Ulkomaat

Piranha Chur ja GC Zürich Sveitsin mestareiksi – suomalaispelaaja ratkaisi rankkarikisan

01.05.
2016
0 Kommenttia
4
Ulkomaat
Katri Luomaniemelle Sveitsin mestaruus Churin paidassa oli kolmas. Tässä nelinkertainen Suomen mestari vauhdissa viime kevään finaalissa.  Kuva: Topi Naskali

Katri Luomaniemelle Sveitsin mestaruus Churin paidassa oli kolmas. Tässä nelinkertainen Suomen mestari vauhdissa viime kevään finaalissa. Kuva: Topi Naskali

Sveitsin NLA-sarjan mestaruudet ratkottiin lauantaina Superfinaalissa Klotenin Kolping Arenassa niin miesten kuin naistenkin puolella. Naisissa saatiin tuttu mestari, mutta miehissä valta vaihtui.

Naisten finaali Piranha Churin ja UHC Dietlikonin välillä oli kahden erän jälkeen Dietlikonille 2-1, mutta päätöserässä alkoi tapahtua. Chur otti kiinni Dietlikonin kahden maalin johdon ja paineli jo ohi numeroihin 3-4, mutta Dietlikon pakotti pelin jatkoajalle tasoitusmaalilla.

Jatkoaika oli maaliton, joten ratkaisua haettiin rankkarikilpailusta. Siinä Churin suomalaispelaaja Katri Luomaniemi oli ainoa onnistuja, ja näin Churissa juhlitaan jo viidettä perättäistä naisten mestaruutta. Viimeksi 2009 mestaruuden voittaneen UHC Dietlikonin ja maajoukkueen suomalaispuolustaja Laura Mertsalmi joutui puolestaan pettymään ensimmäisen Sveitsin kautensa päätteeksi MM-finaalin lisäksi myös seurajoukkuefinaalin rankkarikisassa.

Yhden maalin varsinaisella peliajalla syöttäneen Luomaniemen rankkariratkaisu ei ollut kovin tarkkaan mietitty etukäteen.

– Pulssini oli varmaan 210, kun lähdin vetämään. En oikein tiennyt, mitä tekisin rehellisesti sanottuna, mutta meillä oli suunnilleen tieto siitä, mitä Dietlikonin maalivahti Monika Schmid maalissa tekee, Luomaniemi jutteli Unihockey.ch:lle.

Churille mestaruus oli siis viides perättäinen ja kuudes seitsemään vuoteen. Paikan päällä historian toista naisten Superfinaalia seurasi 5920 katsojaa.

Ottelutilastot

Miesten puolella mestarin nimi vaihtui, kun GC Zürich kukisti maalirikkaassa finaalissa FB Könizin peräti 10-8. Ensimmäisessä erässä Köniz karkasi jo 4-1-johtoon, mutta kuusi seuraavaa maalia meni zürichiläisten nimiin.

Kolmannessa erässä maaleja mätettiin vuorotahtiin, mutta 52 minuutin kohdalla Köniz tuli maalin päähän numeroihin 8-9. Viimeisen maalin teki kuitenkin Grasshopper, joten Zürichissä juhlitaan seurahistorian ensimmäistä mestaruutta. Vuonna 1983 historiankirjoista löytyvän ensimmäisen Sveitsin mestaruuden voitti UHC Grün-Weiss Zürich, mutta sen jälkeen rahakaupungissa ei olla kannua nosteltu.

Takaisin Ruotsiin siirtyvä ruotsalaistähti Kim Nilsson arvioitiin voittajien parhaaksi pelaajaksi tehopistein 1+2, mutta myös joukkuekaveri Roberto Vizzini on nostettava esiin – 3+1 finaalissa on kova suoritus.

Suomalaispelaajia ei tänä vuonna nähty miesten finaalissa, jonka yleisömäärä oli 7624.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.