Liigat

Suomen mestarijoukkue jättää Champions Cupin väliin – ”Syyt olivat osin urheilullisia sekä osin taloudellisia”

27.05.
2016
10 Kommenttia
10
Liigat
NST:n sijaan Boråsissa pelattavaan Champions Cupiin matkaa Tampereen Classic. Kuva: Salibandyliiga

NST:n sijaan Boråsissa pelattavaan Champions Cupiin matkaa Tampereen Classic. Kuva: Salibandyliiga

Perjantaina julkaistiin tämän vuoden salibandyn Champions Cupin otteluohjelma ja aikataulu. Ohjelmasta käy ilmi, ettei huhtikuussa naisten Salibandyliigan mestaruuden voittanut Lappeenrannan NST ole mukana taistelemassa maailman parhaan seurajoukkueen tittelistä.

Naisten turnauksessa NST:n tilalla on Superfinaalin hävinnyt Tampereen Classic, jolta löytyy edustusta myös miesten puolella.

Lappeenrantalaisseuran mukaan turnauksesta luopuminen ei ollut helppo päätös, ja siinä jouduttiin huomioimaan tulevaa kautta usealta eri kantilta.

– Syyt turnauspaikasta luopumiseen olivat osin urheilulliset sekä osin taloudelliset. Kulunut kausi oli monelle edellisen kauden avainpelaajalle viimeinen, ja joukkueen kapteeniston sekä valmennuksen kanssa kauden päätteeksi keskusteltuamme koimme yhdessä tämän olevan paras ratkaisu urheilullisesti.
Koimme myös että Tampereen Classic pystyy taistelemaan Cupin voitosta ja halusimme tarjota sen mahdollisuuden heille sekä reilusti valmistautumisaikaa kovaan turnaukseen. Mielestämme oli täysin perustelua ja reilua urheilullisesti antaa paikka heille ajoissa, NST:n tiedotteessa kerrotaan.

– Taloudellisesti tämä turnaus olisi vaatinut meiltä isoa ponnistelua myös lisärahoituksen suhteen.
Turnaus pelataan syksyllä ja vaikka olisimme saaneet osan rahoituksesta turnauksen organisaatiolta, tuo hankittava rahamäärä olisi tuonut liian ison riskin toimintaamme loppukautta ajatellen.
Haluamme olla vastuullinen oman toimintamme osalta vaikka houkutus tämänkaltaisissa mahdollisuuksissa on luonnollisesti suuri. Tämä oli äärimmäisen raskas ja hankala päätös, jota pyöritimme pitkään ja hartaasti.

Champions Cupiin kutsutaan vuosittain mukaan Ruotsin, Suomen, Sveitsin ja Tshekin mestarijoukkueet sekä pienempien maiden kilpaileman EFC-turnauksen voittaja. Lisäksi Ruotsin runkosarjan paras joukkue pääsee mukaan turnaukseen.

Champions Cup pelataan tänä vuonna Ruotsin Boråsissa 30.9.-2.10. välisenä aikana.

Champions Cupin otteluohjelma

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Teehoo
27/05/2016
Suoraselkäistä ja realistista toimintaa,?
Tamppi
27/05/2016
Samaa mieltä TEEHOO:n kanssa. Suoraselkäistä, realistista ja minusta myös aidosti urheiluhenkistä toimintaa: "Koimme myös että Tampereen Classic pystyy taistelemaan Cupin voitosta ja halusimme tarjota sen mahdollisuuden heille sekä reilusti valmistautumisaikaa kovaan turnaukseen. Mielestämme oli täysin perustelua ja reilua urheilullisesti antaa paikka heille ajoissa, NST:n tiedotteessa kerrotaan."

Peukutan todella isosti. Näin nämä asiat hoidetaan tyylillä, taidolla ja samalla muut joukkueet aidosti huomioiden.
JooJoo
27/05/2016
Iso peukku NSTlle!
Sininen sydän
27/05/2016
Hienoa NST, peukku teille.
Historiallista Classicille - molemmat joukkueet Champions Cupissa. Onnea matkaan.
Tuomari
27/05/2016
Voiko tota paremmin hoitaa, vastuu, urheilu edellä, järki, tollasta ajattelua pitäisi olla kotimaisessa urheilussa joka paikassa. Hyvä NST!
Jeppe
28/05/2016
Ihan loistavaa toimintaa NST, teistä saisi moni organisaatio ottaa mallia!
Joo mutta
30/05/2016
Kyllä kertoo paljon lajin ja champions cupin arvostuksesta. Ei nähdä vaivaa taloudellisesti eikä urheilullisesti, luovutetaan paikka toiselle seuralle, täyttä shittiä. Mikä kunnia classicille mennä armopaloilla mukaan....
Manko
30/05/2016
No tulihan se sieltä! Minä jo pelkäsin, että pääsee pelkällä posilla tämä uutinen. Huh.
Mankolle
31/05/2016
Manko ei näytä tajuavan että pelkällä posilla hommat ei kehity ja mene eteenpäin, pyöriskele vaan positiivisuuden ihanassa tyhjiössä mutta älä odota isoja kehitys askeleita.
Arto Kilponen
31/05/2016
On tuo tietysti Champions Cupin kannalta vähän ikävää. Ei suuri yleisö tule muistamaan tätä "ei ollut rahaa eikä pelaajia"-taustaa vaan ainoastaan sen, että Suomen mestari ei ollut mukana.

Ymmärän kyllä NST:n vedon ihan täysin ja seuran itsensä kannalta yhtään pitemmällä tähtäimellä ajateltuna mielestäni oikea päätös.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.