Liigat

Maajoukkueesta tuttu puolustaja siirtyy Sveitsin Divariin – ”Hän tietää, mitä menestyminen vaatii”

03.05.
2016
6 Kommenttia
0
Liigat
Mikael Lax pelaa ensi kaudella Floorball Thurgaun riveissä. Kuva: Juhani Järvenpää.

Mikael Lax pelaa ensi kaudella Floorball Thurgaun riveissä. Kuva: Juhani Järvenpää.

Viikinkien takalinjoilla viime kaudella pelannut Mikael Lax on solminut kaksivuotisen pelaajasopimuksen Sveitsin toiseksi korkeimmalla tasolla NLB:ssä pelaavan Floorball Thurgaun kanssa.

Salibandyliigassa 157 runkosarjan ottelua pelannut ja niissä 137 tehopistettä nakuttanut Lax aloitti liigauransa TPS:ssa ennen siirtymistään SSV:n riveihin. SSV:ssä hän juhli Suomen mestaruutta keväinä 2010 ja 2011. Sen jälkeen Lax pelasi kaksi kautta Sveitsin liigassa HC Rychenberg Winterthurin paidassa ennen kuin palasi jälleen SSV:hen kolmeksi kaudeksi voittaen kahdesti SM-pronssia. Tällä kaudella Viikingit (ex-SSV) sijoittui lopulta liigassa neljänneksi.

Lax on urallaan edustanut myös Suomen maajoukkuetta 45 kertaa ja oli mukana edellisessä MM-hopeaa tuliaisina tuoneessa kisajoukkueessa Göteborgissa joulukuussa 2014.

– Hän (Lax) tulee olemaan heti johtavassa roolissa joukkueessamme. Lax on erittäin fyysinen pelaaja, joka vahvistaa joukkuettamme niin pallollisessa kuin pallottomassa pelissä selvästi. Kokemuksellaan Suomen ja Sveitsin korkeimmilta tasoilta Lax tietää mitä menestyminen salibandyssa vaatii, ilakoi Thurgaun urheilujohtaja Beni Bötschi seuran nettisivuilla.

FB Thurgauta valmentaa Laxia aikanaan Winterthurissa valmentanut Daniel Costa.

– ”Miksun” kaltaista pelaajaa toivoinkin! Hän pystyy viemään meitä eteenpäin ottamalla vastuuta kentällä ja sen ulkopuolella. Hän on todella esimerkillinen urheilija, Costa puolestaan suitsutti Thurgaun uutisessa.

Floorball Thurgaun uutinen aiheesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Wat
03/05/2016
Sveitsin divariin???
salee
03/05/2016
Oikeesti?? Miksei korkeimmalle tasolle?
Raha puhuu
03/05/2016
Taitaa aika hyvä liksa tulla tuolta!
Naama
03/05/2016
Jaahas. Näinköhän EräViikingit ei tarjonnut kunnon roolia tai liksaa. Noh Sveitsi on joktapauksessa siisti maa ja kivahan siellä on varmaan pelatakkin.
Just
04/05/2016
Sveitsin divari=Suomen kakkosdivari. Tuonne ei lähdetty ainakaan urheilullisin perustein??
Kapasiteetti
06/05/2016
Erikoinen ratkaisu. Tuntuu, että EräViikingeistä tulee enemmän Erän näköinen porukka. Aika paljon Viikingeistä lähdössä tai lopettamassa, mutta katsotaan sitä sitten syksyllä.

Lax tosiaan maajoukkueessa esiintynyt ja aina ollut siinä top 5-10 pakeissa.
Tämä päätös varmaan tiputtaa ainakin yhdeksi kaudeksi Laxin maajoukkuehaaveet.

Tässä taitaakin olla muut perusteet taustalla, kuin säbäuran nostatus.
Voihan tietysti 2-vuotisen sopparin taustalla olla eka nousu ja sitten isot parrasvalot :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.