Liigat

Naisten liigajoukkue vahvistuu nuorten maailmanmestarilla

25.05.
2016
4 Kommenttia
7
Liigat
TPS:n naisten liigajoukkueella on kasassa 21 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

TPS:n naisten liigajoukkueella on kasassa 21 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

Turun Palloseuran naisten Salibandyliiga-joukkue julkaisi tiistaina uusia sopimuspelaajia ensi kautta varten. Yksi sopimuksen allekirjoittaneista on KaPa-65:stä Turkuun siirtyvä Juulia Peura, joka oli voittamassa alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2012.

20-vuotias Peura pelasi vahvan viime kauden naisten 1. divisioonassa ja iski 22 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 33+21=53. Ne riittivät koko sarjan pistepörssin toiseen sijaan.

– Juulian omat tavoitteet ovat korkealla, naisten maajoukkueessa saakka, joten näitä tavoitteita lähdemme yhdessä edistämään ensi kaudella. Odotamme Juulialta tietysti tehoja, sillä viime kaudella hän oli huimassa vireessä, TPS:n päävalmentaja Matti Kaipio hehkutti seuran tiedotteessa.

Peuran lisäksi uusina pelaajina TPS:n riveissä nähdään ensi kaudella Essi Raiski (FBC Loisto) ja Elina Nummi (West Coast Sheriffs). Lisäksi tuore farmisopimus KaPa-65:n kanssa mahdollistaa maalivahti Ruska Kerttulan pelaamisen molempien joukkueiden tolppien välissä.

Sini Vasankari, Salla Lehtonen ja Jasmin Saario puolestaan kirjoittivat jatkosopimukset turkulaisseuran kanssa.

TPS:sta myös paljastetaan, että seura on neuvotellut muun muassa Venäjän ja Tshekin maajoukkuerinkiin kuuluvien pelaajien kanssa. Yksi mahdollinen vahvistus on Herbadent Prahassa pelaava Martina Kleinova.

Turkulaiset sijoittuivat viime kauden liigan runkosarjassa viidenneksi, ja tie tyssäsi puolivälierissä SB-Prota vastaan.

TPS:n sopimuspelaajat:
Emmi Pahikkala
Peppi Poikkeus
Tiia Nikkola
Salla Ranta
Aino Paju
Ida-Sofia Vesala
Laura Rantanen
Jenna Saario
Milla Nordlund
Milja Rastas
Noora Vuorela
Essi Niskala
Noora Rantanen
Sofia Leino
Kaisa Pietilä.
Sini Vasankari
Salla Lehtonen
Jasmin Saario
Essi Raiski
Elina Nummi
Juulia Peura.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Kummotus
25/05/2016
KaPa-65:n sivuilla oli tällainen uutinen: http://www.kalanninpallo.net/uutiset.html?54696

Tämän uutisen mukaan Juulia Peura on juurikin tehnyt sopimuksen KaPan kanssa. Nyt TPS uutisoi Peuran tehneen sopimuksen heidän kanssaan? Onko jompikumpi uutinen väärä? Vai onko Peuralla sopimus sekä Kalantiin että Tepsiin?
Ugi
25/05/2016
Kapalla ja tepsillä farmisoppari.
olijoaikakin
25/05/2016
Sanotaan että vihdoinkin - Peura on pelannut pari viimeistä kautta täysin väärillä sarjatasoilla, ja tulee varmasti ottamaan kohtuullisen vaivattomasti oman paikkansa TPS:n liigajengistä. Jos ei liigapelit mene täydellisesti päällekkäin 1.divarin kanssa, niin käynnee toki seurarakkaudesta höntsäämässä jonkun pelin KaPassakin, mutta tuskin muutoin.

Mielenkiintoista nähdä miten tuo farmikuvio kokonaisuudessaan toteutuu - yleensähän näitä farmidiilejä hehkutetaan kovasti molempien osapuolien puolelta alkuvaiheessa, mutta käytännössä lopputulos onkin sitten se, että ylempi joukkue ottaa rusinat pullasta ja alempi sen mitä jäljelle jää. Toki poikkeuksiakin varmasti on. Olisiko tämä sellainen?
Kummotus
26/05/2016
Kyllä, ymmärrän jutun lukemisen myötä, että kyseisillä joukkueilla on farmisopimus. Lähinnä kyseenaalaistin sen, voiko pelaajalla olla allekirjoitettuna sopimus kahteen seuraan?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.