Liigat

Tamperelaisen liigajoukkueen uusi pääkäskijä: ”Oikotietä onneen ei ole”

12.05.
2016
0 Kommenttia
4
Liigat
Valtteri Sainio (oik.) on ensi kaudella Kooveen miesten Salibandyliiga-joukkueen pääluotsi. Kuva: Esa Jokinen

Valtteri Sainio (oik.) on ensi kaudella Kooveen miesten Salibandyliiga-joukkueen pääluotsi. Kuva: Esa Jokinen

Kooveen miesten liigajoukkueen ensi kauden pääkäskijänä toimii Valtteri Sainio. Sainiolla ei ole aiempaa kokemusta Salibandyliigan joukkueen päävalvalmentajana.

Pelaajaurallaan liikunnanopettaja pelasi kaikkiaan 269 liigaottelua Happeen, Gunnersin, G-Kooveen ja Kooveen riveissä. Kooveen tiedotusosasto haastatteli entistä peluria joukkueen rungon julkistamisen yhteydessä.

Mikä joukkueen tekemisessä muuttuu verrattuna aiempaan?

– En halua vertailla joukkueita keskenään. Tämä on uusi projekti, jossa on uudet tekijät. Meillä on keskittyminen tässä hetkessä ja tavoitteet tulevaisuudessa. Emme mieti menneitä. Joukkue on erittäin sitoutunut tekemään kovaa hommia ja motivaatio harjoitella ja kehittyä pelaajilla korkea. Harjoittelun laatu tulee olemaan korkea koko ajan.

Keskeiset asiat omassa valmennusfilosofiassasi?

– Ensimmäinen asia on tekemisen korkea laatu kaikessa. Hyviä urheilijan päiviä, jossa harjoittelu, ravinto ja lepo on tasapainossa, pitää saada mahdollisimman paljon. Toiseksi uskon vahvasti, että tulos seuraa aina tekemistä. Oikotietä onneen ei ole. Kolmanneksi pelaaja on minulle ajatteleva yksilö. Haluan pelaajien itse oivaltavan mistä on kysymys. Minun tehtäväni on auttaa pelaajia oppimaan ja ajattelemaan.

Kuinka paljon olet päässyt vaikuttamaan tulevan kauden rosteriin ja miten luonnehtisit sitä?

– Olen päässyt vaikuttamaan joukkueeseen todella paljon. Joukkueessa ei ole yhtään pelaajaa, jota en ole sinne halunnut. Meillä on kasassa erittäin määrätietoinen ja urheilullinen joukkue, jossa on paljon taitavia pelaajia. Erityisesti pelaajien kunnianhimo olla parempia on jo näkynyt kauden ensimmäisissä harjoituksissa.

Joukkue on aika nuori. Miten se vaikuttaa?

– Se jää nähtäväksi. Meillä on monella ns. nuorella pelaajalla jo kokemusta useamman kauden ajalta ja pelaajia, jotka ovat jo näyttäneet kykynsä kantaa vastuuta liigassa. Uusilla pelaajilla taas on näyttöpaikka ensi kaudella ja uskon, että sieltä nousee kovia tekijöitä liigakartalle. Ryhmä on myös ikärakenteeltaan aika kapea, joka varmasti auttaa joukkueen yhtenäisyyden kannalta.

Miten Koovee harjoittelee kesällä?

– Harjoittelu aloitettiin leirillä huhtikuun lopussa ja siitä ollaan harjoiteltu tiiviisti joukkueena nyt kolmatta viikkoa. Ensimmäinen harjoittelujakso jatkuu kesäkuun puolen välin yli ja sen jälkeen seuraa enemmän omatoimisempi jakso. Pre season starttaa heinäkuun lopussa.

Teksti: Kooveen tiedotus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.