Divarit

SB Vaasalla Divari-joukkue nyt myös naisissa – fuusio naapuriseuran kanssa

28.05.
2016
0 Kommenttia
8
Divarit
Naisten Divariin noussut Korsholm Crusaders fuusioituu SB Vaasan nimen alle. Kuva: Crusaders.

Naisten Divariin noussut Korsholm Crusaders fuusioituu SB Vaasan nimen alle. Kuva: Crusaders.

SB Vaasassa on ensi kaudella joukkue naisten salibandyn Divarissa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. SB Vaasa fuusioituu yhdessä naisten kakkosdivarista askeleen ylöspäin ottaneen mustasaarelaisen Crusadersin kanssa.

– Kauden aikana aloimme keskustella SB Vaasan kanssa ja kävi selväksi, että fuusioituminen olisi mahdollista kauden jälkeen. Luotimme siihen ja pelasimme kunnialla Divari-paikan itsellemme, kertoo SB Vaasan nimen alle siirtyvää Crusadersia jo pidempään valmentanut Jaana Lindholm.

Lindholmin mukaan taustaorganisaatiota tärkeämpi asia on kuitenkin junioripuoli. Tämä on hänen mukaansa alueen naissalibandylle oiva kasvun paikka.

– Joukkueella ei ole tulevaisuutta, jos ei ole omia junioreita. SB Vaasan tyttösalibandypuolella on lahjakkaita pelaajia, jotka ovat pelanneet pienestä saakka. Fuusiolla saamme koko alueemme huipputason naissalibandylle jatkumoa, Lindholm kokee.

– Etenkin sen jälkeen, kun SPV joutui luopumaan sarjapaikastaan, ei lähelläkään ole ollut Divari-seuraa. Alueella on kuitenkin paljon lahjakkaita pelaajia, joten tämä on koko Pohjanmaan naisille hyvä iskun paikka ja saadaan mukavasti Vaasa takaisin naissalibandykartalle, Lindholm jatkaa.

SB Vaasan nais- ja tyttösalibandypuolella vahvasti vaikuttava Jyrki Virtanen komppaa Linhdolmia vahvasti.

– Alueen tyttö- ja naissalibandyn kehityksen kannalta oli tärkeä saada divarijoukkue Vaasaan. Olemme kuitenkin Pohjanmaan ylivoimaisesti suurin tyttö- ja naissalibandyseura. Lisäksi Vaasa on opiskelijakaupunki ja se vetää tänne pelaajia, Virtanen toteaa.

Lindholm itse oli jo lopettamassa valmentamisen tähän kauteen, mutta Divari-nousu toi uutta kipinää ja nyt hän on innokkaana rakentamassa joukkuetta jo tulevaan kauteen. Try outit alkavat tänäiltana Botniahallilla. Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa ja jengi sisältää paljon kokemusta korkeammilta tasoilta.

– Lähdin aikanaan SPV:ssä pelaamisen ja valmentamisen lopetettuani vain jeesaamaan harrastejoukkuetta, mutta kausia vain tuli lisää ja lisää. Tämä kevät antoi selvästi uutta virtaa jatkaa. Joukkue pysyy hyvin kasassa ja vähimmäistavoite on varmasti sarjapaikan uusiminen aluksi. Tilanne näyttää todella hyvältä.

SB Vaasan tiedote aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.