
Ellinoora Huotari (vas.) ja Oona Kauppi (oik.) ovat nuoresta iästään huolimatta Kooveen runkopelaajia. Kuva: Juhani Järvenpää

Ellinoora Huotari (vas.) ja Oona Kauppi (oik.) ovat nuoresta iästään huolimatta Kooveen runkopelaajia. Kuva: Juhani Järvenpää

Kooveen naisten edustusjoukkue lähtee salibandyliigakauteen 2016-17 uusiutuneella valmennustiimillä. Joukkueen päävalmentajavastuun ottaa tulevalla kaudella kaksi vuotta kakkosvalmentajana toiminut Tiina Röning aiemman päävalmentajan Matias Ramstedtin keskittyessä hetkeksi salibandyn ulkopuoliseen elämään. Tulevaa joukkuetta rakennetaan vahvasti edellisten vuosien pelaajamateriaalin pohjalta.

Viime kauden päätyttyä puolivälieriin, joukkue on ottanut hiukan kevyemmin ja kerännyt voimia alkavaan harjoituskauteen. Valmentajarintamalla asiat loksahtivat paikalleen, kun Tiina Röning allekirjoitti 1+2 –muotoa olevan päävalmentajasopimuksen Kooveen kanssa. Röning on pelannut urallaan neljä kautta SM-tasolla, joista saldona kaksi SM-hopeaa. Liigapelien lisäksi hän on edustanut Kooveeta niin ykkös- kuin kakkosdivisioonassa yhteensä 11 kautta. Pelaajauran jälkeen Röning on toiminut seuran valmennustehtävissä vuodesta 2006 näihin päiviin saakka ja ollut luomassa tyttöpuolen pelaajapolkua.

Avukseen tulevalle kaudelle Röning saa viime kaudellakin tiimissä olleen Elina Mäntylän ja uutena joukkueen mukaan tulevan fysiikkavalmentaja Jari Halosen. Halosen tausta on viime vuosilta enemmän koripallopuolelta, joten uutta annettavaa pallopelien fysiikkaharjoitteluun on luvassa. Valmennustiimiä täydentää vielä maalivahtivalmennuksessa jatkava Olli Tuomarla. Lisäksi toiveissa on vahvistaa lajiosaamista vielä yhdellä valmentajalla mahdollisuuksien mukaan kesän aikana.

Kooveen salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho:

– Olen todella iloinen, kun Tiina päätti ottaa vakanssin vastaan. Hän on tehnyt erittäin hyvää työtä Kooveessa jo pitkän aikaa, joten tämä oli luonteva siirto. Kaikki osapuolet tiesivät, mitä saivat ja on aina hienoa, kun seuraava päävalmentaja löytyy seuran sisältä.

Pitkän pelaajauran ja valmennuskokemuksen lisäksi Röningin erityinen vahvuus löytyy psyykkisen valmennuksen puolelta. Röning on siviiliammatiltaan psykologi ja toimiikin tällä hetkellä mm. Tampereen urheiluakatemian urheilupsykologina.

Päävalmentajana toimiminen on toki junioripuolelta tuttua, mutta naisten Salibandyliigassa haasteet kasvavat.

– Hyvä fiilis on lähteä jatkamaan hyvää työtä ja lähteä vielä rakentamaan tulevaa projektia tämän pirteän porukan kanssa.

– Toki joukkue ja sapluuna on oikeinkin tuttu entuudestaan, mutta ainahan päävalmentajan homma on vähän erilainen kuin apuvalmennuksen puolella – ainakin työmäärä kasvaa. Tarkoitus on jatkaa samaa pelillistä ilmettä, jota tässä on pari vuotta ajettu sisään ja pyrkiä kehittymään nuorekkaan joukkueen kanssa askel askeleelta terävämmäksi ja varmemmaksi aivan arkisen työn teon kautta, sanoo Röning.

Osa joukkueesta huilaa vielä hetken U19-kisojen jälkeen, mutta muuten ollaan nuorisokaartinkin kanssa aikataulussa. Pieni huili tulee heille tarpeeseen, mutta katse on jo tulevassa kaudessa:

– Nyt lähdetään rakentamaan kunnon perustaa jo seuraavalle kaudelle, se alkaa kuitenkin ennemmin kuin taas uskotaankaan. Aivan valmis joukkue ei vielä toukokuun alussa kokoonpanoltaan ole, mutta rungon kanssa harjoittelu alkaa olla jo täydessä käynnissä.

Kaksi edellistä kautta joukkuetta luotsannut Matias Ramstedt pitää tauon valmennuksesta tulevalla kaudella.

– Toivottavasti tauko jää vain yhden kauden mittaiseksi, sillä Matias on tehnyt erinomaista työtä joukkueen kanssa kahden viime kauden aikana. Tässä yhteydessä haluaisin kiittää Matiasta siitä urakasta, hyvä työ kantaa varmasti hedelmää tulevaisuudessa, suitsuttaa Aho.

Tällä hetkellä Kooveella on sopimukset tulevasta kaudesta seuraavien pelaajien kanssa:
Aho Tuulia
Hapuoja Emmiina
Huotari Ellinoora
Laakso Noora (MV)
Lintula Juulia
Kauppi Oona
Kauppi Veera
Männistö Elisa
Puolakka Hanna
Salmela Roosa
Tarkiainen Kristiina (MV)
Vallenius Mia

Valmennusryhmä:
Päävalmentaja Tiina Röning
Valmentaja Elina Mäntylä
Fysiikkavalmentaja Jari Halonen
Maalivahtivalmentaja Olli Tuomarla

Taustat:
Joukkueenjohtaja Elina Palonen

Teksti: Kooveen tiedotus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.