Ulkomaat

Suomen maajoukkuehyökkääjä siirtyy kestomenestyjän riveihin – ”Tavoitteena on Ruotsin mestaruus”

11.05.
2016
2 Kommenttia
6
Ulkomaat
Mira Wivkmanin uusi osoite löytyy Keski-Ruotsista. Kuva: Salibandyliiga

Mira Wivkmanin uusi osoite löytyy Keski-Ruotsista. Kuva: Salibandyliiga

Mira Wickmanin kausi 2015-2016 päättyi Rönnby Tigersin harjoitusotteluissa, kun keskushyökkääjän polvi vääntyi ja tuloksena oli ristisiteen hajoaminen sekä leikkaus. Nyt on julkistettu, että Wickman siirtyy kauden lopussa Ruotsin Superliigan finaalissa Pixbolle hävinneeseen KAIS Moraan, joka tavoittelee nousua takaisin maan kärkeen.

Kaudeksi 2014-2015 Rönnbyhyn SB-Prosta siirtynyt Wickman aloitti Ruotsissa räjähtävästi kirjautettuaan debyyttikaudellaan 45 tehopistettä runkosarjassa ja tehot 2+1 Superliigan finaalissa, vaikka Rönnby silloin hävisikin KAIS Moralle lukemin 5-3. Samalla 21-vuotias hyökkääjä oli yksi suosikeista voittamaan kauden tulokas -tittelin, jonka vei lopulta Täbyn Jennifer Stålhult.

Ristisidevamma piti Wickmanin sivussa koko viime kauden, mutta nyt maajoukkuehyökkääjä on tekemässä paluuta kentille Moran riveissä. Wickman kommentoi siirtymistään ja nykykuntoaan Expressenin haastattelussa:

– Olen erittäin revanssinnälkäinen, mutta ensimmäinen tavoite on päästä takaisin kentälle. En ole pelannut vuoteen ja tällä hetkellä pyöräilen, lenkkeilen ja voimaharjoittelen. Pelilupaa ei vielä ole, mutta uskon olevani kunnossa kauden avausottelussa.

– Moraan liittyminen oli vaikea päätös, mutta nyt tuntuu hyvältä. Tarvitsin uuden haasteen ja uuden ympäristön, Rönnbyssä kärsin paljon loukkaantumisista ja sairasteluista. Kysyntää oli myös Ruotsin ulkopuolelta, mutta päädyin jatkamaan Superliigassa ja innostuin Moran tarjouksesta, koska joukkue pelaa hyvää salibandya.

KAIS Moralla on nyt keskushyökkääjäosastollaan kovia nimiä: Wickmanin lisäksi maailman parhaaksi naissalibandynpelaajaksi valittu Anna Wijk sekä Wickmanin tavoin ristisidevammasta kärsinyt Johanna Holmbom, joka pohti jo uransa lopettamista, mutta päätti lopulta jatkaa seurassa. Kolmikon lisäksi seuraan on liittynyt RIG Umeåsta tuore tyttöjen maailmanmestari Lina Svarfvar.

Wickman pohtii Wijkin kanssa samassa joukkueessa pelaamista pilke silmäkulmassaan:

– On hienoa, etten joudu ottelutilanteessa pelaamaan Wijkiä vastaan, mutta nyt hän asettuu kentän toiselle puolelle jokaisissa harjoituksissa.

Morasta lähtijöitä ovat Karlstadin kanssa sopimuksen tehnyt Jessica Eriksson sekä vielä epävarma, mutta voimakkaasti Täbyyn huhuttu Moa Tschöp. Mora saa kuitenkin jalkeille maailman parhaisiin lukeutuvan ryhmän ja Wickman ilmoittaa joukkueen tavoitteen yksiselitteisesti:

– Tavoitteena on Ruotsin mestaruus.

Lue myös
Expressen: Moras supervärvning: Mira Wickman klar

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Hyvä Mira
12/05/2016
Wickmanille olis TODELLA käyttöä seuraavissa MM-kisoissa!! Hyvistä keskushyökkääjistä huutava pula, pelkkä Ella ei riitä. Toivottavasti saadaan tyttö kuntoon!!
fani
12/05/2016
Aina niin ihana ja hyvännäköinen Mira! Oot paras ja tsemppiä tulevaan kauteen!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.