Juniorit

Ruotsi jälleen maailmanmestari – tässä ovat U19-tyttöjen MM-kisojen lopulliset sijoitukset

09.05.
2016
0 Kommenttia
0
Juniorit
Ruotsi pääsi jälleen juhlimaan U19-tyttöjen MM-kultaa. Kuva: IFF

Ruotsi pääsi jälleen juhlimaan U19-tyttöjen MM-kultaa. Kuva: IFF

U19-tyttöjen MM-kisat päättyivät sunnuntaina Kanadan Bellevillessä. Samaan aikaan pelattiin sekä A-sarjan että B-sarjan MM-kisat.

B-sarjan kisat miteltiin seitsemän joukkueen kesken, kun Jamaika jättäytyi pois resurssipulan vuoksi. Alemman sarjan tärkein peli, eli finaaliottelu, pelattiin sunnuntaina emäntämaana toimineen Kanadan ja Saksan välillä.

Kamppailusta muodostui todellinen trilleri, jossa Saksa iski voittomaalin puoli minuuttia ennen loppua. Se tarkoittaa sitä, että Saksa pelaa kahden vuoden päästä tyttöjen MM-kisojen A-sarjassa.

A-sarjasta putosi yksi joukkue ensi kisojen B-sarjaan. Latvia hävisi kamppailun seitsemännestä sijasta Slovakialle maalein 5-9, ja hakee vauhtia alemmalta tasolta ensi kisoissa.

Turnauksen mitaliotteluissa nähtiin tutut joukkkueet, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat finaalissa ja Tshekki sekä Sveitsi pronssiottelussa. Pronssipeli oli tiukka ja vähämaalinen. Sveitsi oli ottelussa astetta Tshekkiä vahvempi ja nappasi pronssiset mitalit maalein 2-3.

MM-finaali miteltiin Suomen ja Ruotsin välillä. Ruotsi oli jälleen Suomea vahvempi ja pääsi juhlimaan jo viidettä U19-tyttöjen MM-kultaa. Finaaliottelu päättyi maalein 6-3.

MM-kisojen pistepörssi oli ruotsalaisten ja suomalaisten juhlaa. Frida Ahlstrand voitti pörssin pistein 9+7. Kakkosena oli Suomen Oona Kauppi pistein 7+5 ja kolmantena 6+6 nakuttanut Jenna Saario. Kymmenen parhaan pistelingon joukkoon ei mahtunut muita kuin suomalaisia ja ruotsalaisia.

MM-tilastosivut

A-sarja
1. Ruotsi
2. Suomi
3. Sveitsi
4. Tshekki
5. Norja
6. Puola
7. Slovakia
8. Latvia

B-sarja
1. Saksa
2. Kanada
3. Unkari
4. Usa
5. Thaimaa
6. Japani
7. Itävalta

Lue myös:
Ruotsi oli vahvempi finaalissa – Suomen tytöille MM-hopeaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.