Liigat

Nuorta voimaa EräViikinkien takalinjoille ja hyökkäykseen

29.05.
2016
12 Kommenttia
4
Liigat
Jukka Soini (oik.) pelaa ensi kaudella EräViikingeissä. Kuva: Esa Takalo

Jukka Soini (oik.) pelaa ensi kaudella EräViikingeissä. Kuva: Esa Takalo

EräViikingit julkisti torstaina, perjantaina ja lauantaina kolme uutta pelaajasopimusta. Puolustajat Jukka Soini, 23, ja Ossi Jalonen, 21, sekä hyökkääjä Joonatan Surakka, 18, edustavat seuraa tulevalla sensongilla.

Soini on pelannut viiden kauden aikana 88 Salibandyliigan runkosarjan ottelua tehopistein 10+16=26. Ensimmäiset neljä kautta seuran nimi oli SSV, ja viime kaudella nimeksi muuttui Viikingit. Soinin palkintokaapista löytyy kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Puolustaja on pelannut urallaan neljä poikien maaottelua ja saalistanut niissä kaksi syöttöpistettä.

– Tuon joukkueeseen positiivista energiaa ja asennetta sekä menestymisen nälän. Pettymyksiä on sattunut lyhyelle uralle sen verran paljon, että voittaminen on tällä hetkellä kirkkaana mielessä, Soini linjasi seuran sivuilla.

Surakka on pelannut toistaiseksi ainoastaan yhden miesten Salibandyliigan ottelun Tapanilan Erän paidassa, mutta onnistui maalinteossa heti debyytissään. A-poikien SM-sarjan runkosarjassa Surakka oli Erän tehokkain pelaaja pistein 23+15=38. Hyökkääjä kuului keväällä 2015 nuorten MM-kultaa juhlineeseen poikien U19-maajoukkueeseen. Poikien maaotteluita Surakka on pelannut kaikkiaan 13 paunoin 4+8=12.

– Ensimmäinen tavoitteeni on murtautua kokoonpanoon. Se on kovan työn takana, niin kovia pelaajia joukkueessa on. Kun pelipaikka on hankittu, niin sitten käytetään omia vahvuuksia, eli hyökkäyspään osaamista. Tykkään tehdä paljon pisteitä ja pitää paljon palloa, Surakka sanaili EräViikinkien kotisivuilla.

Jalonen valittiin kauden päätteeksi Tapanilan Erän vuoden poikapelaajaksi. Jalonen on pelannut Erässä kahden kauden aikana 31 runkosarjan ottelua tehopistein 4+4. Puolustaja on esiintynyt urallaan kolmessa poikien maaottelussa.

– On kyllä tosi kovia äijiä ympärillä. Täällä on hyvä kehittyä. Kokonaisvaltaisesti pitäisi viedä omaa peliä eteenpäin ja hankkia pelipaikka tästä joukkueesta, Jalonen tuumi seuran sivuilla.

EräViikingit sopimuspelaajat:

Maalivahdit:
Santtu Strandberg
Markus Laakso

Puolustajat:
Tommi Aro
Janne Salonen
Marko Juselius
Ilkka Koski
Jukka Soini
Ossi Jalonen

Hyökkääjät:
Jani Kukkola
Lauri Kapanen
Miko Kailiala
Tuomas Iiskola
Tommi Rosendahl
Perttu Puska
Roni Laasonen
Joonatan Surakka
Janne Hyvönen
Mika Moilanen
Tuure Ailio
Kevin Söderling

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2016-17
Nuoren pistelingon ensimmäinen liigasopimus EräViikinkeihin – ”Vein mä jo ainakin yhdet puikot Moilaselta”
Läpimurron kynnyksellä oleva puolustaja EräViikinkeihin – ”Mahdollisuus mennä eteenpäin kaikilla osa-alueella”
Tapanilan Erän vuoden poikajuniori EräViikinkeihin – ”Pystyy kantamaan isoa ruutua”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Janne
29/05/2016
Tuure Ailio ei ilmeisesti kuulu enään EräViikinkeihin? Parin viikon pahvilla liikenteessä. Mielenkiintoista journalismia.
Pääkallo.fi
29/05/2016
Pelajalista on kopioitu suoraan EräViikinkien viimeisimmästä lehdistötiedotteesta. Valitettavasti Ailio oli jäänyt siltä listalta pois, emmekä sitä huomanneet. Kiitos tarkkaavaisuudesta.
TeeJii
29/05/2016
Huutais hyviä pakkeja tuo nippu. Muuten näyttää hyvältä!
JooJoo
29/05/2016
No ni. Mitä mä eilen jo ehdin sanomaan. Muutama pakki saa odotella soittoja. Ja heti tuli. Pari pakkia reserviin vielä, ni teipattu on.
Mutta missä on Tiitu. Se kun pelais paikkaa ku paikkaa.

Clasulle tulee vaikee vuosi. Tosin tulee kaikille muillekin. Ja kai hyvä kausi 4-5 jengin osalta. Muuten valitettavasti liigan koko on aivan liian laaja. Osa pärjäisi juri ja juuri divarissa.
Soosoo Joojoo
29/05/2016
Osa pärjäisi juuri ja juuri divarissa :-) Huutonaurua tälle!
??
29/05/2016
Söderling??
Msy
30/05/2016
Viimeinen julkistus oli Tapio Kinnunen, joka oli omalla listallakin.

Toivottavasti tuleva kausi on nuorten läpimurtokausi.
Msy
30/05/2016
Piti kirjoittaa: Toivottavasti tuleva kausi on nuorten pakkien läpimurtokausi. Hyökkäys kestää vertailun.
JooJoo
30/05/2016
"SOOSOO JOOJOO"
.... pitäähän sitä ny vähän paineita muille ja uusille laitella .... ;)
Jaakko
30/05/2016
Missä Järvi ja Forsten?! Jos tossa oli kaikki, niin kovin on Erä-painotteinen jengi. Viikingeiltä vaan uusia pelaajia... Järvi ja Forsten pitää ehdottomasti saada pelille!
S7
30/05/2016
Vaikka kuinka kattelee mustien lasien läpi näitä hommia, niin onhan totuus se, että vanhat viikingit alkoivat kaikki olla jo uransa ehtoolla. Ja uusia ei hirveesti ollut, Iso-Erik lähti, mutta kyllähän tossa ne 3 muuta on messissä!! Ja nyt tossa on paljon nuoruutta mukana, mitä kovin usein täälläkin huudellaan... Mutta ei siinnä, kyllä järvi ja forsten mun mielestä vieläkin mahtuis jengiin...
JooJoo
30/05/2016
Tulihan Forsten mukaan viime kaudellakin vasta kinkunsyönnin jälkeen.
Minä vaan luulen että nimet Forsten, Järvi, Tiitu pyörivät vielä jossain papereissa.
Jos ei sopparipapereissa ni ansaituissa eläkepapereissa.

Onhan se kumma jos ei ton tason äijät kelpaa. Tai sitte on rahapussit tyhjät.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.