Liigat

Oilers julkaisi uudistuvan joukkueensa – Akseli Ahtiainen ei jatka päävalmentajana

19.05.
2016
8 Kommenttia
5
Liigat
Aikaisemmilta kausilta muun muassa Viinkinkien valmennustiimistä tuttu Petri Huttunen aloittaa päävalmentajan tehtävät Oilersissa. Kuva: Salibandyliiga

Aikaisemmilta kausilta muun muassa Viinkinkien valmennustiimistä tuttu Petri Huttunen aloittaa päävalmentajan tehtävät Oilersissa. Kuva: Salibandyliiga

Esport Oilers julkaisi torstaina tulevan kauden joukkueensa miesten Salibandyliigaan. Espoolaiset hopealle viime kaudella luotsannut Akseli Ahtiainen ei jatka joukkueen valmennuksessa tulevalla sesongilla.

Uudeksi päävalmentajaksi seura nimitti Petri Huttusen. Entinen maajoukkuepelaaja on työskennellyt viime kausina helsinkiläisessä Viikingeissä (entinen SSV) Mika Ahosen apuvalmentajana.

Huttusen oli tarkoitus aloittaa Oilersissa kakkosvalmentajan työt, mutta Ahtiaisen lähdön varmistuttua hänelle tarjottiin päävalmentajan pestiä. Siihen oli hänen mukaansa helppo tarttua. Huttusen aisaparina on viime kausillakin Oilers-penkin takana nähty Hannu Mattila.

– ”Aksu”(Ahtiainen) ei lopulta pystynyt sitoutumaan päävalmentajan tehtäviin, ja minulta tiedusteltiin halukkutta. Päivän asiaa mietin, kunnes aika nopeasti tein päätöksen, että tartun haasteeseen. Meillä on kuitenkin niin hyvä joukkue ja organisaatio, että tuollaisesta tarjouksesta on lähes mahdoton kieltäytyä, Huttunen kertoi Oilersin sivuilla.

Hänet nähtiin espoolaisten apuvalmentajana jo kaudella 2006–2007.

Oilers julkisti samalla myös koko ensi kauden pelaajistonsa. Uusina rinkiin liittyvät jo aiemmin julkaistut Erik Storgårds (Viikingit), Niclas Meyer (Viikingit), Risto Töllikkö (NST), Markus ja Joel Markkola (Indians) sekä Eino Pesu (Indians).

Viime kauden joukkueeseen verrattaessa listalta puuttuvat Markus Olkkonen, Markus Bollström, Tomi Ikonen, Janne Nurminen, Matias Kaartinen, Niko Raunio, Lauri Huusko ja Lari Sorsa. Lisäksi Patrick Wardi kertoi huhtikuun Superfinaalin jälkeen lopettavansa peliuran suurella todennäköisyydellä. Kristian Lamminen puolestaan pelaa ensi kaudella Tampereen Kooveessa.

Ahtiaisen aikana Oilers tunnettiin huippukuntoisena joukkueensa, eikä siihen ole Huttusen mukaan tulossa muutosta myöskään ensi kaudella.

– Oilers on aina ollut hyvin taisteleva joukkue. Ensi kaudella meillä on jalkeilla todella iskukykyinen ja liikkuva joukkue. Toivottavasti fyysinen ja aktiivinen linja jatkuu harjoittelussa. Fysiikka tulee olemaan yksi pelitapamme kulmakivistä.

Esport Oilers kaudella 2016–17:

Maalivahdit:
Joonas Kaltiainen
Tommi Kekkonen

Puolustajat:
Ilari Talvitie
Rasmus Markelin
Oliver Wardi
Jesperi Lindfors
Risto Töllikkö
Erik Storgårds
Joel Markkola
Tommi Puustinen

Hyökkääjät:
Sylvester Raikamo
Casper Pfitzner
Oscar Hänninen
Niclas Meyer
Markus Markkola
Olli Alanen
Perttu Pajukoski
Santeri Lindfors
Eino Pesu
Teemu Suomalainen
Severi Korhonen
Eromon Agbomeirele

Taustajoukot:
Petri Huttunen (päävalmentaja)
Hannu Mattila
Eero Partio (fysiikkavalmentaja)
Niklas Virta (fysio)
Kai Kaltiainen (huoltaja)
Jari Kippilä (huoltaja)
Jouni Vehkaoja (joukkueenjohtaja)

Linkki: Esport Oilersin uutinenLue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2016-17
Oilersille kaksi kovaa vahvistusta – maajoukkuepakki ja Viikinkien sentteri Espooseen
Storgårds siirtyy Oilersiin – ”Pari kautta sitten käytiin jo keskusteluja”
Video: Veljekset ja pistenikkari paikallisvastustajan haaviin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Pekka
19/05/2016
Viime vuonna taisi joukkueen ringissä olla vajaa 30 kenttäpelaajaa nyt vain reilu 20 aika iso muutos.
SSV-Fani
20/05/2016
Aikooko Oilers vaihtaa taas ensi kaudella valmentajaa?
Heinonen -> Varis -> Ahtiainen -> Huttunen
ET soittaa kotiin
20/05/2016
Vaihtoi jo.
Kurkku
20/05/2016
Hyvältä näyttää, Kaartinen vielä kehiin niin paranee.
Pyörö-ovet pyörii
20/05/2016
Mikäköhän siinä on, että Oilersilla vaihtuu noin tiuhaan päävalmentaja? Onko kellään muulla vaihtunut tuohon tahtiin? Olisi kiva ollut kuulla Vehkaojalta kommentti tähän, hänhän kait tämän ruletin lähimpää on nähnyt?
Osku
20/05/2016
Tässä kävi juuri päinvastoin kun odotin. Luulin Oilersin hyötyvän eniten Eräviikingit fuusiosta, mutta näin ei käynytkään. Rosterin taso pysyi juuri ja juuri samana (tai ehkä jopa laskikin hiukan), eikä muutkaan pääkaupunkiseudun joukkueet näytä merkittävästi vahvistuvan (tai no odotellaan M-Teamin julkaisua). Mihin ne kaikki "ylijäämäpelaajat" menevät? Ei ne kaikki voi Sveitsiinkään mahtua. Loppujen lopuksi taitaa EräViikingit sitten hoitavan tämän fuusion varsinaisesti heikentymättä muihin pääkaupungin seuroihin nähden. Classicillehan ei kukaan tule pärjäämään ensi kaudellakaan (niillä on nyt Jarkkokin).
Heikki
20/05/2016
"Pyörö-ovet pyörii" taitaa olla ihan sama tilanne jos kysyy casinossa ruletin pyörittäjältä miksi voitto ei koskaan osu kohdalle. Pyörittäjähän sitä kuulaa hallinnoi. Vaikka ei asiaa myöntäisikään. Jotkut osaa sen homman ja toiset ei.
Oskulle
21/05/2016
Ceelle tulossa semmonen kolmoskenttä, olis monessa jengissä ykköskenttä. Nieminen ei pelaa siinäkään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.