Suomen ensimmäinen salibandyhalli poistuu liigakartalta – tamperelaisseura siirtyy uudelle areenalle ensi keväänä

Keväällä 2017 Tampereen Kooveen naisten liigajoukkue ei enää pelaa perinteikkäässä Spiral-hallissa (kuvassa). Kuva: Jari Turunen

Keväällä 2017 Tampereen Kooveen naisten liigajoukkue ei enää pelaa perinteikkäässä Spiral-hallissa (kuvassa). Kuva: Jari Turunen
Keväällä 2017 Tampereen Kooveen naisten liigajoukkue ei enää pelaa perinteikkäässä Spiral-hallissa (kuvassa). Kuva: Jari Turunen

Tampereen Linnainmaalle valmistuu tämän hetkisten tietojen mukaan uusi liikuntakeskus keväällä 2017. Tämän myötä tamperelaisseura Koovee jättää taakseen pitkään palvelleen Spiral-halliin. Uudessa hallissa pelataan sekä naisten että miesten Salibandyliiga-otteluita jo ensi vuoden keväänä.

Tampereen Kaukajärvellä sijaitseva Spiral-halli on myös Suomen ensimmäinen salibandya varten rakennettu halli.

Uudessa Linnainmaan liikuntakeskuksessa on kaksikenttäinen salibandylle tarkoitettu halli. Katsomokapasiteetti on 900 paikkaa.

Salibandykenttien lisäksi 7000 neliön rakennuksessa on kuntosali ja viihdeliikuntakeskus.

– Vuoden vaihdetta odotetaan jo innokkaasti. Jatkossa pystymme kehittämään salibandya omista lähtökohdistamme ja keskittämään tekemistä uusiin tiloihin, Kooveen liikuntapäällikkö Jari Fageström kertoo Linnakeskuksen tiedotteessa.

6 comments

  1. Aina ihmetellyt sitä, että kun rakennetaan uutta hallia, niin miksi ei kerralla voida rakentaa parempaa katsomokapasiteettia. Ei olisi tarvittu, kuin vaikka 600 paikkaa lisää, niin kapasiteetti olisi puolessatoistatuhannessa ja antaisi hallille enemmän mahdollisuuksia.

  2. Hukkatilaa ja hukkatilaa. Väitän, että hieman isompi katsomokapasiteetti ei olisi merkittävästi näkynyt kustannuksissa. Samalla tapetaan lajin kasvu jo omista käsin. Samoja amatöörivirheitä tehdään Pirkanmaalla muutenkin; VaLePa:n muutaman vuoden vanhan kotiluolan Vexve-areenan katsomokapasiteetti ei riitä finaaleihin, vaan VaLePan isännöimät finaalisarjan ”kotiottelut” joutuu pelaamaan Tampereella.

  3. Jo suunnitteluvaiheessa huomioitu liikuteltava lisäkatsomo olisi useassa tapauksessa järkevin ratkaisu.

  4. ASA:n kommenttiin sen verran että jos joudutaan valitsemaan esim kaksi kenttää ja pienempi katsomo tai yksi kenttä ja suuri katsomo niin varmaan ensimmäisellä vaihtoehdolla on paremmat mahdollisuudet vastata lajin kasvun haasteisiin ja olla seuralle taloudellisesti kannattava.

  5. Tuokin totta, Katsoja. Lähtökohtaisesti tuollaiseen kahdesta vaihtoehdosta valitsemiseen ei kuitenkaan pitäisi päätyä. Mikäli kustannus on miljoonia, niin yksi ylimääräinen 100 000 – 200 000€ ei voi siinä konkurssissa tuntua, mikäli se kuitenkin palvelee käyttötarkoitusta pitkässä juoksussa paremmin.