Juniorit

Salibandy kiinnosti kanadalaisia – kolme eri yleisöennätystä rikki

09.05.
2016
5 Kommenttia
3
Juniorit
U19-tyttöjen MM-kisat vetivät hyvin yleisöä Kanadan Bellevillessä. Kuva: IFF

U19-tyttöjen MM-kisat vetivät hyvin yleisöä Kanadan Bellevillessä. Kuva: IFF

Salibandyn arvokisat miteltiin viime viikolla historiallisesti ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa. Kanadan Bellevillessä pelatut U19-tyttöjen kisat vetivät paikan päälle yleisöä ennätyksellisen paljon.

MM-kisoissa rikottiin kaikkiaan kolme nuorten MM-kisojen (pojat/tytöt) yleisöennätystä. Ensimmäinen näistä oli yhden ottelun yleisöennätys, josta uutisoimme viime viikolla. Kanadan ja Japanin välistä B-sarjan avausottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 3151 katsojaa, joka rikkoi Turussa 2009 tehdyn edellisen ennätyksen 2532 katsojaa.

Kisoissa pelattiin kaikkiaan 33 ottelua, joissa oli paikalla 15799 silmäparia. Se rikkoi komeasti U19-tyttöjen edellisen kisaennätyksen 11725, joka oli Puolan turnauksesta vuodelta 2014. Poikien MM-kisojen ennätys ei kuitenkaan rikkoutunut tässä kategoriassa, sillä vuoden 2013 Hampurin kisoissa oli paikan päällä 16477 katsojaa.

Bellevillen kisoissa katsojia oli ottelua kohden kaikkiaan 479. Se on uusi ottelukohtainen katsojaennätys sekä poikien että tyttöjen MM-kisat huomioituna. Tyttöjen kisojen aiempi ennätys oli Puolasta vuodelta 2014 (419) ja poikien Hampurista keväältä 2013 (458).

Lue myös:
IFF:n uutinen
Ruotsi oli vahvempi finaalissa – Suomen tytöille MM-hopeaa
Salibandyn arvokisat ensi kertaa Pohjois-Amerikassa – heti uusi yleisöennätys

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
ET soittaa kotiin
09/05/2016
Hienoa! Pikkuhiljaa Pohjois-Amerikka mukaan...
S7
10/05/2016
Kanadassa ois kanssa mailapeli kulttuuria ja varmasti laji tulee kasvamaan tuolla. Miesten ja naisten MM-kisat tonne mahd nopeasti!! Niinhän se fudiskin kasvatti suosiotaan Usassa 94MM-skabojen jälkeen...
Junnu#8
10/05/2016
Jep. Pohjoisamerikka on hyvä saada vielä paremmin mukaan talkoisiin. Toki miesten maajoukkue ollut pelaamassa kisoissa. Ja laji kehittyy siihen suuntaan kuin pohjoismaissa. Että nuoret aloittavat salibandyn pelaamisen jo lapsesta. Ja jatkavat pelaamista aikuisikään. Toki Kanadassa jääkiekko on edelleen ykköslaji Suomen tapaan.
Hetkonen nyt
10/05/2016
Jääkiekko EI ole ykköslaji suomessa :D:D
S7
12/05/2016
No mikäs sitten? Kyllä mä väitän, että on. Jos laskee kaikki mittarit, harrastajat, katsojat, media näkyvyys jne. Harrastajamäärässä säbä/sähly nyt taitaa jo nyt olla ykköslaji, jos siis laskee kaikki ei-liitossakin olevat harrastajat mukaan (oisko tää sitä valistunutta mutua:-))

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.