Maajoukkueet

Salibandyn arvokisat ensi kertaa Pohjois-Amerikassa – heti uusi yleisöennätys

05.05.
2016
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Salibandyn arvokisat kiinnostavat Kanadassa. Kuva: IFF

Salibandyn arvokisat kiinnostavat Kanadassa. Kuva: IFF

U19-tyttöjen MM-kisat pelataan tällä viikolla (4-8.5.) Kanadan Bellevillessä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun salibandyn arvokisat mitellään Pohjois-Amerikassa.

Uusi nuorten MM-kisojen ottelukohtainen yleisöennätys syntyi Kanadan avausottelussa Japania vastaan. Ottelu oli loppuunmyyty ja paikan päällä oli kaikkiaan 3151 katsojaa.

Vaikka kyseessä oli emäntämaan ottelu, niin erikoista on ainakin se, että kyseessä oli B-sarjan MM-ottelu. Kanada ja Japani pelaavat D-lohkossa, ja C- sekä D-lohko kuuluvat tyttöjen MM-kisoissa B-sarjaan.

Paikan päältä kiirineiden tietojen perusteella Kanadan ottelut ovat olleet erittäin suosittuja jo ennakkoon, ja kovia yleisölukemia nähdään todennäköisesti myös jatkossa. Kanada voitti avauskamppailun maalein 5-3.

Nuorten (pojat ja tytöt) MM-kisojen edellinen yleisöennätys oli vuoden 2009 poikien MM-finaalista Turusta. Silloin Suomi ja Ruotsi mittelivät paremmuudesta 2532 silmäparin edessä.

Suomen U19-maajoukkue aloitti oman kisaurakkansa keskiviikkoiltana (Suomen aikaa 23.10). Latvia kaatui maalein 21-1. Tänään Suomi kohtaa Puolan klo 23.10 alkavassa ottelussa, jota voi seurata suorana IFF:n Youtube-kanavalta. Sinivalkoisten viimeinen lohkovastus on Tshekki, joka astelee vastaan perjantai-iltana klo 23.10.

Lue myös:
IFF:n uutinen
Suomi murskasi Latvian nuorten MM-kisojen avausottelussa – lopputulos 21-1

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.